PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Zaključek gradnje-upor. dovolj. ni več potrebno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakaj pa je dobro da imaš hišno št.?
Jaz vidim edini razlog v pošti, pa še tu lahko odpreš predal in ga prazniš sam 1x na teden.
Jaz pa delam vse, da nebi hiša prišla v evidenco.
Zanima pa me koliko časa je hiša uradno gradbišče četudi že stanuješ v njej?
Sedaj sem lahko to uredil se za dokaj razumno ceno-se pa bodo stvari sigurno se podrazile in zakomplicirale in sem raje malo pohitel...
most0028 Napisal:Zakaj pa je dobro da imaš hišno št.?
Jaz vidim edini razlog v pošti, pa še tu lahko odpreš predal in ga prazniš sam 1x na teden.
Jaz pa delam vse, da nebi hiša prišla v evidenco.

To tudi mene zanima!
cardynal Napisal:Sedaj sem lahko to uredil se za dokaj razumno ceno-se pa bodo stvari sigurno se podrazile in zakomplicirale in sem raje malo pohitel...

Kako to misliš, da se bodo zadeve zakomplicirale in podražile? Trenutno določeni postopki so že tako ali tako preobsežni.

most0028 Napisal:Zakaj pa je dobro da imaš hišno št.?
Hišno številko mora imet hiša, ker je tako zahtevano in zakonsko določeno.

Kdaj je potrebno hišo vrisati v evidence, določa Zakon o evidentiranju nepremičnin, ki v 81. členu med drugim piše:
81. člen (vpis stavbe)
(2) Vlagatelj zahteve za vpis stavbe lahko vloži zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb, ko je stavba v taki gradbeni fazi, da je površino mogoče izmeriti v skladu z 78. členom tega zakona.
(3) Investitor gradnje mora vložiti zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb najpozneje v 30 dneh po izvedbi vseh zaključnih gradbenih del. Če se začne stavba uporabljati pred izvedbo vseh zaključnih gradbenih del, mora investitor gradnje vložiti zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb ob začetku uporabe stavbe ali dela stavbe. Investitor gradnje mora vložiti zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb pred prvo prijavo stalnega prebivališča ali sedeža pravne osebe v stavbi.

Torej, glede na zakon, ko se vseliš, mora biti hiša vnešena v evidence.
1 2
Iskanje po temi