PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija ponudba za PGD in PZI

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A pri vas tudi sneg pada pa imaš cajt?
Povsem resno mislim, če rabiš armaturni načrt se da ceneje. Če pa iščeš pzi pa je iskanje najcenejšega stran metanje denarja. Point pzi-ja je razdelava detajlov, podroben popis materiala in del itd. in tukaj lahko dober pzi prišpara veliko denarja, slab pa ga lahko veliko zmeče skozi okno.
No, imaš kakšnega konkretnega v mislih? Lahko tudi na ZS. Zdaj pa, kdo naredi dober in kdo slab PZI? Nekoga lahko fajn plačaš, pa bo slabo naredil, nekdo drug pa kontra. Zato pa sprašujem konkretna imena, s kateri je nekdo zadovoljen s popisom del in materiala ter načrti za čim manj denarja.
Kajti brez PZI sem ugotovil, da se nobenemu gradbeniku več ne da ukvarjati pa zastonj delati podroben popis meteriala s končno ceno.
McBobo,
gradbenik , po domače zidar, ne more izdelati PZI-ja.
Kako naj izdela armaturni načrt?

Kar se tiče popisa del in količin : Lahko ga izdela.
Za primer, da pošlješ 4-5 potencijalnim izvajalcem, ti bo vsak delal po svoje; ni rečeno, da bodo vsi izmerili popolnoma enako količine materiala; morda celo niso usposobljeni za takšeno delo; --> cena odstopa in si lahko zaveden, saj eden naredi korektno :wink: , drugi trije pa samo na pol, ker računajo, na dodatna dela :lol: oz. nepredvidena!! :x
Na koncu, jim to vzame kar nekaj časa. Če ga zabijejo v nič ,( ne dobijo dela) , se jim pač na splača.
Res pa je, da če se ne potreudijo, tudi ne morejo konkurirati za delo pri tebi.

Že kar nekaj časa nazaj je tekla debata ali mora/naj investitor plača potencijalnem ponudniku , izdelavo ponudbenega predračuna; kaj šele, da mu bo izdelal "popis del in količin". :wink:
Lep pozdrav
som16 Napisal:McBobo,
gradbenik , po domače zidar, ne more izdelati PZI-ja.
Kako naj izdela armaturni načrt?

Kar se tiče popisa del in količin : Lahko ga izdela.
Za primer, da pošlješ 4-5 potencijalnim izvajalcem, ti bo vsak delal po svoje; ni rečeno, da bodo vsi izmerili popolnoma enako količine materiala; morda celo niso usposobljeni za takšeno delo; --> cena odstopa in si lahko zaveden, saj eden naredi korektno :wink: , drugi trije pa samo na pol, ker računajo, na dodatna dela :lol: oz. nepredvidena!! :x
Na koncu, jim to vzame kar nekaj časa. Če ga zabijejo v nič ,( ne dobijo dela) , se jim pač na splača.
Res pa je, da če se ne potreudijo, tudi ne morejo konkurirati za delo pri tebi.

Že kar nekaj časa nazaj je tekla debata ali mora/naj investitor plača potencijalnem ponudniku , izdelavo ponudbenega predračuna; kaj šele, da mu bo izdelal "popis del in količin". :wink:

Mi je sedaj kristalno jasno, da brez popisa del in materiala ne bo šlo. Oz. bo dražje, če nekomu dam "na uč" ocenit, koliko me bo izdelava kleti prišla. Nekako računam, da bom privarčeval €6k-€8k samo s tem.
McBobo,
""šla. Nekako računam, da bom privarčeval €6k-€8k samo s tem.""
Ne razumem najbolj tole?
Težava je in bo, ker ne veš oz. izvajalev kakšno potrebuje armaturo. Tu res lahko privarčuješ, ko/če imaš statični izračun in izvleček armature.
Vseeno, se mi vidi prevelika razlika , za primer, da te hoče kdo nategniti, na suho seveda!! Big Grin
Lep pozdrav
Že lansko leto sem samo z tlorisi okoli spraševal, koliko približno bi me prišla klet. Ali ni bilo odgovora, če pa že, pa se vrti tam okoli €27k. Letos sem pri sosedu malo primerjal njegovo ponudbo pridobljeno na podlagi PZI, pa je večja hiša, kot je naša, se vrti ponudba okoli €23k. Če sem malo primerjal glede na kvadraturo kleti, bi se pri nas moralo zavrteti tam okoli €20k. Seveda je ta ocena vse na "ta veliki uč".
1 2
Iskanje po temi