PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Stikalo za luč - brez kablov, brezžično

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ja ampak izvajajo samo kompletno opremljanje objektov, vsaj tako piše na njihovi spletni strani. 1500eur+ddv je za moje dvosobno stanovanje "malenkost" preveč.
Verjetno ti za 1500 ne bodo prodali 1 kpl sprejemnik+stikalo, to te pride cca dobrih 100 €

Če se ti pa pač ne da iskat po pdf-ju kakšne so vse možnosti potem pa ...
V EL-BI ju kupila stikalo, ki ga bomo namontirali na mesto zdajšnjega. Prižiga se s katerimkoli daljincem. Bomo enega starega poiskali, pa da vidimo. Cena manj kot 20 E.
Uspešno sem zmontiral brezžično stikalo, kitajskega izvora, ki z res neverjetnim skropucalom od daljinca prižiga različne luči. Zdaj pa imam obraten problem.

V treh wcjih imam senzorske luči, ki naj bi hkrati vklapljale tudi ventilator v posameznem wcju. V bistvu gre za en ventilator, razvod pa je po vseh wcjih. Obstaja kaj takega brezžičnega, ki bi s prižigom senzorske luči v wcju hkrati vklopilo tudi ventilator. Razpeljanih kablov na žalost nimam, do ventilatorja je le dovod 220 V, ne bi rad spuščenega stropa razbijal in vlekel kable.

Se pravi obratna brezžična zadeva - ko dobi luč v posameznem wcju tok, brezžično vklopi ventilator.

Upam, da je dovolj jasno vprašanje.
V vsak WC vgradiš fotostikalo in jih povežeš z relejem ventilatorja.
Daljinc in največje skropucalo od daljinca

Priložene datoteke
.jpg   20130626_172229.jpg (Velikost: 199,01 KB / Prenosi: 1321)
.jpg   20130626_172259.jpg (Velikost: 213,26 KB / Prenosi: 1321)
laso Napisal:V vsak WC vgradiš fotostikalo in jih povežeš z relejem ventilatorja.

Hvala za nasvet.

V wcjih so že fotostikala. Ostaja problem, kako brez kabla vklapljat ventilator. Ločenega dovoda do ventilatorja ni, ker je bil "pozabljen" pod spuščenim stropom. V vsakem primeru torej potrebujem nekaj brezžičnega.
Dvomim, vendar še so res preveri ali so brezžična, nabaviš samo še brezžično krmiljen rele in nanj priklopiš ventilator. V primeru da niso brezžična jih zamenjaj z brezžičnimi.
Čakmal. Ventilator oziroma motor v njem potrebuje neko napajanje (navadno kar 230V). Napisal si, da to napajanje ima. Če imaš torej ventilator priklopljen, ga lahko krmiliš iz elektro omarice. Od tvojih senzorjev do omarice pa imaš (tako veleva dobra praksa in ne preveliko škrtarjenje) vodnike v ceveh...
Predlagam da konkretno opišeš trenutno stanje - še boljša pa bi bila kaka risbica vezave
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Se razume, ce bi imel lastno napajanje, ni problema, se to potem resi v omarici.

Ker pa nima svojega napajanja (pustimo vzroke), bi ga lahko vezal na dovod za luci v predprostoru npr., kjer je namescen ventilator. te luci pa so locene od teh v wcjih in se vklapljajo s svojim senzorjem. Luci v wcjih so vezane preko svojih senzorjev. Torej, ce stopis v predprostor ni potrebe po vklopu ventilatorja, sicer bi enostavno vezal na ta senzor.In tu je problem.

V skrajni sili mi ostane pac odpreti strop in vrtat za kable. Mi pa ni prvec vsec, ker je ze vse gotovo.
jack_1 Napisal:do ventilatorja je le dovod 220 V
jack_1 Napisal:Ker pa nima svojega napajanja
Torej ali je ali ni kabel do ventilatorja :? ?
Moja napaka, nejasno napisal, se posipam s pepelom.

Ni posebej dovoda za ventilator (naknadno prestavljen in kot sem napisal pozabljen - zdaj je kar je, zato iščem rešitev), lahko uporabim ali dovod za luči ali dovod za zasilno razsvetljavo, ki je v spuščenem stropu v predprostoru. Vem, da ni ok, ampak drugač ne gre. Torej zadeve ne morem reševati v omarici.

Sicer so povsod dodatne prazne cevi za vsak slučaj, mogoče bi lahko potegnil še en kabel od omarice do ventilatorja, če bi našel kakšno prazno cev. Problem je le, da je strop že zaključen. Bo treba slike pregledat.

Upam, da je zdaj bolj jasno.
Torej, ker kabla ni ga bo potrebno potegniti, da bo ventilator služil svojemu namenu.
Pozdravljeni,

Potreboval bi daljinsko stikalo za luči. Gre se za to, da bi lahko dve luči prižigal z daljincem (ne potrebujem nobenega stikala, ker ga nimam nikjer prostora za namestiti).

Npr. v Merkurju sem gledal to [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")merkurunichr("46")si/komunikacijska-vticnica-emos-daljinsko-vodena-vticnica-sch/]vtičnico[/url]. Toda, ne potrebujem vtičnice, ker zaseda nepotreben prostor. Tako, da bi potreboval podobno delovanje, kot so te vtičnice, samo da bi šlo za prižiganje luči.

Lahko, kdo posreduje kakšen link, kjer bi lahko to kupil, po možnosti v Sloveniji.
Rad bi prižigal dve luči pa praviš da za stikalo ni prostora. Kaj pa če sprejemnik vgradiš v luč? Ko bi vsaj malo podrobneje opisal težavo (kakšne so te luči, vrsta, kje se nahajajo, so stropne, v garaži, na nadstrešku, na vrtu...) bi odgovor verjetno že dobil. Tako pa ti lahko predlagam(o) zgolj na podlagi ugibanj.
Ena od možnih rešitev je tudi tale - sprejemnik vgradiš v luč (spet -kakšna je ta luč, da ne nakladam naprej)...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://sklep.orno-polska.pl/glowna/242-or-sh-1704-orno-polska-wlacznik-podtynkowy-dopuszkowy-onoff-sterowany-bezprzewodowo-orno-smart-living.html">http://sklep.orno-polska.pl/glowna/242- ... iving.html</a><!-- m -->
...in pa daljinec zanj (ali za več njih, ker lahko z enim daljincem vključuješ tri skupine sprejemnikov, v vsaki skupini pa je lahko eden ali več sprejemnikov)...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://sklep.orno-polska.pl/glowna/245-or-sh-1707-orno-polska-3-kanalowy-pilot-zdalnego-sterowania-orno-smart-living.html">http://sklep.orno-polska.pl/glowna/245- ... iving.html</a><!-- m -->
Meni jih dobavlja celjski INLED, cena za sprejemnik je 8,90€, za daljinec pa 7,90€, oboje brez ddv.
Združljiv z Smart Living, omogoča upravljanje tudi z telefonom, največja priključna moč 2300W, domet daljinskega upravljalnika 30 metrov, tudi preko sten.
Sedaj ali ti pride ali ne pride v poštev moraš povedati sam ali pa dodati podrobnejšo obrazložitev. Potem bo tudi rešitev veliko lažja.
1 2 3
Iskanje po temi