Objave: 166
Teme: 11
Ocena:
0
Ma se moram prav nasmejat no takim postom, pa tud če si jezo koga na hrbet nakopljem...ma ljubi ljudje, ma kje vi živite?
Hiše po 200-300m2....ma kaj boste meli noter še najemnike ali kaj...
Vse povsod se govori o zelenih hišah, manjših hišah,ki so funkcionalne,ekonmične in udobne.Udobne!
Kaj pa boste, ko se vam otroci odselijo, a imate dovolj velike plače, da bodo tudi penzije dovolj velike,če ne bankrotira slovenija, da boste te graščine vzdrževali???kaj pa če ostane eden sam s penzijo, bognedaj s plačo ,ne more več vzdrževati take ogromne hiše, ne more potem niti prodati, ker ljudje ne kupujejo več takih ogormnih hiš, pač pa lepe, nove ,udobne ekonomične hiše.
Ne vem, tle skoz trobijo , da je pri nas totalna recesija, ma večkrat ko prebiram tale forum, pa imam občutek, da recesije, krize pri nas ni.
Ok, sem se verjetno komu zamerila zdaj, ne bo prvič, ma mi je res čudno no.To je kot tista reklama, ko še sosedovi obmolknjeo, ker je treba imeti večjo bajto kot sosed.
Volč ne leti nate, pač pa nasplošno.poznam velik primerov, ko sta v težko zgrajeni bajti le še mati in oče, otroci so šli na svoje, valda, pa nimata za vse te sobane niti za stroške, ne pa še za sobo za hobi.Ma prosim vas.Kupit pa itak noče nihče, ker ni dnarja in ker vsak si raje sam hišo postavi, kot kupi nekaj že zgrajenega,starega...
Ne vem no.
Objave: 155
Teme: 0
Ocena:
0
garaže ne dajat v pgd. ker plačaš komunalca. kasneje daj prošnjo za enostavni objekt poleg hiše pa tega ne plačaš
Objave: 74
Teme: 3
Ocena:
0
ja, hvala, pa sej tak ne gre vse naenkrat, ampak čez čas bo že ,se nea mudi
Objave: 110
Teme: 4
Ocena:
0
150 m2 +-30 m2, bi moralo zadostovat, odvisno od tega kaj pač želiš.
Objave: 74
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdrav,
jaz mislim da je hiša dobra odločitev, zato ker imaš svoj prostor in mir, nihče te ne moti, lahko si nardiš tako kot hočeš, imaš še nekaj od narave,imaš svjo zelenico in nekaj dreves-ali pa cel gozd :lol:
LP, Volč
Objave: 41
Teme: 4
Ocena:
0
mi smo izbral 10*9,pa bi še mogoče majnšo,pa potem nebi imel dovol velike spalnice v pritličju,me na stara leta nebi mogl z vozičkom not zapelat na pstrešju sta pa dve otrški pa kopalnica.Nima pa hiša nobenih izidkov ali pa kukrlov pa strešnih oken pa kolenčni zid je tudi normalen,nič si stroškov delat čez30 let že vse kliče po obnovi če pa kdo od otrok hoče ostat doma si bo pa takrat preuredil kak mu paše,drugač mi bo pa ostal en velik spomenik lakote,ki mi bo na stara leta pojedel tisto malo pokojnino če še sloh bo,uglavnem jaz bom kraljeval v razkošnem pritličju,edino kar si še moram naštudirat je to da če se da takšno pritličje ogrevat s kaminom,kot lesene brunarice,če bi elektrika postala predraga za afne guncat.
Objave: 155
Teme: 0
Ocena:
0
to morm jaz tud nagruntat.. kako ogrevat 80 kvadratov na kamin.
Objave: 401
Teme: 14
Ocena:
0
@Murka: Zadela si žebljico na glavico! Kosanje velikih hiš je problematično, ker so praviloma zasnovane kot enodružinske. Jaz sem se za svojo zelo dobro zavedal, da bo pri 200 m2 prevelika za eno družino.
