PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dodatno ogrevanje kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Andro63
Tudi takšna kombinacija je v redu, kot jo omenjaš, če se kombinira radiatorsko in IR panelno ogrevanje. Če bi imel v kopalnici samo IRpanele pa bi bilo boljše, če bi uporabljal konstantno in vezano na termostat za vzdrževanje določene temperature.
Vermont kratko KRATEK...,žal po vseh zapisih...tudi drugih, v drugih temah še nisi dojel, kaj ti želimo povedat..., ali, pa gre prodaja tko slabo ...samo tudi tu ne prepričaš...

Pisal sem o savni...nekoč... nekje savna ma na pamet cca 4.5m3 notri 5 IR panelov se že ne spomnim 150 ali 170W , v predelu nog ga ni, niti kjer so vrata, in to se '.udičevo' dobro občuti , da jih ni...niti ''čudežnih'' odbojev.
Ter les se še dokaj hitro segreje napram ploščicam, pa je treba počakat cca 15 min ob prižgani dodatni 6kW finski peči- da je za uporabo, ali brez nje debelo uro (pa les še ne bo dobro segret)... bolje več, da je občutek toplote 'primeren' ...
Hitro si spremenil v konstantno gretje...
Citat: IR panel se montira na strop, vendar glej da bo zadostne moči, ko boš potreboval toploto bo hitro segrelo......
(no tole nisem prebral...kot konstantno, če ne pa piši vse kar misliš...ne po delih...in zavajajoče!), naj savno 'šibam' potem cel teden , da bo zrak primerno ogret od sevanja predmetov?!
Narisati žal ne znam
Lp :oops:
p.s.
homer, vkolkor se strinjam ne ''težim'' :wink: , al se mi pa ne 'da' :lol:
@bohinc
A dej nehej, kaj res v savni nisi čutil take moči IR v predelu nog?? Bolj pa si čutil naposredno ob panelu (oz. IR pečki v tvojem primeru)? A je lahko kako drugače?Zdej pa že lahko prenehaš zavajat s to tvojo savno. - nekaj je savna, drugo pa ogrevanje prostora. In ti to enačiš?? Poleg tega IR savne povečini uporabljajo bolj usmerjene IR pečke.

Kdo pravi, da so predmeti v trenutku topli in se v trenutku čuti toploto iz vseh smeri? Kdor želi bo razumel mojo poanto, kdor ne, bo še naprej tumbal svoje, kot recimo ti.

Bolj se občuti toploto ob panelu, definitivno, saj drugače ne more bit. Dejstvo pa je, da se IR žarki razporedijo v manjšem deležu tudi drugod po prostoru. In tega odboja IR žarkov ne moreš zanikat, saj je znanstveno dokazano!

Ugodje ogrevanja z IR pa dosežeš, če prostore ogrevaš konstantno (torej, da uporabljaš termostate, ki panele vklapljajo/izklapljajo glede na nastavljeno temperaturo), ker v tem primeru akumulacija toplote iz predmetov enakomerno segreva celoten prostor.

In ti nekomu, da je kratek... Najprej je potrebno poznat tehnologijo!
Skratka, kot običajno kup zavajanja in nakladanja.
:oops: Vermont , ne , ne enačim. Je pa primer iz prakse, ki ga (sicer miselno) prenesem v ogrevanje 'drugih' prostorov, ki mislim da ni zgrešen, če pa slučajno je, se oproščam vsem prizadetim :oops: 8)
Od kje pa ti črpaš vse vedenje o IR panelih, ko se po pol leta še nisi odločil za nakup, z možnostjo vračila. Mogoče zavaja kdo drug Idea :?:
In da tudi za savno se je dobil prodajalec Ir panelov, ki je trdil da jih lahko uporabim..., da je isti 'šmorn'.
Tudi za savne pa se ločijo Ir ogrevala, na panelne ter žarilne. Na slednjih se lahko pre.leto opečeš, na prvih ne. To bi moral poznavalec kot si najmanj razumet, če ne vsaj poznat.... Žarilne zelo nihajo s temp., ker se pogosto vklapljajo, ter izklapljajo, kar ni prijetno, medtem ko paneli ne (sicer kaj pišem strokovnjaku..., ki niti ni ' okusil' Ir panela v praksi...).
Poanta teme je dodatno ogrevanje..., ter če razumem, ne misli vprašatelj greti konstantno... z dodatnim ogrevalom. Pač pa le v 'trenutkih' potreb, in takrat Ir panel ne bo segrel ne ploščic, ne posledično zraka, kar bi recimo pa dosegel z enim kaloriferjem, ali tudi Ir ogrevalom s pomočjo pihanja, ali še kaj drugega...
Vkolikor ogreva konstantno( ceprav ne rabi skozi višje temp. ) je le to nesmiselno, ter ekonomsko neupravičeno...kar pa nas hočeš prepričati, na podlagi katerih izkušenj :?:
Tudi Petrol, ki si dal primer v drugi temi, oglašuje IR panele kot dodatno ogrevanje !
Zakaj že, nam še nisi uspel odgovoriti ?!
Torej kdo bolj tumba, ter je kratek... naj presodi vsak bralec zase...
Lp
Vermont Napisal:Ugodje ogrevanja z IR pa dosežeš, če prostore ogrevaš konstantno (torej, da uporabljaš termostate, ki panele vklapljajo/izklapljajo glede na nastavljeno temperaturo), ker v tem primeru akumulacija toplote iz predmetov enakomerno segreva celoten prostor.

