PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zalogovnik-kateri, kako priklopiti ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proda kdo tripotni ventil za dve pečiWink)
A s Seltronovim motornim pogonom vred?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
JozkoPetarda Napisal:50l na kilowatt je ena ocena čez palec, ki jo zahteva tudi ekosklad, ampak za moje pojme je popolnoma neumna. Kaj ima veze kako močna je peč z velikostjo zalogovnika? Moč peči samo določa kako dolgo ali počasi bo peč gorela z določeno količino drv. Potem je pa važno ali lahko naložiš 10kg drv, ali 50kg. Od tega bo odvisna minimalna velikost zalogovnika.
Zalogovnik mora biti dimenzioniran na izgube hiše in velikost kurišča (prostora kamor nakladaš drva) kotla.

.

S tem se strinjam...

jaz bi potem moral imeti fantastičnih 3000 litrov velikega...

...kakšna toplarna pa nekaj milijonov litrov velikega...vode recmo za blejsko jezero..

..samo če trgovci pravijo da mora bit bo že držalo
milanzg Napisal:Proda kdo tripotni ventil za dve pečiWink)

Sory;če bi to vedel,da bi kdo kupil rabljen tri potni ventil ga nebi zabrisal stran.Se mi je po garaži valjal 2leti.
JoškoPetarda EKOsklad je povečal kapaciteto HT is 50L na 55L.na 1kw moči kotla.
JožkoPetarda je to pisal skoraj pred enim letom!

Imam ventil in pogon, če ga rabiš. Rabljeno in delujoče, seveda.
Jaz imam obstoječ kotel na kurilno olje,sedaj bom dodal še kotel na drva.Zato rabim tripotni ventil da mi bo avtomacko preklapljalo ,ko se bo kotel na drva ugasnil.Če ga kdo ima in ga nerabi se priporočam..hvalaWink)
hojla
poleg kurilnice imam 2 cisterni za olje po 1400l, ali je že kdo iz takšne cisterne predeloval v zalogovnik- ima kdo kakšno idejo?
lp orim
Citat: je že kdo iz takšne cisterne predeloval v zalogovnik-
Ne vzdrži običajnega pritiska v inštalaciji.
Možno je postaviti iznad vse inštalacije (podstrešje) in služi hkrati kot odprta raztezna posoda.
Nimam časa - sem v penziji!
Za vzdrževanje povratka je ena od možnosti (če ni omejitev za katere ne vem) kot je bilo že omenjeno je tudi ESBE ventil (sam imam VTA 321 - 35-60°C) - z njimi se da izredno natančno nastavljati temperaturo v željenem obsegu. Cena cca 50 eur...

Pri nas je v uporabi za nastavitev (omejitev) temperature grelne vode bojlerja...
Ta ventil se zelo rad zaskoči v skrajnih pozicijah, če ga kaj šraufaš.
Drugače je kar OK.
Samo v info naša kompletna prenova ogrevanja in sanitarne vode je bila nabavljena pri Tapro v Podsmreki. Bili so ugodni, prijazni in točni z brezplačno dostavo. Ni reklama je le dejanska izkušnja..ali smo izbrali vse komponente optimalno bo pa čas po montaži pokazal Wink
Fery Napisal:Ta ventil se zelo rad zaskoči v skrajnih pozicijah, če ga kaj šraufaš.
Drugače je kar OK.
v hladni ali vroci poziciji?
te bi se jaz reskiral za staro pec.
Sedaj imam samo klasicni 4 potni mesalni ventil.
Ali ta ventil ostane ali ga nadomesti esbe? ce ostane se ga montira med pec in 4p?
Po sobah so termostatski ventili.
Zanima me ali je ta priklop ok (priporocilo izvajalcev)? Na sliki (prilagam) kjer je vprašaj me zanima, kaj poganja vodo v zalogovnik, glede na to, da crpalka na Laddomatu deluje in po moji logiki voda gre dol. Hvala vam
Ni priloge
Sonce naj sveti vsak dan!
1 2
Iskanje po temi