Objave: 193
Teme: 37
Ocena:
0
Sem šel pogledat projekt, takole imamo:
- hidroizolcija
- 7 cm stirodur
- PVC folija
- 5 cm estrih.
Da malo bolj obrazložim. Prvi dan po vklopu gretja so bila tla v pritličju ob dotiku z roko topla. Potem sem vklopil klimo - zaradi razvlaževanja (smo v fazi sušenja estrihov) in sedaj ko primem tla so relativno hladna. Zato se mi vse skupaj zdi čudno - ali je možno da se je kaj pokvarilo ali pa se zaradi klime tudi tla tako ohladijo. Sicer je v pritličju sedaj 22 stopinj, v nadstropju pa 27.
Idealno za sušenje bi bilo čimbolj vroča tla in klima na full. Vsaj tako so mi razložili...
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
sem ravno danes v enem projektu prebral, da se ne sme sušit estrihe z pregrevanjem talnega,..., ne me vprašat zakaj, ker nisem gradbenik, ...
7cm je po mojem mnenju in izračunih bistveno premalo za resno talno izolacijo,
tole s klimo mi je v principu seveda jasno, ampak če mene vprašaš, bi prezračevanje sedaj, ko je zunaj manjša vlažnost bila boljša varianta odvajanja vlage,....
Objave: 176
Teme: 16
Ocena:
0
Mi smo krenili danes:
Poskusni zagon ogrevalnega sistema:
- Estrih ogrevamo s postopnim, dnevnim zviševanjem temperature približno 4°C na dan, dokler ogrevalna tekočina – voda - ne doseže temperature 35 °C.
- Estrih ogrevamo pri najvišji temperaturi dva tedna
- Postopno, po 5°C na dan, zmanjšujemo temperaturo ogrevanja.
- Talno ogrevanje naj bo izklopljeno teden dni
- Ponovimo postopni zagon talnega gretja s postopnim zviševanjem temperature.
- Talno gretje naj bo vklopljeno nekaj dni.
- Ponovimo postopni izkop sistema talnega ogrevanja.
- Parket lahko polagamo nekaj dni po izklopu talnega gretja, ko je površinska temperatura med 15 in 18°C
(so rekli da bo to 20. marca, ko se po planu polaga parket)
Objave: 193
Teme: 37
Ocena:
0
Super, glede na to da se pri nas suši estrih naravno že 7 mesecev in da je potrebno priti iz 2,5% vlage na 1,8% pa je plan tak:
- prvi dan 20 stop.
- drugi dan 25 stop.
- tretji 30 stop
- četrti 40 stop
- peti 50 stop
- potem dva dni na 55 stop
- sledi ohlajanje po 10 stop na dan
Potem itak sledi 10 dni brušenja estrihov in vmes se estrihi ohladijo na primerno temperaturo za polaganje parketa.