Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Par dni, preden smo oddali vlogo za gradbeno dovoljenje, je občina sprejela nov prostorski načrt! Spremenilo se je razmerje stranic tlorisa. Ima kdo izkušnje, idejo, kaj sploh lahko storimo, preden gremo v predelavo načrtov? Ima kdo izkušnje kakšne so cene, kako zelo bi bilo potrebno v že obstoječe načrte posegati, kakšna ideja kaj nam je storiti, da pridemo iz te katastrofe nekako s čim manj stroški in zapleti?
LP BB
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Ne vidim druge varijante, kot da greste v popravek načrtov in jih prilagodite novim zahtevam. Pa niste vedeli, da se pripravljajo spremembe prostorskega načrta?
Ocena:
0
Zapletli smo se v določene zaplete s sosedo (ki je potrebovala en mesec, da je razmislila o služnostni pravici za povsem birokratsko neumnost!) in enostavno spregledali točne datume o sprejetju OPN:-((((
Ocena:
0
ali veste, ali bomo potrebovali tudi nova soglasja?
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Koliko so se spremenila razmerja stranic?
Za soglasja preverite na UE - mozno, ni pa receno.
Ocena:
0
iz 1:1.25 na 1:1,4.
Po celodnevnem telefoniranju kaže, da bi morda uspela iti stvar skozi brez večjih posegov v načrte, če nam bo upoštevan drugi del predpisa, ki to ureja, ki pravi, da je razmerje 1:1,4 "OZIROMA naj sledi tipičnemu razmerju, značilnemu za stavbno dediščino v enoti urejanja prostora...”, če bo seveda projektant to znal pravilno in zadostno utemeljiti. Ima kdo kakšno izkušnjo s takim argumentiranjem?
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Jaz ti lahko dam samo organizacijski nasvet (imel sem problem, ker mi voka ni izdal soglasja):
idi na UE, predebatiraj moznosti, ce ti jih potrdijo sestavite priblizen tekst, tega naj projektant vkomponira v dopolnitev PGD in bo slo skozi.
Ponavljam, zeleno luc bos dobil na UE - ce ti oni potrdijo eno moznost, tocno to definiraj v dopolnitvi.
Ocena:
0
žal je bilo le 8 dni določenih po objavi, da je sklep veljaven.
Objave: 6
Ocena:
0
Vsem ki ste imeli tak ali podoben problem. Sama sem ga imela tudi, stvar se da resiti na zeloooooo enostaven nacin (preverjeno, uporabila, nasvet dobila na UE "pod mizo"). Ce je pogodba s projektantom ali projetno hiso sklenjena PRED izdajo novega OPN, za vas veljajo stvari po starem, vse kar se potrebujete je lokacijska dokumentacija izdana pred novim OPN-om. Ker je je projatkatn zacel nekaj ze delat po "starem" in so vmes spremenili, je to njihov problem. Sama imam hišo obrnjeno drugace (za to veljajo stroga pravila) kot je po novem OPN, mansardo višjo, ter naklon strehe izven dovoljenega (po novem). Pa mi niso mogli kaj.
Tako da, datum sklenitve pogodbe pred datumom veljave novega OPN, ter stara lokacijska dokumentacija.
lp
ajsa
Ocena:
1
Vprašanje če gre to čez v vseh UE.
Ocena:
0
Zanimivo. Pogodba je, ja, vendar smo zdaj uporabili eno drugo "foro". Bom pa za rezervo povprašala, če bo treba, kako je s tem. Hvala ajsakos
Ocena:
1
Referenti na UE morajo delati po ZUPu, tam nikjer ne piše o kakšnih pogodbah, ampak se samo gleda datum oddaje vloge na UE, magari nepopolno. To, da ti upoštevajo nek datum pogodbe, ki je lahko tudi izmišljen, je samo dobra volja referenta in nikakor ne stalna praksa.