Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Aha to je pa drugo....
evm razliko med njima.
Starši imajo HF, sosedje imajo HP.
Tisto stalno vklapljanje HP me moti, je pa res da imaš vedno "svežo" vodo in da porabi manj prostora.
Pred kratkim je nekdo omenjal celo neke črpalke za potrebe podobne tvojim
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 161
Teme: 29
Ocena:
0
Vsi ki že uporabljata te sisteme: razliko med HP in HFjem razumem, kakšna pa je razlika do potopne črpalke? Grev bistvu za "ročni" HP? Jo moraš vklopit da lahko zalivaš, se ne vklopi sama?
Imam pa še eno vprašanje: višina potiska je mišljena res samo višinska razlika ali dolžina cevi? SPrašujem zarsdi tega, ker bi moral imeti 30m dolgo cev, višinske razlike pa samo 2-3m, rad bi pa zalival vrt tako, da bi bilo "dosti" pritiska v ceveh...
Hvala za odgovore!!
Aleš
Objave: 739
Teme: 45
Ocena:
0
Kje se montira filter deževnice: pred hidrofor (za sesalno cevjo) ali za hidroforjem (pred hišno instalacijo za deževnico)?
Objave: 1094
Teme: 11
Ocena:
0
Fajn je en filter namestiti pred vhodom deževnice v zbiralnik. Enega pa pred črpalko.
Objave: 22
Teme: 9
Ocena:
0
Zdravo
Imam en problem.Doma sem kupil 2 cisterni po 1000L vode, v kateri se steka deževnica. Cisterni sta postavljeni zraven vrta, cca 1,5m nižje kot je višina vrta (ni se dalo postavit drugače). Zdaj bi rad uporabljal to vodo za zalivanje vrta in občasno pranje avtomobila. Zanima me kakšno črpalko oziroma hidrofor-hidropak kupiti, da bi bila zadeva čimbolj enostavna in poceni. Nalivati vodo iz cisterne v vedra pa mi nekako ne diši.
Objave: 69
Teme: 1
Ocena:
1
Prosim za pomoč.
Iz bližnjega zajetja imam namen črpati vodo za zalivanje vrta in zelenice. Bo vredu če vzamem bilokatero vrtno pretočno črpalko ali moram biti prav na kaj pozoren? Globina sesalne cevi bo 2m, potisna cev pa po ravnini 30-40m. Predvsem me zanima ali bo črpalka po neuporabi sama potegnila vodo ali jo je potrebno vedno "zalivati". Je obvezno potrebna sesalna cev s nepovratnim ventilom?
Gledal sem pa: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/artikel/1560029326/vrtna-crpalka-gardena-3000-4-classic#galerija[/url]
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Nobena črpalka ne bo potegnila na suho.
Ja, potrebna je cev s nepovratnim ventilom.
Če boš imel to fiksno zvezano, bo potrebno črpalko le enkrat napolniti (vkolikor nepovrati ventil dobro tesni)
Ob vsakem odklapljanju sesalne cevi, boš moral dotočiti vodo v črpalko.
Ocena:
1
Črpalka bo stalno priklopljena saj se jo bo uporabljalo dnevno zjutraj ali zvečer. Potemtakem ne potrebujem nepovratnega ventila v cevi ali vseeno? Ne bi rad kupoval za brezveze saj je cena kar visoka.
Ocena:
9
Potrebuješ sesalni koš z nepovratnim ventilom
Nekaj takega:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")commerce-goricaunichr("46")si/produkti/RASTELLI/420/art-420unichr("46")jpg[/img]
Ocena:
1
Hvala.
Sem ravno gledal nekaj takega: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")rotar-trgovinaunichr("46")si/produkti/vrt/crpalke-hidropaki/stran/1/razvrsti/prioriotetaunichr("58")narascajoce/237041/sesalni-kos-z-nepovratnimunichr("46")html[/url]
Verjetno bom kar nekaj takega naročil in dodal samo svojo cev + priključke.
Moram biti še na kaj pozoren?
Ocena:
9
Ja!
Cev ne potisni čisto do dna, ampak kakih 10cm manj, tako da ti ne bo črpalo usedlino z dna.
Ocena:
1
To vem, vendar vseeno hvala za skrb.
Me pa zanima ali je črpalka (gardena 3000), katero sem prilepil nekaj postov nazaj, dovolj zmogljiva da mi bo poganjala vodo 30-40m do 2 škropilnikov hkrati? Ali je bolje pogledati za kakšno drugo? Do nekje 100€ če je mogoče...
Hvala.