PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave hidrofor, hidropak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aha to je pa drugo....

evm razliko med njima.
Starši imajo HF, sosedje imajo HP.
Tisto stalno vklapljanje HP me moti, je pa res da imaš vedno "svežo" vodo in da porabi manj prostora.
Pred kratkim je nekdo omenjal celo neke črpalke za potrebe podobne tvojim
Sonce naj sveti vsak dan!
Vsi ki že uporabljata te sisteme: razliko med HP in HFjem razumem, kakšna pa je razlika do potopne črpalke? Grev bistvu za "ročni" HP? Jo moraš vklopit da lahko zalivaš, se ne vklopi sama?
Imam pa še eno vprašanje: višina potiska je mišljena res samo višinska razlika ali dolžina cevi? SPrašujem zarsdi tega, ker bi moral imeti 30m dolgo cev, višinske razlike pa samo 2-3m, rad bi pa zalival vrt tako, da bi bilo "dosti" pritiska v ceveh...
Hvala za odgovore!!

Aleš
matejm Napisal:Mogoče je še najlažja in najbol ziher rešitev pred združitvijo vode z induktivnim senzorjem. Evo primer, senzor naj služi za zaznavo minimalnega nivoja vode, recimo 50l, ko pa je vode manj, senzor to zazna in odpre ventil javne vode tako dolgo, da se napolni do določene vsote (recimo 150l vode), ter potem zapre ventil! Po tem postopku tudi ne bi bilo teško avtomatizirati proces! Induktivnim senzorjem se pa z spremembo nivoje vode spreminja induktivnost, zato se tudi lahko nastavi zgornja in spodnja meja!

Poenostavljeno, zvedno ko bo voda padla na minimalni nivo, bo odprlo javno vodo in v cisterno natočilo 100l vode. Če v tem času, dokler boš to porabil, ne bo deža, se bo ponovil postopek in bo spet nalilo 100l vode.

Z induktivnim senzorjem ne boš zaznaval nivoja vode. Induktivni senzor reagira samo na kovinske materiale. Ti vplivajo na spremembo induktivnega polja, ki ga okoli sebe oddaja induktivni senzor, ko so na določeni razdalji. Z induktivnim lahko zaznavaš recimo vklop ventila ali preklop kakšnega kovinskega jezička na kakšni poziciji.
Vodo lahko zaznavaš z kapacitivnim senzorjem, ki deluje na zaznavanje dielektričnosti materiala. Vendar so kapacitivni senzorji za večje dolžine (da imaš recimo palico 1m z dvema ali tremi točkami nivoja) kar dragi, posebej za domačo uporabo. Z analogno vrednostjo pa še mnogo bolj.
Kje se montira filter deževnice: pred hidrofor (za sesalno cevjo) ali za hidroforjem (pred hišno instalacijo za deževnico)?
Fajn je en filter namestiti pred vhodom deževnice v zbiralnik. Enega pa pred črpalko.
Fajn je en filter namestiti pred vhodom deževnice v zbiralnik. Enega pa pred črpalko.

Mislim da je pravilno za črpalko, saj meni so tako rekli in sem tako montiral ta vikend Confusedhock:
Zdravo
Imam en problem.Doma sem kupil 2 cisterni po 1000L vode, v kateri se steka deževnica. Cisterni sta postavljeni zraven vrta, cca 1,5m nižje kot je višina vrta (ni se dalo postavit drugače). Zdaj bi rad uporabljal to vodo za zalivanje vrta in občasno pranje avtomobila. Zanima me kakšno črpalko oziroma hidrofor-hidropak kupiti, da bi bila zadeva čimbolj enostavna in poceni. Nalivati vodo iz cisterne v vedra pa mi nekako ne diši.
valko Napisal:Fajn je en filter namestiti pred vhodom deževnice v zbiralnik. Enega pa pred črpalko.

Mislim da je pravilno za črpalko, saj meni so tako rekli in sem tako montiral ta vikend Confusedhock:

PRED ČRPALKO SPADA PREDFILTER, KI GROBO FILTRIRA VODO, DA NE MAŽE NOTRANJOSTI ČRPALKE.....Z GROBO UMAZANIJO SEVEDA....

OSTALE FILTRE ZA ČRPALKO
Prosim za pomoč.
Iz bližnjega zajetja imam namen črpati vodo za zalivanje vrta in zelenice. Bo vredu če vzamem bilokatero vrtno pretočno črpalko ali moram biti prav na kaj pozoren? Globina sesalne cevi bo 2m, potisna cev pa po ravnini 30-40m. Predvsem me zanima ali bo črpalka po neuporabi sama potegnila vodo ali jo je potrebno vedno "zalivati". Je obvezno potrebna sesalna cev s nepovratnim ventilom?
Gledal sem pa: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/artikel/1560029326/vrtna-crpalka-gardena-3000-4-classic#galerija[/url]
Nobena črpalka ne bo potegnila na suho.
Ja, potrebna je cev s nepovratnim ventilom.
Če boš imel to fiksno zvezano, bo potrebno črpalko le enkrat napolniti (vkolikor nepovrati ventil dobro tesni)
Ob vsakem odklapljanju sesalne cevi, boš moral dotočiti vodo v črpalko.
Črpalka bo stalno priklopljena saj se jo bo uporabljalo dnevno zjutraj ali zvečer. Potemtakem ne potrebujem nepovratnega ventila v cevi ali vseeno? Ne bi rad kupoval za brezveze saj je cena kar visoka.
Potrebuješ sesalni koš z nepovratnim ventilom
Nekaj takega:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")commerce-goricaunichr("46")si/produkti/RASTELLI/420/art-420unichr("46")jpg[/img]
Hvala.
Sem ravno gledal nekaj takega: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")rotar-trgovinaunichr("46")si/produkti/vrt/crpalke-hidropaki/stran/1/razvrsti/prioriotetaunichr("58")narascajoce/237041/sesalni-kos-z-nepovratnimunichr("46")html[/url]
Verjetno bom kar nekaj takega naročil in dodal samo svojo cev + priključke.
Moram biti še na kaj pozoren?
Ja!
Cev ne potisni čisto do dna, ampak kakih 10cm manj, tako da ti ne bo črpalo usedlino z dna.
To vem, vendar vseeno hvala za skrb.
Me pa zanima ali je črpalka (gardena 3000), katero sem prilepil nekaj postov nazaj, dovolj zmogljiva da mi bo poganjala vodo 30-40m do 2 škropilnikov hkrati? Ali je bolje pogledati za kakšno drugo? Do nekje 100€ če je mogoče...
Hvala.
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi