PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri izbiri kotla in peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mislim da dandanes ni več primerno kupovati kotlov brez avtomatskega čiščenja izmenjevalcev, ali vsaj z zunanjo ročko. Peletni prah preveč umaže peč.

Druga stvar je izgorevanje. Veliko boljše izgorevanje in manj svinjanja peči je pri kotlih, kjer imajo vlečni ventilator na izhodu peči.

Jaz bi rekel, da zunanji gorilec je primerno dat na staro peč, če se pa odločaš za novo peč pa npr. Pellson x3, petrič pp27a, centrometal pel-tec
Pa je že centrometal pel tec v prodaji? Ne najdem.
g0dfather Napisal:
jani65 Napisal:Vzemi Centrometal 25kw.Imam jo od lani ,deluje brez problema,prav tako na forumu ni zaznat dobenega pisanja o kakšnih problemih.Je na spisku Eko sklada .Če bi sam lani šel po njo v Hr bi prihranil dodatnih 500eur.Investicija je bila 4500eur od Eko sklada sem dobil 1100eur.

Imam cca. 200m2 ogrevalnih prostorov. Nova okna, stara hiša, nova streha. Bi 20kw peč bila dovolj? Ali raje 25 ali celo več kupiti? Sedaj imam viessmann 27kw. Hvala.

To so moji podatki o sezoni 2012/13 .Te govorice o pepelu so tudi bav bav,ker za18kg pepela se ne splača investirat v kotel ki ima samodejno čiščenje razen če je cenovno primerljiv +10%,kaj se tiče porabe pa ni dobene razlike.Razlika nastane pri načinu ogrevanja(24 urno ali samo takrat ko si doma),slabi kvaliteti peletov,izolaciji objekta ,regolaciji ogrevanja sanovanja,kvadraturi,višini teparature v objektu,razne navade(okna na kip),ogrevanje v enem ali dveh prostorih,potem pa rečejo ,,mi smo pa malo skurili,kaj pa te delate da toliko skurite"
Od 10.10.2012 do 15.04.2013 porabil 353 vreč(5295kg) ,teparatura stanovanja 21/19 ,kotel EKO - CKP-CM Pelet-set 25 moč nastavljena na 20kw ,kotel je vedno na ON,vre. vodena regolacija Firšt MR-TR plus,180m2 pritličje in masarda,peleti sibirski bor,navadna fasada ,stavbno pohištvo plastika,streha 25cm izolacije,sanitarna voda TČ Gorenje 300l poraba Maj 2012/April 2013 1788kwh,
Poraba kurilnega olja (enako obdobje) za sezono 11/12 2150l. Zelo zadovoljen z porabo in delovanjem kotla.
verjetno bom vzel CM z bojlerjem 30tko. Bo dovolj za 200 m2. Verjetno direkt na hrvaškem. Pa PDV nazaj pa sem zmagal. Sedaj samo še montažerja najdem pa bo. Kaki predlogi? Štajerska.
g0dfather
Pohit do 1. junija maš še cajt!
PDV nazaj, kaj pa plačilo carine?
Jani 65, glede na porabljeno količino olja, poraba peletov ni ravno briljantna. Kolikor sem sledil porabo olje peleti je ta prej 1:1,5 kot pa 1:2. Kolega z Pellematicom 27 skuri 2 toni, ogreva pa na 25 C. Res pa je, da mu toplo vodo ogreva toplotna črpalka, pa da ima bajto izolirano tako kot treba.
Zima 2013 ni bila enaka kot 2012.Sončnih dni je bilo zelo malo tako da sončnega pribitka ki prihaja skozi okna ni bilo tako bi bila poraba olja okrog 2400l. Razlika nastaja pri izkoristku kotla olje 96%,peleti 90%.Iz finančnega vidika je bilo pri 1200 eur prihranka.
xavi Napisal:PDV nazaj, kaj pa plačilo carine?

Če je investicija 2500 eur s PDV, narediš toliko računov po manj kot 300 EUR da se izzide. Seveda to baje oni naredijo. Nato greš do carine HR poštemplaš račune in ko prideš do SLO carine te morajo spustiti skozi. Problem vidim, da ne moreš imeti toliko ljudi v avtu, kombiju, ... Torej se bo moralo to narediti več krat v enem dnevu. TO še preverjam. Recimo, da gremo 4 kolegi, torej lahko 1199 EUR na 4 računih za štiri stvari preko peljemo. Sedaj je vprašanje kako bodo peč ki stane 1600 ali več EUR razdelili na več računov, pa še tu nas je premalo...Pri ostalih komponentah se lepo da. Zalogovnik, polž, vratca, ... Verjetno so Hrvati že tega navajeni, tako da bom jaz amater v tem.

Ali pa bom za peč plačal 20% DDV in dobil 25% PDV vrnjenih. Za CMB 30 je polna cena nekje 2500 EUR, bom še kak dodaten rabat dobil pa pridem na 2200 EUR recimo. Ko pridem na 2400 EUR sem zmagal, bodo pač vratca nabili ceno da bodo 299 EUR in bo s tem peč cenejša. Peč mora biti 1199 EUR in 4 to lepo preko peljemo. Se obrnemo in gremo nazaj po ostalo robo, ki bo spet stala 1199 EUR in je.

