Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
To je res da je razlika pri TD plinov vendar v končni fazi je pomebna poraba na sezono moja je od 10.10.12 do 1.11.13 2400kg za180m2
Objave: 281
Teme: 3
Ocena:
0
Naš PK-30 ima TDP med 89 in 118 st. C, tudi po 1 tednu delovanja ne vidim kakšne bistvene spremembe (turbolatorje čistim ob polnitvni zalogovnika).
Kako ostalim PK in DKP-jašem deluje motor gorilnika?
Meni se od prvega dneva zdi, kot da os motorja-ventilatorja ni popolnoma uravnotežena in malce vibrira na nizkih obratih (npr. ob zagonu).
Objave: 281
Teme: 3
Ocena:
0
In kaj si naredil potem - so ti jo zamenjali pod garancijo? Saj ko naraste hitrost, se vibracije umirijo, pa vseeno...
Objave: 386
Teme: 7
Ocena:
0
če je kaj narobe menjajo pod garancijo, to pokličeš direkt Valherja.
odpri in poglej kako se vrti
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Popravek končnega datuma
To je res da je razlika pri TD plinov vendar v končni fazi je pomebna poraba na sezono moja je od 10.10.12 do 10.1.13 2400kg za180m2
Za ko. bom pogledal
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni, še moje izkušnje s kotlom PK-30.
Montiran od avgusta 2011 in od takrat tudi vključen, tudi poleti za gretje tople vode.
Izklopljen je bil samo lani v maju za 3 dni. Delovanje v tem času nemoteno brez problemov. V tem času je bila menjana edino šalčka in pa cev gorilnika, vendar je kljub zviti pločevini peč delovala normalno. Tu moram pohvaliti proizvajalca, saj so me sami kontaktirali in opozorili na morebitno zvito pločevino pri gorilniku in po potrditvi napake tudi zadevo takoj rešili (zamenjali z novo pločevino in novo šalčko).
Poraba v enem letu, 10 avgust 2011- 10 avgust 2012 je bila 6525 kg pelet, v kurilni sezoni sobna temp. 21-22 od 6 - 22 ure vsak dan + ogrevanje sanitarne vode tudi poleti (en zalogovnik 270kg zadostuje za 57dni gretja 200l grelca).
Ogreva se dvojno stanovanje (dvostanovanjska hiša) 180 m2, 30 let stara hiša z zelo slabo izolacijo. V letošnjem letu se naredi še nova fasada, pričakujem še okrog 2T manj porabe na leto.
Čiščenje kotla na vsak polni zalogovnik, čeprav šalčke še ne bi bilo potrebno. Zgleda, da imam še kr kvalitene pelete (Elektroprodaja Šentrjur).
Povzetek: s pečjo sem več kot zadovoljen (sploh ko prebiram s kakimi težavami se srečujejo nekateri) in jo tudi priporočam naprej!
Objave: 18
Teme: 4
Ocena:
0
Pri kotlu se mi pojavljajo sledeče težave. Iz nepojasnjenega razloga se mi je kotel že dvakrat v presledku 1 meseca večkrat zaustavil. Javlja 1 pisk na 10 sek. Včasih, pa ne vedno, se peleti zabjejo do polža, čeprav bi morala elektronika doziranje ustaviti. Po treh ali štirih zaustavitvah peč naprej deluje normalno. Zgleda kot, da ne pride do vžiga pelet ker opazim po čiščenju šalčke kakšna dva ali ti rahlo ožgane pelete. Uporabljam pelete profiles in do sedaj z njimi nisem imel težav (3 leto). Zanima me ali je kdo že menjal grelec za vžig peletov in na kakšen način je ugotovil, da ga je potrebno zamenjati. Moje mnenje je da grelec deluje ali ne, tako da je lahko kakšna anomalija v elektroniki. Se kakšnemu pojavljajo podobne težave?
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Kateri peleti pa so to in njihova dimenzija?
Objave: 422
Teme: 7
Ocena:
0
Preveri še čistost fotocelice ta je v nasipnem jašku.