PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje s peleti - poraba peletov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Od torka zvečer do danes zvečer (3 dni) pokurili 11 vreč.
Od10.10.2012 porabil 105 vreč .21/19 stopin ,kotel CM 20kw ,180m2 pritličje in masarda,peleti sibirski bor,navadna fasada ,plastična okna,streha 25cm izolacije,sanitarna voda TČ
zlatko83 Napisal:Jaz sem lani porabil dobrih 1700 l kurilnega olja, tako sem izračunal, da bom potreboval cca 4000 kg pelet. Sedanja poraba dobrih 900kg in 1/3 kurilne sezone z ugodnejšimi razmerami mimo. Sedaj nas čaka druga tretjina kurilne sezone, ko pričakujem nižje temparature in večjo porabo ter na koncu spet zadnja dva meseca podobne razmere, kot jeseni. Teh 4000 kg bi se moralo izit.
Peč pa je Eta PU 15, peleti avstrijski (peleti express).

Koliko te stane ta Eta PU 15, prvič vidim ta kotel, zadeva zgleda fenomenalno. Vse vgrajeno raztezna posoda, črpalka, vakumska vleka pelet.
Mene pa bolj zanima poraba tega kotla (Eta PU) na sezono,drugače pa kotel zgleda odlično.Če bo zlatko83 objavljal podateke o porabi bom to tudi izvedel.
Od sobote 8.12 do sobote 15.12 sem pokuril 12 vreč,peč mi laufa od 6-8h,14-16h,18-21h,peč dela non stop brez ugašanja,dela pa na 67 stopinjah,ko izklopi črpalka jo ugreje na 74stopinj in potem gre na stanbay,mam pa gorilec econom2 montiran na oljno peč(stadlerca),hiša brez izolacije samo pvc okna.
"peč mi laufa od 6-8h,14-16h,18-21h,peč dela non stop brez ugašanja" :roll:
Pa razumi kdor more :lol: .
lp
Smile Očitno ima takšno porabo, da peč sproti ne "sfolga" segreti vode na prenastavljeno temperaturo. Sicer to težko verjamem.
koliko pa pride 6 ton pelet?
He,he, he Migaj, ti samo kurblaj............
marlon Napisal:"peč mi laufa od 6-8h,14-16h,18-21h,peč dela non stop brez ugašanja" :roll:
Pa razumi kdor more :lol: .
lp
Peč dela non stop med navedenim režimom ogrevanja. Confusedhock:
Mogoče bi fantje radi vedeli še ostale podatke, kolikšno površino se s to pečjo ogreva, na kakšno temperaturo prostorov, stanje objekta itd...
Mislim da je hotel z tem povedat da mu črpalka laufa od 6-8, 14-16, 18-21, peč pa je vedno v pripravljenosti, tako da vzdržuje le temperaturo v kotlu in je fizično ne izklaplja..
To sicer ne pomeni da cel čas "laufa", ampak je pač cel čas prižgana..

Malce nerodna izbira besed, ampak se komot razume Smile
Ogrevam 120 m2, EPS-15cm,izolacija poda proti neogrevanemu podstrešju 28 cm ursa,okna stara 15 let . Peč dvokuriščna centrometal 25 kw, hranilnik tople vode 1000 l. Ogrevam z Radiatorji -termostatski ventili,dnevna tem.20 C , nočna 18 C in sanitarno vodo. HTV segrevam na 80 C.
Kurim od 01.10.2012 in do danes 63 vreč pelet ali 945 kg. Peleti lagerhaus austria. Okolica Murske sobote
od nedelje 9.12. do danes 7 dni pokuril 10 vreč peletov ,vreča peletov 3,44EUR kar znaša34,4EUR
gorilnik fer 7 na feroterm peč z bojlerjem ,ogrevam 136m2 na 21 stopinj čez dan , nočna tarifa na 18 stopinj in sanitarno vodo
od 4.11.do danes porabil 44 vreč peletov
Ogrevanje na pelete me je zelo pozitivno presenetilo. Ogrevanje na pelete konkurira celo toplotni črpalki.
Anubis Napisal:Mislim da je hotel z tem povedat da mu črpalka laufa od 6-8, 14-16, 18-21, peč pa je vedno v pripravljenosti, tako da vzdržuje le temperaturo v kotlu in je fizično ne izklaplja..
To sicer ne pomeni da cel čas "laufa", ampak je pač cel čas prižgana..

Malce nerodna izbira besed, ampak se komot razume Smile

Dobro, potem pa ne vem zakaj 17 ur na dan pokriva toplotne izgube kotla. Jaz, bi v tem primeru imel gorilec izklopljen. Z vidika porabe menim, da bi bilo bolje 3 x na dan segreti še tistih 35-40 l vode, kolokor je ima v kotlu. Naj me nekdo popravi, če se motim.
Sicer pa to "knajpanje" težko razumem.
lp
1 ... 7 8 9 10 11 ... 66 Pojdi na stran 
Iskanje po temi