In ti nekomu, da je kratek... Najprej je potrebno poznat tehnologijo!

Enkrat govoriš o takojšnjem ugodju, potem pa pišeš o konstantnem ogrevanju...
V zgornji trditvi imaš sicer prav. Ob konstantnem ogrevanju se bodo predmeti, stene, tlaki ogreli s primarnim in sekundarnim ogrevanjem. Koliko pa bo te akumulirane toplote pa je odvisno od izgub skozi stene, strop, tlake in okna. To velja v popolnoma enaki meri za IR, kot kakršnokoli drugo ogrevanje. Torej boš moral oddati popolnoma enako energijo kot pri drugih ogrevanjih.

Termostati so pomembni za vzdrževanje temperature, kot pri kakršnemkoli drugem ogrevanju. In če je to IR "podhranjeno" z močjo se nikoli ne bo izklopilo.

IR v primeru kopalnice ima takojšnje učinke le na golo kožo. Nič več nič manj!

Osebno bi se v primeru andro63 odločil za električno talno (če imaš dovolj višine ga lahko položiš tudi na obstoječe tlake, čez pa novo keramiko)
To nudi veliko večje ugodje, saj je najbolj neprijetno stopanje po mrzlih tleh.

Najprej je potrebno poznat tehnologijo!
Pa jo poznaš, ali samo ponavljaš reklamne prispevke?
Žal so tlaki že zdaj na maximumu
Spet na pamet... Kdo pravi, da v IR savni ni možnih IRpanelov? Seveda, da je tudi to opcija poleg tistih žarečih z žarilno nitko... Vendar glede na to, da si imel 5x150 W sem bil 99% da to niso bili paneli.

Zdaj nekateri želite demantirati moje trditve, da jih ne poznam iz prakse... Kar pa seveda ni res. Zadeve poznam iz prakse in vem kako se obnašajo IR paneli. Tudi sam imam zdaj doma IR panel, ni pa še tistih temperatur, da bi lahko izvedel meritve in testiral kot je to potrebno. Poleg tega sem bil že pri večih, ki imajo takšno ogrevanje in govorim tudi glede na njihove izkušnje in pogovore z njimi.
Se že veselimo...
(Sem pa že pred pol leta pisal da mam IR panele, lohk bi mel 4, pa je bil večji hrbtni dražji kot dva manjša).
Da pa me prepričaš, da je to poceni ogrevanje- konstantno vzdrževanje temp. prostora, bo preteklo še nekaj Save. Drugo pa je občutek topline - kot sonce pri minus temp., ko ga zakrije oblak, takoj občutimo pravo temp. ZRAKA (zimsko obdobje), poleti nekoliko manj zakaj že ?
Lp
če pustimo ob strani vsa ta prepucavanja okoli IR panelov kot primarno ogrevanje. sam ga bom uporabil kot sekundarno , me pa vseeno zanima od katere firme bi se to splačalo kupiti
Jaz vem za Ekosen, kjer sem ta panel tudi kupil. Sicer je pa kar nekaj ponudnikov v SLO. Večinoma prodajajo 4-5 različnih znamk. Pred nakupom svojega sem gledal po različnih straneh, tudi tujih. Največkrat se omenja IR panel Sunjoy (ta ki ga imam). Glede na to, da so bila večinoma pozitivna mnenja sklepam, da je med bolj kvalitetnimi, edini ima 10 letno garancijo.
Kolikor vem so korejski
Sam pa azijcev na maram
Kakšna domača roba če je možno
Že sosedje Avstrijci imajo kar nekaj proizvajalcev, ter tudi prodajalcev pri nas , malo posrfat...
sam sem zašel, kar na precej oglaševano [url]httpunichr("58")//zastonj-ogrevanjeunichr("46")si/[/url], ter preberite recimo o nanodelcih...,ki jih nekateri IR paneli vsebujejo, drugi ne, [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")dominogrevanjeunichr("46")si/sunjoy/[/url]vsi pa ogllašujejo kot 'najbolj' zdrave, pol ga pa vedi, naj prodajalec pokaže certifikate in vas prepriča .
Pomemben pa je predvsem spekter valovanj sevanja, kdor se misli dolgoročno , konstantno greti s paneli naj malo vrže oči tudi na kak take prispevke (zdravstvene ).
Lp
Potem so ti "najbližje" avstrijski, nemški paneli. Glej na zgornjem prvem linku.
Sicer bi pa rekel, da se težko primerjajo z Južno Korejskimi, saj če pogledaš izdelavo, zunanjost panela vidiš kateri so bolj dodelani, lažji, tanjši. Ti J.Korejski mislim da so eni izmed redkih, ki se montirajo brez distančnikov, torej neposredno na strop, steno. Namesto karbona, ki se z leti pod segrevanjem krha, pa uporabljajo turmalin kristal (naravni kamen).

Malo poglej po internetu koliko je Južna Koreja vložila v razvoj IR ogrevanja.
Na, pa smo spet pri IR panelih :twisted:

Ne sprašujte zakaj (bom enkrat pojasnil celo zgodbo), ampak odločam se med temi korejskimi (sunjoy), ki jih prodaja Ekosen d.o.o. in avstrijskimi (Dom in ogrevanje d.o.o.).
Zanima me, ali ima kdo od forumašev (razen Vermonta) to zmontirano?

Vermont: je možen ogled pri tebi?
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi