PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Elektro priklop - nasvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker je zgornje vprašanje znotraj moje profesije, in takšne problemerešujem na dnevni ravni, naj za začetek povem, da ni res, da se morajo do ene hiše vlečt 70 kabli.
Če je ena hiša ali pa dve, jaz dam v projekt 35. Če malo pogledate po zraku vam lahko povem, da so na 35 kabel priklopljena tudi po cela naselja - napetostne razmere so sicer slabe ampak gurajo.
Trenutno pa pač če je ena smaa hiša itak 35.

Mislim da v tvojem primeru kakšne blazne razlike v ceni ni - če vlečeš iz droga se naredi spojka, rabiš cev 110, kabel in valjanec. Če je kolovoz skoplješ, posteljica, opozorilni trak, zasuješ čao. Dejansko če ni povozna površina in greš izven ceste lahko daš tud brez cevi, ne bodo težil.

Povem ti da te bo vse skupi pršlo čez 2 jurja sigurno.

Meni so naredili samo spojko - šlinga e bla na parceli + omarca, pa je blo z vsemi papirji 2 jurja.

Ti maš pa kot razumem še 100 metrov kabla. Zdej če boš res delal vse sam okej, sam elektro ponavad odklop za ene 2 uri in v tistem času morate zadevo sfinalizirat. Seveda lahko skopljete že prej.

Boljše da greš iz droga, ker boš sosedu dal toliko, kot te bo zadeva prišla - brezveze, raje zgornjemu kupi čevape in pir.
Jaz bi pa vendar s ta prvim sosedom probal kaj shandlat preden bi kopal tehle xx metrov. Kabel v cev bi pa dal ne glede na razdaljo. Dodaten strošek energetske cevi ni tako hud, da ne bi bilo smotrno v to "investirati". Če ni cevi bo pa treba vsaj s peskom obsipati...
Citat:vprašanje znotraj moje profesije, in takšne problemerešujem na dnevni ravni, naj za začetek povem, da ni res, da se morajo do ene hiše vlečt 70 kabli.
Potem pa so mene pošteno nategnili (že dolgo tega). So rekli, da moram imeti v priključku enako debele žice, kot so na drogovih. Ta debelina je v trafoju varovana z ustrezno varovalko. Tanjši dovod lahko dam le v primeru, če na drog (začetek mojega kabla) namestijo varovalke, ki bodo ustrezne mojemu kablu. Ne vprašaj za ceno. Sem dal enako debel kabel, kot so žice zračnega voda.
Nimam časa - sem v penziji!
Jaz sem dal 70, ker so mi tako predpisali, rajonski pa mi je rekel, da mora imeti vsaka novogradnja tak presek. Če to velja samo v našem okolišu, pa ne vem.
1 2
Iskanje po temi