PodSvojoStreho.net
Creaton - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Creaton (/showthread.php?tid=50719)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Creaton - johny1981 - 6.4.2013

Pri Mercatorju smo naročili strešnike Creaton Maxima. Strešniki so bili naročeni in plačani že konec februarja, rečeno je bilo da bodo dostavljeni v cca enem mesecu. Nakar nas je včeraj klicala gospa iz Mercatorja in rekla, da zaradi požara v firmi Creaton strešnikov ne bo do konec maja. Mislili smo streho prekrivat ob prvem lepem vremenu in tako bili zmenjeni s krovcem, posledično se nam zdaj vsa dela zamaknejo, kaj narediti?

Re: Creaton - boris54 - 6.4.2013

Nič, to je pač višja sila, na katero nimaš vpliva.

če rečejo konec maja, si vzami raje še kak mesec rezerve in dela planiraj julija.

Re: Creaton - arbajter - 6.4.2013

Tudi mene so nahecali pri normalnih pogojih za en mesec, da ne folgajo dostavljati strešnikov, posebno če so originalni nemški in ne iz Madžarske.

Re: Creaton - ataIBA - 7.4.2013

V Creatonovi opekarni Malsch, kjer delajo Maximo, je požar pred cca dvema mesecema naredil precej škode. Sanacija, ki je takoj stekla, zajema kompletno obnovo proizvodne linije. Vsi direktni uvozniki smo bili o tem takoj obveščeni. Nenazadnje se pri vsakem naročilu navede termin dobave, tako da ni to "sveži" podatek, ampak takojšnji podatek ob naročilu. Le-ta se pri potrditvi naročila tudi posreduje naročniku.
LP

Re: Creaton - johny1981 - 7.4.2013

no ataIBA vi imate zelo veliko iskusenj na tem podrocju, kaj predlagate? za odgovor se vam v naprej zahvaljujem

Re: Creaton - ataIBA - 8.4.2013

Zamenjavo strešnika za drug Creatonov model?
Dogovor z Merkatorjem nebo problematičen.
LP

Re: Creaton - ataIBA - 17.4.2013

johny1981 Napisal:Pri Mercatorju smo naročili strešnike Creaton Maxima.
.......................

Po današnjih podatkih in preverjeno pri Creatonu, bi držal dan rok konec maja.
Žal si nisem pravi čas zapisal tvoje današnje tlf. številke, tako da te prosim, pokliči me še enkrat in bova videla kako in kaj.
LP

Re: Creaton - pepe16 - 18.4.2013

arbajter Napisal:Tudi mene so nahecali pri normalnih pogojih za en mesec, da ne folgajo dostavljati strešnikov, posebno če so originalni nemški in ne iz Madžarske.
Jaz sem naročil zarezni bobrovec(madžarski) pa so mi tudi nabavni rok iz obljubljenih 10-14 dni raztegnili na 5 tednov kar pa me na srečo ni motilo saj se je zima zavlekla n ga nismo prej rabili .

Re: Creaton - ataIBA - 18.4.2013

Vidite, tak je če hočeš imeti kvaliteto... :wink:
V bistvu je pa tako, da so zimski meseci namenjeni tudi remontom. Odjem je takrat minimalen, neberejo se naročila in ko proizvodnja "zalaufa", se naredi vrstni red naročil - izdobav.

Re: Creaton - bizmbazm - 20.4.2013

Oh!
Mam pa srečo. Jst sem naročil strešnike 12.04. in sem jih včeraj že dobil. Vzel sem pa Balance.

Re: Creaton - forester - 20.4.2013

ataIBA - kakšen okvirni dobavni rok je trenutno za kritino Creaton - terra Optima (bakreno-rdeča engob.)?
Hvala in lp

Re: Creaton - ataIBA - 22.4.2013

Zelo hitro in odvisno od količine (potrebno je kompletirati dostavo).
LP

Re: Creaton - lotto - 14.5.2013

Je pri znamki Creaton kašna razlika v kvaliteti glede na tovarno v katerih jih delajo, ali je razlika v ceni pogojena s ceno transporta iz različno oddaljenih lokacij in priljubljenostjo modela? Zanima me seveda primerjava za isto kategorijo (engoba, barva itd.)

Re: Creaton - ataIBA - 15.5.2013

@lotto
Ne obremenjuj se pogojenost cene s transportom, saj je cenik narejen za tranzitno ceno fcco kupec nerazloženo pri možnosti dostave s priklopnikom.
Glede posameznih tipov in kvalitet je cena odvisna tudi od zahtevnosti modela, barve,... in vsi proizvodi imajo Creaton garancijo 50 let. Tako je primerjava "z isto kategorijo" malo nerazumljiva.
LP

Re: Creaton - cheba - 15.5.2013

Kaj pa pove garancija? Garancija velja za vodonepropustnost in zmrzlinsko obstojnost. Streha se pa večinoma poškoduje zaradi teže snega, hoje po strehi, toče, neurij. Kolikor vem za te vrste poškodbe ni garancije. To krije dobro zavarovanje.

Če primerjaš modela balance in domino. Prvi ima 38 kg/m2, drugi pa 51 kg/m2, drugi ima spodaj ima dodane ojačitve - žlebove. Po mojem ima domino posledično višjo natezno trdnost in je tudi bolj odporen proti raznim poškodbam? Se motim?