Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Same velikosti hise ne bi komentiral. Bi pa se ustavil pri sledecem:
Gradnja hise na konzolo ti bo gradnjo zakompliciralo in podrazilo.
Imas zakompliciran projekt s stalisca statike in se precejsen izziv v izogib toplotnemu mostu pod konzolo.
Jaz bi raje razmisljal v smeri klasicne kocke, avto pa ob hisi.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Darosan...res da si vajen 30 kvadratov a malo razmisli tudi o prostoru za kramo...ste trije, torej (verjetno) vsaj tri kolesa, tri pare smuči, kosilnica, lopate za sneg, kak kufri za avto, vrtno orodje, el. orodje itd itd...to boš pa v hiši postavil kam?
Planiraj prostor še za to.
Avto za moje pojme res ne rabi biti v hiši...mu zadostuje nadstrešek kje blizu a kot rečeno...ta na glavo obrnjena L izvedba je dokaj zahtevna in konkretno dražja od kladične kocke. A vseeno je dobro da imaš človek idejo, itak jo tekom izvedbe spreminjaš in prilagajaš gelde na pričakovane stroške svojih zamisli.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:malo razmisli tudi o prostoru za kramo.
Razmišljaj pa v smeri, da te krame ni treba ogrevati. Zakaj po nepotrebnem prostore toplotno izolirati. Te stvari spravi v "garažo", kot samostojno zgradbo ob hiši = GD po enostavnem in poceni postopku.
Če pa v ta prostor namestiš še kurilnico, pa si lahko minimaliziral stanovanjsko hišo.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Jaz pa bolj kot o krami razmišljam o kurilnici. Tisti iz stanovanj včasih radi pozabimo, da tu ni skupnih prostorov, bo treba kar svojo imeti...nekje. TČ načeloma res lahko postaviš kamorkoli želiš, ampak ti razen TV nimaš kvadratnega metra, kjer bi to lahko bilo.
EDIT: ali je spodaj pod štegami?
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Takšna konzola ni problematična, zahteva pa nekaj več betona in železovja. Tudi morebitne toplotne mostove v takšnih primerih ni težko rešiti. Verjetno bi bilo cenovno povsem identično, če bi tudi del pod konzolo pozidal in ta prostor izkoristil za povečanje dnevne sobe in pa kurilnice/shrambe. Avto pa pod navadno nadstrešnico, nekje ob hiši.
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
Strokovnjak za majhne hiše je Boštjan Debelak:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www2.arnes.si/~ksbdebe/hise.html">http://www2.arnes.si/~ksbdebe/hise.html</a><!-- m -->