Največji strošek bo potem hrana in pijača za ostale 3 kolege...hehe

Poročam....če se bom seveda za to varianto odločil. 25% se dobi od EKO sklada nazaj...Sedaj samo moram najti slovenskega prodajalca, s katerim bova našla skupno ceno....v roku 14 dni moram vedeti, saj je res 1.6. blizu in PDV potem odpade.

Lep dan

Dejan
In za zadevo, ki jo boš švercal misliš uveljavljat subvencijo?
xavi Napisal:In za zadevo, ki jo boš švercal misliš uveljavljat subvencijo?
Valjda da ne. Je ceneje to, kot pa kupiti v Sloveniji in fehtariti za subvencijo. Potem pa se vmes rečejo da si nekaj narobe naredil in ti jo zavrnejo. Ne gre za sverc. Preveril pri cariniku.
Kolk enga preračunavanja in kompliciranja!!!!
Jaz sem lani kupil kotel na pelete in TČ za sanitarno vodo od domačega proizvajalca, projektiranje in montaža za tako ceno, da niti subvencije nisem uveljavljal.
Prva kurilna sezona zelo zadovoljen porabljenih 5 ton peletov prihranek pri kurjavi 1/2 investicije.
g0dfather preden boš nabavil vse svari bo Hrvaška že v EU in od PDV ne bo nič.
Ne kompiciraj daj izdelat ponudbe domačih ponudnikov uveljavi subvencijo in naslednjo kurilno sezono se boš grel poceni!
Citat:Kolk enga preračunavanja in kompliciranja!!!!
Jaz sem lani kupil kotel na pelete in TČ za sanitarno vodo od domačega proizvajalca, projektiranje in montaža za tako ceno, da niti subvencije nisem uveljavljal.
Prva kurilna sezona zelo zadovoljen porabljenih 5 ton peletov prihranek pri kurjavi 1/2 investicije.
g0dfather preden boš nabavil vse svari bo Hrvaška že v EU in od PDV ne bo nič.
Ne kompiciraj daj izdelat ponudbe domačih ponudnikov uveljavi subvencijo in naslednjo kurilno sezono se boš grel poceni!

No torej s cenami na dan....povej koga za ceno 2000-2500 komplet, brez montaže in dostave.

Povej kaj si nabavil, če ni skrivnost.

Po zdajšnjih informacijah "naši" prav lepo nategujejo zadevo, da zraven še razliko od eco sklada pokasirajo. Kupcu, ki pa nima 5 minut časa dajo videz kako privarčujejo 25% eko sklada.

Lep dan

Dejan
Valtis ima enake cene v Sloveniji ali pa Srbiji. Če vse korektno izpolniš, z ekoskladom niso nikakršni problemi. 25% na celotno investicijo oz. 2500 eurov pa ni mačji kašelj, s tem, da za toplotno črpalko za sanitarno vodo lahko subvencijo dodatno posebej uveljavljaš.
Ta varianta z Hrvaško je bila predvsem pri gorilnikih, samo peč pa boš bolj težko pripeljal preko brez carine. Pa upoštevaj nasvet od murkota.
Sem dobil ponudbo od Valtisa:
Kotel na pelete Pelematic 27 z 180 kg zalogovnikom pelet..............................................................................3.450,00 € + DDV - trenutno v akciji po 2.372,00 € + DDV;

A ta zadeva ni dovolj za EKO sklad! Potrebno je dokupiti toplotni zbiralnik (bojler), torej je cena cca. 3150 eur! Na to ceno potem lahko dobim Eko sklad 25%.

Torej, če vzamem CM set z bojlerjem 30 za 2500 eur in vse prijavim carini mi ta vrednost tudi ostane. In preverjeno danes, tudi zadeve kupljene v tujini (na Hrvaškem) lahko uveljavljamo v EKO skladu. Torej CM na hrvaškem je 900 eur cenejši od CM v Sloveniji in vsaj 700 eur cenejši od Valtisa!

Kdo koga sedaj slepi?!

Če pa bi lahko kdo ponudi valtisa skupaj z bojlerjem za 2500 eur z 20% ddv, ga takoj kupim!

Ceno 2500 eur na hrvaškem pa bom še vsaj za 300 eur znižal, ker bom VSE razen peči peljal na več računov! Legalno. PEČ na na ponlo ceno in bom še vedno 500 eur cenejši na peči kot v Sloveniji!

Dokaz:
TERMOMETAL HR s popustom 10%
KOTAO CENTROMETAL EKO-CKB P 30
1.185,88 €

MIX s popustom 10%
1.693,44 €

Cela investicija:
TERMOMETAL HR z 10% popustom
KOTAO CENTROMETAL EKO-CKB P 30
CENTROMETAL PELET REGULACIJA-CPREG
CENTROMETAL PELET TRANSPORTER CPPT 14-35
CENTROMETAL PELET PLAMENIK CPPL 35 /20-35KW/
CENTROMETAL PELET SPREMNIK CPSP 14-50
CENTROMETAL DONJA VRATA CPDV 30
2.298,24 €

MIX s popustom 10%
3.329,64 €

Sramota!

Glede na ta forum pa vidim, da nakup CM ni slab. Z veseljem pa kupim če mi kdo ponudi SLOVENCA za isto ceno! A časa ima še naslednji teden, ker potem grem v shopping.

Če kdo želi dodatne informacije ali karkoli okrog iskanja najugodnejše variante za isto stvar, ki jo želi kupiti, sem tu. Eni smo rojeni z googlom.

Lep dan
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi