1.4.2013 ob 21:18
pozdravljeni, prebrskala sem že večino foruma, pa vendar ne najdem tako podobne situacije, da bi si lahko pomagala z informacijo.
zanima me, kakšna dovoljenja bi potrebovala, če bi želela urediti stanovanje v prostoru, ki zdaj služi kot skedenj (gospodarsko poslopje). ta del se zdaj drži stanovanjske hiše mojih staršev, v obliki črke L. spodaj je hlev, garaža pa še neka ropotarnica
vse zidano oz. betonsko, nad tem je betonska plošča, naprej pa les in streha. midva bi prenovila zgornji (leseni) del. se pravi tla so, na zunaj bi pustila kar les, da ne bo grdo, kako bi naredili stene nam še ni čisto jasno. Kakšna ideja, kako bi lahko pozidal samo od znotraj?a je dovolj izolacija pa knauf čez, zunaj pa pustimo lesene deske?
gre za precej visoko konstrukcijo, tako da bi načeloma lahko naredili še strop oz. tla in nekakšna spalnice zgoraj. vgradila bi tudi strešna okna. voda in elektrika sta v ta del L-ja že potegnjeni, konkretno v ta del skednja pa ne, samo do hleva. verjetno ne rabiš dovoljenja da si spelješ elektriko po svojih prostorih ali pač?
a ima kdo podobno izkušnjo? na zunaj nebi spreminjala popolnoma nič, razen mogoče dveh strešnih oken na strehi, tudi leseno bi ostalo, v bistvu sploh nebi bilo vidno, da mi živimo tam na koncu, ker se vse drži skupaj. tudi lastništva nebi spreminjali (ostane očetovo). v bistvu bi bil najbolj drastičen poseg strop noter, samo tega nihče nebi videl
nočem pa da se bo kakšen sosed vtaknil v to kaj delamo in bi bilo na koncu vse zaman, tako da bi raje imela dovoljenja če so ta potrebna. vsak nasvet bo dobrodošel, ker smo strašno izgubljeni.
zanima me, kakšna dovoljenja bi potrebovala, če bi želela urediti stanovanje v prostoru, ki zdaj služi kot skedenj (gospodarsko poslopje). ta del se zdaj drži stanovanjske hiše mojih staršev, v obliki črke L. spodaj je hlev, garaža pa še neka ropotarnica
vse zidano oz. betonsko, nad tem je betonska plošča, naprej pa les in streha. midva bi prenovila zgornji (leseni) del. se pravi tla so, na zunaj bi pustila kar les, da ne bo grdo, kako bi naredili stene nam še ni čisto jasno. Kakšna ideja, kako bi lahko pozidal samo od znotraj?a je dovolj izolacija pa knauf čez, zunaj pa pustimo lesene deske?gre za precej visoko konstrukcijo, tako da bi načeloma lahko naredili še strop oz. tla in nekakšna spalnice zgoraj. vgradila bi tudi strešna okna. voda in elektrika sta v ta del L-ja že potegnjeni, konkretno v ta del skednja pa ne, samo do hleva. verjetno ne rabiš dovoljenja da si spelješ elektriko po svojih prostorih ali pač?
a ima kdo podobno izkušnjo? na zunaj nebi spreminjala popolnoma nič, razen mogoče dveh strešnih oken na strehi, tudi leseno bi ostalo, v bistvu sploh nebi bilo vidno, da mi živimo tam na koncu, ker se vse drži skupaj. tudi lastništva nebi spreminjali (ostane očetovo). v bistvu bi bil najbolj drastičen poseg strop noter, samo tega nihče nebi videl
nočem pa da se bo kakšen sosed vtaknil v to kaj delamo in bi bilo na koncu vse zaman, tako da bi raje imela dovoljenja če so ta potrebna. vsak nasvet bo dobrodošel, ker smo strašno izgubljeni.