Objave: 257
Teme: 37
Ocena:
0
Ravno sem vgradil stensko ogrevanje. Strošek je od 6.000-12.000 Sit/m2 za material + montaža 4-6.000Sit/m2. Če se zadeve lotiš sam prideš pri montaži bistveno ceneje. Je pa zoprno delo fiksiranje tistih profilčkov v zid, natikanje cevi je pa dokaj enostavno, paziti je potrebno le na zvijanje lokov. Dodatni strošek so ometi z mrežico in debelina ometov.
Preračun stenskega je enotaven. Topotna odaja je od 50-100W/m2, odvisno od temperature vode.
Objave: 442
Teme: 31
Ocena:
0
Hvala za opisano,slisi se super.
ce prav razumem imas cez klasicen omet.SE da montirat stensko tudi ma knauf stene oz na lesene stene??
Objave: 127
Teme: 1
Ocena:
0
Montage Napisal:Hvala za opisano,slisi se super.
ce prav razumem imas cez klasicen omet.SE da montirat stensko tudi ma knauf stene oz na lesene stene??
Lahko se cevi vrezkajo v fermacel ploščo 15mm iz zadnje strani. Cena plošče je okrog 12 EUR/m2, potem pa rabiš še cevi. Širina fermacela pa je 125cm, tako da rabiš profile kot pri Knauf ploščah na 62,5 cm.
bodi aktiven, da boš lahko pasiven
Ocena:
0
Točnih podatkov nimam, jih pa lahko dobim. Jaz jo uporabljam za fasade in napušče. Sigurno je paropopustna(zelo), in mora imeti več toplotne akumulacije kot gips, saj ima večjo maso(gostoto). Drugače jo pa nekatere firme uporabljajo za zavetrovanje pri montažnih hišah, kar pa po mojih izkušnjah ni dobro, ker je preveč krhka.
Drugače pa že nekaj časa razmišljam kam z odpadnim gipsom iz gradbišč, in tako sem razmišljal, da bi vzel navadno gips ploščo, vanjo ufrezal utore za cevi iz zadnje strani in vstavil v utore cevi za stensko gretje, in čez nalil gips(z vlakni), ki bi ga dobil z mletjem starih gips plošč v debelini 2 cm. Dobil bi masivno ploščo za stensko ogrevanje.
MISSION IMPOSSIBLE a ne :? Enkrat ko bo čas bom poizkusil
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
polanc, montage - lesena/montažna gradnja;
par pripomb;
1.Fermacel
poleg vrezkanja naj bi bila pozornost dana tudi na termično prevodno lepilo, s katerim naj bi se zalimalo cevi v vrezkane kanale v fermacell,
drugače s izgubi na izkoristku
2. ilovnati ometi
idealna varianta za bivalno/spalne prostore;
na osb ali zidake se privijači heraklit plošče, na katere s pritrdijo cevi stenskega ogrevanje, potem pridejo majstri za ilovco in ti lepo naredijo omet, ki ti istočasno prinese akumulacijo toplote in regulacijo vlage, ki je zmeraj večji problem v novogradnjah
moji komentarji k slikam
prva- sandi
najboljša izvedba glede razvoda je tista, ki jo je poslikal sandi; zakaj ?
ker se dovod izvede preko cevi večjega premera in potem razdeli na cevi manjšega, le tako je odziv hitrejši, upor v sistemu je manjši, pretok in odzivnost večja
( a je tole Zeusssolarjev sistem ??)
druga -
Phantom , ko se tanke cevi vlečejo po celi steni je zadeva počasnejša, z večjim uporom, potreba po močnejši črpalki večja,... Revi ??; finta z podvojenim razvodom je sicer dobra, zmanjša problem..
ko sem se že razpisal;
dobra finta je tudi ta, da se za stenskim da sloj alu folije, ki je super odbijalec sevanja,.. s čemer se dodatno zmanjša izgube,...
( in seveda naredi parno zaporo )
SICER PA
TREBA JE POVDARIT, DA JE STENSKO IDEALNO TUDI ZA HLAJENJE POLETI !!!!
po tistem, kar sem do sedaj slišal, JE EDINA VARIANTA ZDRAVEGA NAČINA OHLAJEVANJA, ..., idealno v kombinaciji
z toplotno črpalko zrak voda
tako da ja predvsem v spalnih prostorih zaradi hitre odzivnosti in možnosti hlajenja poleti idealna kombinacija,...
sploh pa se ne moreš tako zafrknit glede izračuna izgub;
stensko brez kakih večjih problemov lahko dvigneš na 45 stopinj ( občutek krušne peči, sploh z ilovico )
, pa ni problema glede zdravja,
pri talnem pa je to velik problem,...
Ocena:
0
frank, kolikor te poznam, precej paziš na vsak EUR in zato najbrž veš, da je tvoja druga varianta vsaj 100% (verjetno 200%) dražja od farmacela.
Ocena:
0
polanc
:lol: :lol: :lol:
hja,...
a debatiramo o stenskem, kako ga izvest ali
o tem, kdo ima ali je pripravljen dat koliko in zakaj ?? :wink: :wink:
če je debata prešla na drugo temo, potem samo mnenje/komentar;
še enkrat; 20m2 stenskega z ilovico ratuje po mojem mnenju nuja, sploh v dnevni sobi
se bo že stisnilo za tistih 100 jurčkov na račun česa drugega :wink: :wink:
ti že veš, na račun česa :wink: :wink:
Ocena:
0
V zidani hiši stensko gretje pod ilovico res ni slaba stvar. Je pa treba vedeti da je ilovica zelo krhka, in jo lahko poškoduješ, če jo samo podrgneš s stolom.
V montažni hiši pa se mi zdi veliko bolj primerna montažna plošča, ker je vsako vnašanje vlage v montažno hišo greh.
Še slikica z neta;
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/stensko1t47funichr("46")jpg[/img][/img]
Ocena:
0
rok,
oprosti, nisem bil pozoren...
potem si z Sok-om govoril tudi kaj na temo ilovice, glede na to, da jo ima ??