Objave: 13
Teme: 2
Ocena:
0
pozdravljeni!
zanimam se za nakup parcele (kmetisko zemljišče,sadovnjak,stavbno zem,..)je kar velika.lastnik parcele je umrl-trenutno še niso razčistili kdo je dedič.ampak,to ni važno.zanima me kako je s tem: po podatkih od sestre umrlega, ima na tej parceli nekdo črno gradnjo oz. ima nezakonito brez vsakih papirov polovico hiše na tuji parceli.zraven si je tudi prilastil še prostor za dvorišče in zdaj naredil ograjo okoli.če je črna gradnja to nevem(saj ima hiša hišno številko).vem pa da je pol na tuji parceli.mogoče je šo za kakšen dogovor-ustni.pisnega ni nič.bil je že tudi ustno opozorjen da to ni njegova parcela in sicer ko je geodet pred leti meril neko drugo parcelo zraven nje.kaj narediti v tem primeru??
-kdo to rešuje (ali prodajalec parcele ali kupec????)
-ali je kakšna možnost da si on to prilasti,saj ima tam hišo že ok. 20let?
-kdo pokliče geodeta da izmeri mejo(prodajalec,kupec?)
-ali se ta hiša more zrušiti?
LP
hvala
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
jaz se bi takega zemljišča raje ognila. tudi če prodajalec uspe zadevo zrihtat, bi bila to slaba popotnica za sosedske odnose...
Objave: 2356
Ocena:
0
Če je črna gradnja jo bo moral verjetno rušiti. Mislim, da te lahko bolj skrbi, če to ni črna gradnja. Morda bi lahko tudi priposestvoval, morda bi lahko šlo za gradnjo na tujem/čez mejo. Potemtakem ima lastnik sicer pravico do odškodnine, ki jo določi sodišče. Načeloma zelo veliko izgube tudi sicer ni (morda iz tega naslova lahko potegneš kakšen popust). So pa podatki nekoliko preskopi za vse skupaj. Kar tako jaz parcele, če mi je res všeč ne bi pustil, če imaš pa skorajda enako alternativo drugje potem je pa druga zgodba (samo potem verjetno ne bi spraševala na forumu...).
Kakorkoli se to ureja bo to vedno urejal lastnik. Ali bo najprej izvedena prodaja in boš to ti ali bo najprej prodajalec uredil in bo to prodajalec je pa stvar dogovora. Mogoče mi daj več informacij na ZS.
Ocena:
0
parcela mi je res zelo všeč.
po moji logiki bi moral lastnik dati vse odmerit (geodet) saj če ne,kako naj potem prodajalec(jaz) ve kaj kupuje,če se neve kako veliko je točno,in kje so meje.to je samo moje mnenje,ampak se sploh ne spoznam na te zadeve.
LP
Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
Glede na vprašanje vidim da to ni vaš domač teren, zato predlagam, da vložite par sto evrov in zadevo prepustite zanesljivi nepremničninski agenciji.
Ugotavljanje na forumu kako in kaj ni ravno najpametneje razen, če imate viška denarja in se pač malo igrate
Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
Piknik, malo znižaj obrate!
Alea iacta est
Objave: 1799
Teme: 19
Ocena:
0
NEIKA..
Prosim mi ti povej od koga bo kupila parcelo če ŠE NI DEDIČA !!!!
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Če resno misliš rinit v težave z nakupom tega, potem nikar h agencijam ampak pod nujno k odvetniku s konkretnimi izkušnjami s tega področja. Ker gradnja čez mejo ne pomeni, da gre za črno gradnjo. Posebej, če misliš kupovat v takem, neurejenem stanju, pa da ne govorim o tem, da se lahko še tako poceni nakup sprevrže v katastrofo, če so zadeve pravno neurejene. Sicer, če nimajo še niti sklepa o dedovanju, kako veš sploh od koga kupovati? Plus tega, naj prodajalci najprej odmerijo vseskupaj na svoje stroške, pa bo tudi jasno, kdo je na čigavem zidal in ali se bo tisti sosed podal v boj na sodišče, ampak če se bo, potem bo to več let sporov, pa si res kdo hoče to kupit in zgubljat živce, saj je znano, da take stvari lahko trajajo cele generacije in to ponekod za par m2 - no, razen če pač sosedu potem vse priznaš da je po njegovo. Praviš, da je to že 20 let, to je že dovolj, da priposestvuje, če je postavil ograjo okoli pa sploh ne dvomim, da se bo skliceval na to, če bo le uspel dokazat dobro vero. Aja pa še to, če je pol bajte na tuji parceli, se verjetno tudi iz orto foto kaj vidi, pa za začetek lahko kar to preveriš. Kaj ti ljudje govorijo ponavadi ne pomeni kaj dosti, lahko je tako, lahko se izkaže pa tudi kaj tretjega, mnogo bolj zamotanega.
Ocena:
0
naj povem, da so se vsi dediči oz. sorodniki odpovedali zemljišču(imajo svoje nepremičnine,poleg tega je še nekaj za plačat saj prejšni lastnik ni plačeval za stavbno zemljišče).in kar naenkrat se je pojavila njegova DOMNEVNA,NEZAKONSKA hči.(sorodniki so jo prvič videli in slišali za njo) ter zahteva denar-ker ji ni plačeval preživnine.povedala je tudi,da noče parcele ampak denar.sodnica ji je dala 1 leto časa,da dokaže očetovstvo(do feb.2013).rekla ji je pa tudi da neve kako bo to dokazovala če "očeta" več ni.torej če bo dobila ta hčerka(kar nebo) bo jo prodala,če pa je ne bo dobila, bo pa vrjetno last občine-ki bo jo tudi prodala.
prvič se zanimam za nakup zemljišča-zato se opravičujem če imam "butasta" vprašanja,saj o tem nevem nič.zato se tudi obračam na vas,ki že imate izkušnje oz.pojma o teh stvareh in delite brezplačne nasvete,da sploh vidim ali se splača še nadaljne zanimat za zemljišče,preden se odločim za pravno oz. plačljivo pomoč.
hvala vsem
LP
Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Če ti je res tako všeč ali poceni, ne vem, potem pojdi k odvetniku in naj vse preveri kakšna je situacija, če ti ne veš kje hodit in koga spraševat. Če se res nakazujejo težave in ni vse urejeno kot je treba, je bolje, da kupuješ drugje, če so pa to le govorice, pa vidiš po tem, kaj ti odvetnik ugotovi, oz. svetuje. Najemi dobrega izkušenega, ki bo res vse preveril. Tožbe se znajo pa vleči dolga leta, včasih tudi do 15.
lp
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Svetujem ti, da še enkrat prebereš vse, kar si napisala, kot da je to pisal nekdo drug, pa se domisli nasveta, ki bi ga dala nekomu s takim vprašanjem.
Moj nasvet: pozabi: nerešeno dedovanje, nerešena meja, pozidava na tujem zemljišču!
Pa saj iščeš težave!
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Meni nič jasno, ampak tkole ti povem, lahk mi pošlješ parcelno številko privat od tega, kar te zanima ali pa od soseda, da vidim na svoje oči, glede na to kar pišeš je morda res črna gradnja, ampak niti to ni preveč dober znak. Upam pa da veš, da glede na vse kar si napisala, tole ne bo ravno kmalu se prodalo, recimo zagotovo se bo še vleklo 1,5 leta. Če dobi občina verjetno še kaj več.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Po vsem kar sem prebral si ti bolj sosed, ki ima na tuji parceli črno gradnjo. Če ne drugega ne morem verjet da se v korist občine ali države kdo odpove dedovanju.