Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Kotel boš imel nastavljeno na njeno moč ali več za to pazi da ne bo premočna.Sem ti že napisal da je dovolj ckb25-20kwhttp:
//www.instal.si/index.php?id=9014
Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
Tudi pri CM peči boš težko prišel skozi z 3000 EUR.Jaz sem se dogovoril v merkurjevi franšizi za komplet CM 25 kw za 2300 EUR+ montaža in mi pošljejo monterja ,ki je hotel še okoli 800-1000 EUR+zagon peči 200 EUR +elektropriklop,tako,da kar nanese vse skupaj.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
g0dfather
Kurilna naprava je ena najbolj pomembnih svari v hiši.
Stric google ti tukaj pomaga samo z osnovnimi informacijami o napravah in cenah.
Raje se posvetuj z strokovnjaki, ki se ukvarjajo z kurilnimi napravami in daj izdelati projekt in predračun saj je to brezplačno nato se boš odločil za tebi najugodnejšega.
Ko takole preko foruma in interneta iščeš variante ogrevalnega ne boš dobil vseh informacij in na koncu ko bo sistem zgrajen boš spet na forumu spraševal zakaj neka stvar ne deluje.
Ne glej samo na finančno plat ampak tudi na izvedba kotla, servis, rezervni deli itd.
Jaz sem se odločil za slovenskega proizvajalca kateri izdeluje kotle, projektira in izvede montažo, zagon ter ima 24 urno servisno dežurno službo.
Njihov predstavnik se je oglasil pri meni si ogledal kurilnico nato sva se dogovorila kakšno kurilna naprava je primerna, kako bo izvedena postavitev, ter sistem ogrevanja sanitarne vode.
Napravljen je bil predračun kateri je vseboval popust na količino, sejemski popust ( Celjski sejem) ter popust na predplačilo.
Po vplačilu so mi v dogovorjenem roku postavili nov sistem ogrevanja s katerim sem prvo kurilno sezono zelo zadovoljen.
Stroške ogrevanja sem zmanjšal za več kot 2/3.
Subvencije eko sklada nisem uveljavljal, ker je razpis za lansko leto potekel že avgusta meseca. Bom pa privarčeval pri energentu saj preskok iz UNP-a na pelete prinese velik prihranek.
Naj omenim, da če se bi letošnjo zimo ogreval na UNP bi bil strošek ogrevanja cca 4.000,00€ tako pa sem pokuril 5t peletov, strošek 1.100,00€.
Postavitev sistema je potrebno gledati kot celoto ne samo, da gledaš samo na ceno.
Samo z ceno novega energenta se mi bo investicija povrnila v 2 letih!
Objave: 400
Teme: 15
Ocena:
0
Ah bejš no !! Najbolše informacije dobiš od uporabnikov,ki imajo vgrajeno kurilno napravo,seveda dobiš od monterja tudi kaj koristnega,samo oni ti bodo prodali tisto kar zastopajo in ne bodo gledali,da boš prišel čim ceneje skozi ! Glede zamenjave energenta na pelete je zelo racionalna rešitev,vendar v primerjavi z oljem je tam okoli 50% manj stroškov ! Kje si ti prišel na 2/3 ? Drgač pa z vsako pečjo na pelete se je treba mogoče malo poigrat in bo sigurno delovala ! Najcenejši kompleti z zunanjem gorilcem bodo malo bol ropotali in tudi izkoristek ni tak kot v integriranih napravah ! Tko,da stvar želja in dolge špage!
Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
g0dfather,če boš kuril samo pelete,vzemi peč za pelete!CM je kombinirana,ima manjši izkoristek(sodelavec ima popolnoma enako za drva,kot je CM peletna,edino na spodjih vratcih je gorilec in dodani so "turbolatorji"),pri meni je bila v igri do zadnjega trenutka,potem pa sem se odločil za samo peletno peč.Sem pa se pozanimal pri nekaterih,ki peč uporabljajo že nekaj let.To tudi tebi svetujem,malo se pozanimaj,če ima kdo peč,ki jo hočeš vgraditi in to so najboljše informacije.
"peleti12",mislim da tvoja navedba o prihranku ne drži vode.Jaz po enem mesecu vidim,da bom tam nekje blizu polovice prihranil proti kurilnem olju!
Objave: 400
Ocena:
0
Ravno to sem jaz zgoraj napisal 8)
Objave: 25
Teme: 2
Ocena:
0
Hvala vsem, počakal bom 3 monterje, ki bodo svetovali. Verjetno se bom odločil na Centrometal 25, verjetno brez bojlerja in kupil toplotno črpalko Lentherm 300 litersko, ki je sedaj v akciji v Merkurju. Na vse bom dobil še 25 Eko sklada. Če pa bo monter rekel da je CM 20 dovolj pa še toliko ceneje. Peč bom kupil na Hrvaškem z vsem davkom in popustom na gotovino.
Nekako v to smer sem zašel v tem trenutku....
Objave: 5764
Ocena:
32
Viessmann Calorond 055
Peletni gorilnik ne bi pasal gor?
Objave: 5764
Ocena:
32
Ne vem, kako je peč narejena od znotraj. Če je podobna Buderusu, ti lahko povem, da tam gorilniki delajo super. Potrebno je samo pogostejše čiščenje, izkoristki so pa boljši kot na kotlih, ki so namenjeni kurjenju drv. Zalepi kakšno sliko, kjer se vidi kurišče.
Objave: 589
Ocena:
0
Pol bo pa še v slabši dilemi. Kater gorilnik? V vsak temi o peletnih gorilcih bereš večinoma samo o problemih.