Objave: 773
Teme: 22
Ocena:
-1
Xav i,
sem sicer na Korčuli,ampak danes zjutraj me je klical monter s katerim se dogovarjam za montažo TČ zemlja-voda.Pravi da so prijave možne do konca meseca,tako,da letos ne bo šlo skozi.Bom pa kolektor vseeno položil še to jesen.
Subvencije menda drugo leto ostanejo iste.
LP Srečo
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Jaz sem dobil informacijo, da sprejemajo vloge do 31.8. Očitno je nekaj na tem.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Vse 100% drži.
Drugo leto je še daleč. Po logiki in izkušnjah pa si ne bi upal trditi, da bo drugo leto isto. Kvečjemu več megle in manj denarja, če sploh kaj.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1799
Teme: 19
Ocena:
0
Subvencije ekosklada se s 1.9.2012 ukinjajo.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Torej se bo bencin pocenil?
BTW, zadnjič si je, spet en drugi sosed, zaželel greti vodo s TČ (lahko bi se spet na dolgo razpisal o tem, a je prevroče).
Ker sem vaški butelj in nimam cefetla od države, niti nisem imel namena vskočiti v posel, pa sem vseeno oddal ponudbo, kr tako, čez prst.
Začuda sem bil izbran, ker sem bil za cca. 250 čukov cenejši od najbližjega zasledovalca. Moja ponudba je bila seveda brez subvencije, ostali so jo odbili in ... vseeno ostali s ceno v oblakih.
Da boste vedeli, čemu oz. komu so subvencije namenjene.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 323
Ocena:
0
Dobil sem sledeče obvestilo, kako je pa točno prav pa ne vem, imam pa občutek da bo ta mesec naval na Ekoslad s prijavami
"""""Sporočamo Vam, da se bo s koncem meseca avgusta RAZPIS EKOSKLADA žal ZAPRL.
Te informacije smo na Ekoskladu preverili in so nam jih na Ekoskladu tudi potrdili. Kot so dejali obstaja minimalna možnost, da država odobri podaljšanje razpisa, ki pa je po njihovih besedah enaka čudežu, saj se kot sami pravijo borijo za več sredstev že od maja dalje.
Kot smo izvedeli JE ROK, ZA ODDAJO VLOGE, 31.AVGUST.2012, nato se razpis zapre.
Na Ekoskladu so nam tudi zatrdili, da: »VSI, KI SE BODO PRIJAVILI DO KONCA AVGUSTA BODO ŠE DOBILI SREDSTVA, VSI TISTI, KI BODO VLOGE POSLALI ŽE 1. SEPTEMBRA PA BODO OSTALI BREZ SREDSTEV«.. """""
Objave: 107
Teme: 7
Ocena:
0
Ima kdo kakšne informacije kaj se zgodi s tistimi, ki smo vlogo letos že oddali, subvencijo dobili odobreno, nismo pa še oddali poročila o zaključku naložbe?
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Ti niso problematični
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 5764
Ocena:
32
Meni je rečeno, da, če se predračun pravočasno odda, gre zadeva skozi.
Sicer pa je to voda na mlin Daikin HT, razen če se ne bo nenadoma ukinila Daikin subvencija.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
telmos, v uni zaklenjeni temi si zapisal: Eko subvencije za TČ se 1.9.2012 selijo v sanje.
Domnevam, da je za letos zmanjkalo denarja, drugo leto pa znova spet? Ali so subvencije za TC za vekomaj odpisane?
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Pogoji se vsako leto zaostrujejo, verjetno tudi gledajo na to za katere ukrepe gre največ denarja, če so TČ Z/V nekje v vrhu porabe sredstev potem bodo sigurno hoteli ta del zmanjšati ali celo ukiniti. Koliko bodo zaostrili je seveda odvisno od mase denarja, ki bo namenjena v naslednjem letu, mogoče ne bo potrebe (v to sicer dvomim).
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Od 7.009.081 EUR izplačanih subvencij v letu 2010 je bilo 277 naložb v toplotne črpalke za pripravo sanitarne tople vode in/ali za centralno ogrevanje s skupno močjo 1,5 MW in črpanih 356.380 EUR.
To so podatki iz letnega poročila Eko sklada za 2010. Glede na situacijo v državi je verjetno lanska in letnošnja številka veliko manjša.
Mogoče so sredstva za ta razpis res že počrpana, ne vidim razloga zakaj ne bi, ko bodo nova sredstva, odprli nov razpis.
Po drugi strani pa lahko vsak pogleda na račun za elektriko in bo videl neko postavko, ki jo vsi plačujemo. Iz teh zbranih sredstev imajo veliki distributerji zunaj razpise za pravne in osebe in javne druužbe / osebe. Samo Petrol je in bo dal ven razpise za 8 000 000 EUR. Če teh sredstev ne bodo podelili, se le ta prenesejo na Eko sklad.
Glede na to, da je direktor "v odhajanju" težko rečem, kaj je za pričakovati.
Objave: 239
Teme: 53
Ocena:
0
dober rabat je boljš kot EKO sklad!