da malce poročam o naših delih, ko sem pred časom spraševal .. mi smo dali potem na hišo creaton balance bakreno rdeč engobiran. glavni razlog je bila cena, saj je bil kar precej cenejši kot drugi. drugi razlog so zračniki, ki so skorajda neopazni (kar nekateri drugi creatonovi tipi nimajo). rahlo me sicer skrbi, da bi vrabci lahko hodili skozi, saj so luknje kar velike. no, v enem mesecu še niso.
z izvedbo del sva zelo zadovoljna. opeka je sicer rahlo velika, a smo se brez težav navadili. res pa je vsaj meni lepša opeka manjšega formata.
uspešno smo se izognili rezanju vala. ravno po sredini vala rezano opeko sva videla na eni strehi, položeni s creaton balance, in ni bilo nič kaj lepo, saj je bilo to zelo očitno. pa tudi na tej strehi je bila opeka bolj tako tako položena, špranje, rahlo dvignjena opeka na posameznih delih. tako da me je kar skrbelo, kaj bo. a se je vse lepo izšlo.
glede rezanja vala - izvajalec je sicer rekel, da kar bo bo. a sem pred polaganjem ostrešja vse preveril, da bi se opeka lepo izšla. malce sem nato ostrešje prilagodili strešnim oknom in dimenzijam opeke (opeka je sedaj rezana na ravnem delu). no, nisem vedel, da bi moral upoštevati še ca. 2,5 cm na vsaki strani strešnega okna za izolacijo. rezultat - streha je na eni strani sedaj 5 cm daljša kot na drugi. neopazno, če ne bi vedel. no ja, saj kakšen kiks pa tudi mora biti ...
nisem pa pomislil na to, da se morajo tudi okna po dolžini nekako lepo ujeti. tu sem imel manj sreče, saj sedaj okna niso v idealni liniji. a bomo tudi za to našli rešitev. pišem, da bi morda kdo od vas računal tudi s tem.
pripenjam nekaj fotk, če bodo komu kaj pomagale pri odločitvi. meni so vaše zelo.