Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
SloCop
X
ja res odpovedovanje je kar hecno....Razen če je dolg pokojnika večji kot je dediščine
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Če je dolg pokojnika večji od vrednosti premoženja, v tem primeru je pa stvar malo boljša za potencialno kupko, a še vedno dovolj zapletena.
Objave: 13
Teme: 2
Ocena:
0
joj kakšne izjave...poznam tega soseda,saj sem tudi jaz daljna soseda.z njim se nimaš kaj pogajat,saj sta z ženo starejša socialna alkoholika(nevem kako se naj drugače izrazim).
mogoče sem se res malo preveč zagrela,,ampak parcela je res lepa ,na samem,ampak ne predaleč od mesta,v naravi,blizu mojih staršev,...res je en kup problemov...vrjetno sem se prehitro zagnala.
tudi meni ni najbolj jasno,zakaj so se dediči odpovedali...sestra od umrlega je mi samo rekla da ko se je pojavila nezakonska hči,da so se vsi odpovedali,pa še nekaj bi bilo treba plačat(koliko to nevem).jaz osebno si razlagam to tako,da so sorodniki že kar precej stari ljudje,ki itak imajo svoja zemljišča in se jim preprosto ne da se z tem ubadat.
naj počakam do feb.2013?in se potem dalje zanimam,ko bo zadeva sploh rešena?
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Ko smo mi kupovali parcelo, so prejšnji lastniki poklicali geometra da so postavili mejnike. Nekaj šparat in kupovat na blef je bedarije. Do soseda vseeno lahko stopiš in ga povprašaš kako in kaj in če res ni na njegovem ali je pripravlje nodkupiti tisti del.
Ocena:
0
Dediči se navadno odpovedo zaradi dolga npr. NUSZ verjetno ni tisti razlog, lahko pa da je bilo potrebno doplačevat domsko oskrbo in jo je doplačevala občina in če je tega dolga za par let, je to lahko znesek ne vem, par tisoč ali deset tisoč EUR. Lahko so še kašni drugi dolgovi. Drugač nobena starost ni razlog, "da bi se jim ne dalo ubadat", če je kaj za dobit, vsaj take imamo navadni smrtniki izkušnje. Eni so že napol na onem svetu, pa bi se še kar pravdali. Je pa vse to zate zelo pomembno da ugotoviš, ker edino tako lahko oceniš, kam bo zdeva šla in če se ti da toliko časa čakat, da se odvije kamor se pač bo odvilo vseskupaj. Še neki mi ni jasno, ta človek bi mel od otrok samo to nezakonsko hči? Preživnin itak ne more iztožit, ker je starejša od 23 predvidevam, pa očetovstva tudi ne more - a ji bodo potem sorodniki kar priznali vseskupaj al je še kej druzga v igri? Ker recimo če ni otrok in so dediči drugega reda odpovejo, potem bojo pozival dediče tretjega reda, da naj se priglasijo in dedujejo, potem bo to šlo na oklic pa spet eno leto ne bo nič, pa potem obravnave, to še dooolg ne bo rešeno.
Ocena:
0
z sosedom se ni mogoče pogovarjati o tem.itak se bo zlagal.odkupiti pa nebo pripravljen.(alkoholik,že mnogo let na socialni),vglavnem nima denarja.je pa tudi znanec policije.
on neve in tudi nočem da bi izvedel da se zanimamo za parcelo.
SloCop hvala za inf.to me je zanimalo in vrjetno bo potem tudi dedič oz. občina ali kdo pač bo lasnik se ukvarjala z temi problemi preden bodo začeli prodajati parcelo.ker v primeru da bi v prihodnosti kupila parcelo,se nočem jaz kot kupec ubadat s tem in grdo gledati....
Ocena:
0
vitel
so že poklicani dediči 3.reda.
citiram::
se dediči I. in II. dednega reda dedovanju po zapustniku odpovedali in so k dedovanju poklicani dediči III. dednega reda, neznanih imen in naslovov.
Sodišče zato poziva dediče III. dednega reda (to so zapustnikovi dedi in babice ter njihovi potomci) ter vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine, da se priglasijo sodi¬šču v enem letu od objave tega oklica
Ocena:
0
Aha, zanimivo, pa misliš, da se bo kdo javil, da bi dedoval? Če ne bo res postalo tole državna oz. občinska last - mislim, da je celo tako, če se prav spomnim, da bo del, ki odpade na stavbno zemljišče šel občini, kar je pa kmetijskih zemljišč pa utegne celo postati last R. Slovenije pod upravljanjem Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov - to pa bo potem veselje ja, mislim zate, če te bo nakup še zanimal.
Mi je pa tudi malo bolj jasno, zakaj so se odpovedali dedovanju, če bi to že prej napisala, da gre za drugi dedni red, ker to prinaša tudi davek na dediščino, ki je za drugi dedni red že kar visok in progresivno narašča glede na vrednost premoženja, za tretji pa sploh in če se upoštevajo potem za odmero tiste domišlijske vrednosti po REN, dejansko pa so predmet dedovanja bolj kot ne ruševine in kakšna čudna kmetijska zemljišča, ja hvala lepa, naj kar imajo.
Ocena:
0
hvala za odg.
torej se mi ne splača sploh dalje zanimat za nakup?
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Mislim da se vam da z neko nepremičnino ubadati, kjer je čejev kot ima potepuški pes bolh na sebi. To bi prišlo v poštev še par let nazaj, ko na trgu enostavno ni bilo nepremičnine v nekem kraju in okolici za kupit. Ne pa sedaj, ko je nepremičnin ko dr.... Že z nepremičnino, ki na drugi in tretji pogled še vedno izgleda bp, pa se na koncu izkaže, da nakup le ni bil tako poceni. Recimo mi se trenutno ukvarjamo z brežino in odmiki od nje ter kako spraviti zamišljeno hišo v zahtevane odmike od sosedov in brežine.
Že misliš, da je konec zaje.... pa se spet nekaj desetega pojavi.
Tudi sam sem se opekel pri prvi parceli, katero sem plačal, potem pa sploh lastnik nisem postal; da niti ne omenim, da sem po 8 letih izvedel, da je pod tisto parcelo dobesedno smetišče-se že na pri pogled vidi, da rastlinje ne raste, tako kot treba.
Kaj šele tebe čaka, ko je že zdaj jasno, da problemi bodo in kakšni, kaj šele tisti, ki sploh na površje niso priplavali.
Zatorej BEJŽ kolikor te noge nesejo stran.