Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Ne vem, si ne upam niti pomisliti zase, če tega nebi opazil, da možakar-sosed bi gradbeno parcelo skupaj z 2/3 ceste proda naprej, kako svoj delež ceste dobiti nazaj. V najslabšem primeru bi si moral ponovno kupiti dostop na cesto, se pravi služnost.
Sem danes preveril v ZK in so vrinili mojo plombo o ponovnem lastništvu na 1. mesto in trenutno zadeva še ni dodeljena, čeprav je na drugi plombi zadeva zaključena. Upam na čimprejšnjo dodelitev in ureditev zadeve.
Objave: 157
Teme: 11
Ocena:
0
No jaz sem pa ravnokar na elektronski zemljiški knjigi ugotovil, da sem postal kmet, saj je moja parcela in hiša postala del zaščitene kmetije. Torej sem jaz s 1000 m2 zemljišča, od tega je 100 m2 hiše, 300 m2 tlakovanega dvorišča, postal veleposestni kmet s 600 m2 kmetijskega zemljišča.
Malo zgodovine:
Leta 2004 sem kupil zazidljivo zemljišče, ki je bil del zaščitene kmetije. Vse je bilo urejeno tudi v zemljiški knjigi. Leta 2007 se je hkrati z vrisom nove hiše v kataster in združevanja večih parcel v eno parcelo, ki je seveda dobila novo parcelno številko, izbrisala tudi zaznamba zaščitene kmetije, kar se lepo vidi tudi na današnjem zgodovinske izpusku zemljiške knjige. Vendar pa se nato v zgodovinskem izpisku pojavi zemljiške knjige pojavi vpis iz leta 2004 in parcelno številko iz leta 2007, kjer piše, da je moja parcela, ki nima veze s kmetijstvom, del zaščitene kmetije!
Seveda me ni nihče nič obvestil o tem, da sem postal kmet oz. da imam po novem kmetijo.
Jutri seveda sledi klic na zemljiško knjigo.
Norci....
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
A registra zaščitenih kmetij ne vodi UE?
Ocena:
0
Mislim, da lahko že kar epilog napišem. Stvari so se odvile s svetlobno hitrostjo za slovenske razmere. Pred dvema dnevoma prijavil napako, danes v e-ZK že piše sklep v izpisih pri Dn zadevah, da se izbriše prejšnji imetnik in vpiše mene kot novega imetnika.
Samo upam, da se sedaj ne bo pritožil prejšnji imetnik, ker se je mogoče že navadil in za svojega vzel delež 2/3 ceste :twisted: .
@Sirki, ste pri vas tudi že kaj uredili?
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Glede na potek dogajanja zna biti, da prejšnjega lastnika ne bodo obvestili, kaj se je zgodilo z njegovim solastniškim deležem ceste ...
Ocena:
0
Čeprav pa glede na to, da so mu skoraj morali poslati sklep, kjer piše da je 2/3 lastnik ceste, bi mu sedaj morali poslati novi sklep, kjer prejšnega demantirajo.
Objave: 157
Teme: 11
Ocena:
0
@McBobo
Sem poklical ZK in dobil enega prijaznega gospoda. Po telefonu sva 20 min modrovala,vendar mi ni znal pojasniti kaj se je zgodilo. Obljubil je, da me bo poklical, ko bo raziskal kaj se je zgodilo.
In res me je poklical čez ene pol ure s sledečo zgodbo: UE je leta 1997 izdala odločbo o zaščiti kmetije, katere del zemljišča sem odkupil leta 2004. Leta 2007 mi je geodet vrisal novo hišo v kataster in hkrati je bila odpravljena tudi označba zaščitene kmetije za moji dve parceli.
Vendar:
UE je leta 1997 izdala 2 identiči odločbi o zaščiti te kmetiji, torej je bilo to v ZK zavedeno 2-krat. Mi pa smo leta 2007 očitno odpravili samo eno označbo. Zakaj so na UE izdali dve odločbi na ZK ne vedo. Gospod me je usmeril na EU, vendar sem bil danes že prepozen, gospodje na UE ob petkih končajo že ob 13:00.
Ocena:
0
@Sirki
No, pa poročaj svoj epilog.
Drugače sem pa pred več kot pol leta tako za šalo-firbec malo kolega pobaral za njegovo k.o. in parcelno številko, da vidim, kako veliko parcelo ima in lastništvo. Pa vidim hipoteko od banke. Sem ga vprašal, če ima kredit za gradnjo hiše. Je rekel, da ga je imel, vendar da ga je že pred 5 leti odplačal. No, sem ga opozoril, da ga očitno še ni. No sva prišla do zaključka, da je kredit odplačan, vendar še ni bil na banki in dvignil zemljiškoknjižno dovolilo o izbrisu hopoteke. Pa koliko je še takih zgodb? Ko bo šla banka u 3 pm, lastništva nepremičnin, katerih krediti so sicer že v celoti poplačani pa v skupno stečajno maso. Potem pa spet jovo na novo dokazuj, da je kredit že poplačan. Tukaj je spet napaka na zakonodajni strani, ker bi morala uvesti avtomatizem o izbrisu hipoteke v zk po poplačilu kredita. Ampak to bodo mogoče naredili šele, ko bo spet cel kup nesrečnih zgodb ala Zbiljski gaj in preganjanja po medijih. Hudiča, zakaj se to prej ne naredi in preventivno izključi možnost nastanka takih zgodb?