PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri izbiri kotla in peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz sem dobil kotel na pelete 30 kW slovenskega proizvajalca za 2.400,00€ pripeljan na dom brez googla!
Citat:Jaz sem dobil kotel na pelete 30 kW slovenskega proizvajalca za 2.400,00€ pripeljan na dom brez googla!

povej kateri, daj predračun, pokliči svojega ponudnika in zrihtaj še meni. Kupim, z veseljem.
Imam občutek,da bi kupil karkoli sam,da je tam okol 2,5 jurjev Smile Kaj ,če se bi najprej pozanimal koliko močno peč rabiš in ali boš sploh kuril kaj na drva?Ali ti je vseeno,da gorilec ropota ?
Ma najprej sem hotel kupiti nekaj poceni, Top line Sarkany. Potem rečete da je to sranje. Potem me zavleče do CM, in sedaj mi ponujate vse drugo samo to ne kar ste mio na začetku ful sugerirali.

Sedaj več sam ne vem kaj. Verjetno bom vzel CM, upam da je za vas to ok in mi to tudi svetujete. Poskusil bom slovenske trgovce prepričati v boljšo ceno ali pa res šel na polno gor. Dobil tudi subvencijo pa je.

Za moč sem se pozanimal. Rabim 25-30KW. Idealno pač 30KW ker je cena malenkostno višja in se mi ne splača kalkulirati. 100 EUR cca.

Sem pač upal na vašo pomoč. A vsi nekako potem napadete z vseh strani. Na koncu pa ti še potem nekdo reče da je pa njegova cena brez DDV, ...

Ne vem več kaj. Mogoče bom celo na koncu ki počakal na celjski sejem ker tam pa vsi kar delijo popuste, kot da jih zdaj ne morejo dati.

Lep dan

Dejan
Nekateri pa res radi komplicirajo(mislim na nakup in prevoz preko meje).Zamenjal sem peč na kurilno olje z pečjo BIODOM na pelete.Dobil sem šest predračunov od različnih izvajalcev za različne peči na pelete in vsi so bili mnenja,da je najboljša varianta peč na pelete ali peč na drva in ne kakšna kombinacija eno z drugim.Ni bila najcenejša varianta,vendar sem zaenkrat zadovoljen.V kurilnici je vse novo:peč,bojler,črpalke,ekspanzijska,ventili,itd.Dodali so nov radiator v kuhinji,po hiši spremenili nekaj linij cevi,dodali še en termostatski ventil,novi centralni termostati v bivalnih prostorih in vse skupaj z nabavo materjala in delom,elektrovezava,tri vreče pelet ter zagon peči je prišlo 4.500 EUR.(pričakujem okoli 1.000 EUR subvencij).Trajalo je dva dni(drugi dan do 13:00) in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Peč dela en mesec brez težav.Sedaj testiram pelete in danes sem nasul nove,da vidim kako se obnesejo.LP.
Pa še to,ker omenjaš sejem.Bil sem v Ljubljani na sejmu DOM,ti povem navite cene,takoj si "gospod ni problema,vse bomo naredili".Več popusta boš dobil,ko pride izvajalec na dom in se lepo dogovorita za normalno ceno pa je.Se razume z računom in garancijo ter servisom.
g0dfather
Najboljši nasvet ti ponuja brus013
Kakšen pa imajo izkoristek tiste poceni peči,v primerjavi z namenskimi z notranjem izgorevanjem brez gorilca??
Pravi monterji imajo rabate tudi do 30%. Tako, je recimo pri Valtisu. Seveda tega tebi ne bodo dali. Mislim, da se ljudje tukaj trudijo, da ti pomagajo, sam boš pa moral izluščit, kar je najbolše. Glede na to, da kopuješ novo zadevo, še ti enkrat priporočam takšno peč, ki ima integriran gorilec.
30 kW je preveč. To ni oljna peč, ki se prižge vsakih nekaj 10 minut za nekaj minut. Pri vžigu pelet je izgorevanje najslabše (dim, prah, CO, NOx), zato je idealno da peč čim dalj gori na polno.
In zato se neglede na to kakšen izkoristek ima, splača inštalirat zalogovnik, ki zmanjša št. vklopov, s tem zmanjša porabo elektrike in izboljša izkoristek samega izgorevanja.
Pač nimam več kot 3000€. vsi nismo finančno tako sposobni in mi smo imeli veliko investicij do sedaj že tako sem dvignil znesek nakupa iz 2000€ na 3000€ in sem bil mnenja da je za ta denar CM prava izbira. Sedaj pa niti tega več ne vem .

Prav tako bi naj zadeva imela integriran bojler saj drugače spet dvigne ceno celotni zadevi.

Sedaj čakam prve izvajalce, da mi oni spet operejo možgane, a upam na kak dodaten popust z njihove strani.

Hvala za pomoč.
xavi Napisal:Glede na to, da kopuješ novo zadevo, še ti enkrat priporočam takšno peč, ki ima integriran gorilec.

Ima kakšen komplet z bojlerjem za 3000€ cene z DDV javno na internetu, ne nekje fiktivno, integriran gorilec?
Vzemi CM in zaključi .Kako si pa sedaj ogreval sanitarno vodo da rabiš kotel z bojlerjem.
giovanotti Napisal:30 kW je preveč. To ni oljna peč, ki se prižge vsakih nekaj 10 minut za nekaj minut. Pri vžigu pelet je izgorevanje najslabše (dim, prah, CO, NOx), zato je idealno da peč čim dalj gori na polno.

Razlika v ceni je res mala med 25,30 ali celo 20. Bom videl kaj bo izvajalec predlagal glede na videno. A potem če slučajno kupim premočno peč, je lahko to zelo narobe ali kot vidim, se da moč zmanjšati.
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi