Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zaključili smo z gradnjo hiše, ki je bila zgrajena na mestu stare hiše s hišno številko.
Vidim, da po novem ZGO ni potrebno uporabno dovoljenje, kaj pa je potem sploh potrebno narediti, ko zaključiš z gradnjo? Geodeti za vpis v kataster , še kaj drugega?
Lepo prosim, če mi lahko kdo samo na kratko dogovori?
Hvala.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
geodeti za vpis v kataster in pridobitev h.st.
Ocena:
4
petea, v kaksni fazi pa mora biti hisa, da se lahko pricne urejati koncna papirologija?
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Jaz sem z geodetom vse uredil, ko še ni bilo tlakov v hiši in imel hišno številko istočasno s tlaki - oziroma smo že pred tlaki imeli prijavljeno stalno bivališče v novogradnji - pa tudi poštar je že nosil. Uporabnega še nimam, čeprav bi lahko dal vlogo noter.
Ocena:
4
urs, torej, ko so koncana zidarska/krovska dela najbrz ane?
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Nekaj takega - ko imaš čas, to narediš. Meni je geodet rekel, da je imel do sedaj še ena dva padalca, ki sta v taki fazi to urejala.
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
hišo se lahko vriše, ko je 'pod streho', saj se da takrat izmeriti t.i. karakteristične višine stavbe (najnižja in najvišja točka objekta, vhod)
Ocena:
4
urs&petea, hvala obema za info.
Objave: 464
Teme: 2
Ocena:
0
si bom malce sposodil temo.
Zanima me koliko pride (ali je vas prišel) ta postopek pridobitve hišne številke.
Je tole poceni:
Geodet za vpis v kataster 400€ + kolk 22€ + tablica 18€
Hvala vsem.
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
Z vpisom nove stavbe v kataster se ta znajde tudi v evidencah, na osnovi katerih se določajo davki. GURS nepremičnino ovrednoti in za nove stavbe so vrednosti visoke.
Če v njej nimate prijavljenega stalnega prebivališča, se šteje in obdavči kot premoženje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/02/planet_tv_zaradi_gradnje_hise_se_jim_je_zvisal_racun_za_vrtec.aspx">http://www.siol.net/novice/slovenija/20 ... vrtec.aspx</a><!-- m -->
Zato z vpisom počakajte dokler stavba ni v celoti dokončana in v njej ne uredite stalnega prebivališča.
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
Jaz sem par dni nazaj dobil odlocbo za dodelitev hisne stevilke, na tablico z stevilko pa bom baje cakal 30dni ker so na geodetski en dan pred mojim zahtevkom poslali narocilo za izdelavo tablic ...
Kdaj potem pridejo od gursa pogledat oz ocenit tvojo z lastnimi zulji zgrajeno nepremicnino da bodo barabe potem se enkrat lahko obdavcili ceprav sem davek ze placal z vsako poloznico in racunom ob gradnji...
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
ne pridejo na teren
geodet, ki ti je (ali še bo) izdelal elaborat za vris stavbe v katastra, je edini, ki pride na teren
iz podatkov elaborata (lega, velikost, vrste prostorov, podatki vprašalnika) in iz podatkov, ki so že v bazi (podatki o infrastrukturi, varovalnih pasovih ...) potem po določenih kriterijih program določi vrednost nepremičnine