Hec pa je, da je za dve (kaj šele tri) premajhna. Pa ne zaradi kvadrature, ampak zaradi skupne kopalnice in predvsem skupnega gospodinjstva! To je tisto, kar se dejansko ne obnese pri "graščinah naših staršev". Vsi smo iz mesa in krvi in brez vtikanja v eno ali drugo smer gre v praksi težko. Zato v resnici otroci bežijo od doma "na svoje", hiše pa se (velikokrat neuspešno) prodajajo v primeru ločitev.
Absolutno ne zagovarjam, da bi starši delali hišo za svoje otroke v smislu, da jim v njej dovolijo podrejeno in utesnjeno bivanje v dveh sobah, nato pa jim jo "velikodušno prepustijo" kot dediščino, ko umrejo.
Kar zagovarjam je, da je tudi pri uradno enodružinski hiši možno inštalacije in razporeditev prostorov sprojektirati tako, da se lahko po potrebi zlahka realizirata dve gospodinjstvi in dodatni vhod. V fazi gradnje to stane zanemarljivo malo, na družinskih odnosih pa prihrani neprecenljivo mnogo. Tudi tašča in snaha sta lahko brez problemov v isti hiši, dokler imata vsaka svoj "šporget" in shrambo, ter vsaka zase poljubno pospravljeno ali razmetano. :twisted:
V najslabšem primeru (če si pesimist), je pa takšno hišo tudi bistveno lažje razkosati in prodati po stanovanjih, če že pride do tega.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Kar zagovarjam je, da je tudi pri uradno enodružinski hiši možno inštalacije in razporeditev prostorov sprojektirati tako, da se lahko po potrebi zlahka realizirata dve gospodinjstvi in dodatni vhod.
Že samo poimenovanje je dovolj zgovorno - "enodružinska hiša". Torej za eno družino. Zdej, ali ima ta družina 3,4,5 ali več članov, pa je seveda posledično odvisen tudi prostor.
Spet so zadeve drugačne, če govorimo o zasnovi K+P+M, ali pa le P+M.
Posamezni prostori so drugače zasnovani in povezani. Tako je veliko vprašanje, tudi če si že prej "mislil" na opcijo dveh družin, ali bo zadeva le nek "čuden kompromis" ali pa bo tudi funkcionirala.
Kajti, kot ugotavljamo - se že itak težko "enodružinsko" hišo v promet spravi, kaj šele nako predelano, kjer je pravzaprav vsega po malem, pa ničesar pametnega.
Po drugi strani pa so m2 in velikost zelo relativni. Kaj pravzaprav naj ima enodružinska hiša? Katere prostore?
Dejansko vsi člani družine uporabljajo in koristijo vse prostore, poleg tega pa so nekateri prostori namenjeni le "osebni uporabi". To so otroške sobe in spalnica. Ostalo je itak skupno.
In spet, če staršema "znese" realizirati hišo z 160m2 do 180m2, kjer družina biva enih 20 let - predno so otroci na "vzletni rampi" - se pravi jo zgraditi, opremiti in vzdrževati, poleg preživljanja in šolanja otrok, potem tudi tisti dve prazni sobi, nista tako velik strošek vzdrževanja, da bi staršem na stara leta predstavljali bistven problem pri vzdrževanju. Kaj pa je tistih 30m2 glede na celoto?
Mislim pa, da vsi nekako pozabljate, da te izpraznjene "otroške sobe", v parih letih spet zaživijo. Saj imajo naši otroci nenazadnje tudi otroke! :wink:
In kot že rečeno - glede velikosti - ni šablone ali norme, kaj je dovolj za kako družino. Vsaka je unikat. Imamo toliko različnih interesov in potreb, da je namogoče definirati nek spločen model. Recimo 140m2 je prava mera!
Kakor za koga! :wink: