21.12.2012 ob 10:53
15€ -glava , v spalnici sem dal na 2,5 in je ok
Migaj Napisal:Za stare aklimatove alu radiatorje sem uspel dobiti še zadnje 4 armalove termostatske glave.PašejoDal sem po 15 eur za vsako termostatsko glavo. Samo gor sem jih z roko zavil.
flexman61 Napisal:Imam težave z enim radijatorjem oz. Termostatsko glavo. Radiator je aklimat model MM 2m in 5 členov. Termostaski ventil je Herz za dvocevni sistem, spodnjim centralnim priklopom in termostatsko glavo Danfoss spodaj.
Zadeva je naslenja, imam nastavljeno sobno temperaturo 3(22°C), kar je tudi OK. Problem je da mi glava ne zapre ventila do konca, pri tej temperaturi in mi vedno kroži voda čez radiator in je radijator na vrhu topel. Seveda me najbolj moti hrup pretoka ponoči.
Ta termostaska glava pod radijatorjem 15cm od tal mi je malo sumljiva. Razmišljam da bi poskušal nabavit termostatsko glavo z daljinskim tipalom in ga namestil na 80cm višine, tako kot so glave, ko so na standardnih radijatorjih?
Popravila na domu Napisal:Če te zanimajo natančni podatki obračuna, oziroma celotna pot, na podlagi katere rezultira končna številka v € na tvoji položnici, moraš za pojasnilo zaprositi vsaj enega od treh zgoraj navedenih..., ponavadi pa vsaj dva.Hvala za odgovor.
http://brunata.si/si/pogosta-vprasanja/d...-stroskov/ Napisal:Ali imam redukcijski faktor? Kje je viden?Ko pa obračunskega lista ni bilo, so mi odgovorili, da tega po zakonu niso dolžni pošiljati.
To je odvisno od lege vašega stanovanja. Če faktor imate, je viden na obračunskem listu.
Citat:21. člen
(obveznosti izvajalca delitve)
(1) Izvajalec delitve mora voditi evidenco o delitvi stroškov za toploto oziroma gorivo in te podatke hraniti najmanj pet let po koncu obračunskega obdobja.
(2) Izvajalec delitve mora lastniku na njegovo zahtevo omogočiti vpogled v vse podatke in izračune, ki so bili podlaga za delitev stroškov za toploto oziroma gorivo.
(3) Izvajalec delitve mora lastnikom dati vse potrebne informacije in podporo pri sprejemanju in izvajanju odločitev v zvezi z izvajanjem tega pravilnika.
22. člen
(obveznosti izvajalca obračuna)
(1) Izvajalec obračuna mora najkasneje v treh mesecih po končanem obračunskem obdobju obračunati stroške za toploto na podlagi specifikacije stroškov za toploto oziroma gorivo in razdelilnika stroškov.
(2) Izvajalec obračuna mora lastniku na njegovo zahtevo omogočiti vpogled v vse podatke, ki so bili podlaga za obračun stroškov za toploto oziroma gorivo.
(3) Izvajalec obračuna mora lastnikom dati vse potrebne informacije in podporo pri sprejemanju in izvajanju odločitev v zvezi z izvajanjem tega pravilnika.
Migaj Napisal:Migaj Napisal:Za stare aklimatove alu radiatorje sem uspel dobiti še zadnje 4 armalove termostatske glave.PašejoDal sem po 15 eur za vsako termostatsko glavo. Samo gor sem jih z roko zavil.
Ne verjamem nastavitvam 1 do 5 , 3 naj bi bilo 20 stopinj, v spalnici imamo 2,5.
Jozl Napisal:Mi v bloku imamo povprečno 2-3x več porabe energije preko kaloriferimetra kot je izmerjena na delilnikih po stanovanjih.