PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup iz Kitajske

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Iz firme eago imam namen kupiti tuš kabino vendar še ne vem če se bo vse izšlo...

Ima kdo izkušnje z nakupom iz kitajske preko ladijskega prometa in kako je z carino in vsem kar moram vedeti..

Lp,
dej link do strani, majo tudi masažne kad? se bi mogoče pridružil...
Nakupi nad 22€ se plača davek 20% upošteva se tudi poštnina nad 150€ pa še carina.

Več pa na tej strani
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.carina.gov.si/si/carinski_postopki/uvoz/uvoz_blaga_preko_poste/">http://www.carina.gov.si/si/carinski_po ... eko_poste/</a><!-- m -->
ali pa pokliči so zelo prijazni.
Z ladijskim prevozom naceloma ni problemov, problem je samo, da moras placati 20% davka na celotno kupnino!

Ladijski prevoz vzame nekje 3 tedne da pride do slovenije, jaz se nisem dobil poskodovane stvari, res pa je, da je bil najvecji paket 1m*1m*1m, ne vem pa kako je z vecjimi paketi.

Skratka, preracunaj, ce se ti res splaca uvoziti iz kitajske glede na to, da moras pristeti se postnino in 20% davka in najeti kombi, da to pripeljes iz kopra oz. placati se posti slovenije, da ti oni to pripeljejo..

Upostevaj tudi problem z garancijo, ce kaj crkne, posiljanje reklamacije nazaj je zanimiva zadevaBig Grin
primoz86 Napisal:Pozdravljeni!

Iz firme eago imam namen kupiti tuš kabino vendar še ne vem če se bo vse izšlo...

Ima kdo izkušnje z nakupom iz kitajske preko ladijskega prometa in kako je z carino in vsem kar moram vedeti..

Lp,

Sem že večkrat kupoval v vrednosti do 150€, ker ni carine. DDV pa je logično potrebno plačat. Razen če kupuješ na podjetje. Cena prevoza oz. poštnine je stvar dogovora z prodajalcem. Težav nisem imel še nikoli.
Carina in ostale pritekline se plačajo glede na vrednost blaga + transport. Na račun ti lahko napiše karkoli doker on dobi svoj denar... če pa se bo carini zdela vrednost prenizka, pa lahko upalijo svojo "cenitev".

Poleg tega vedno obstaja pri nakupih manjši riziko. Kolega je kupil traktor z roko, pa roke ni bilo...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Lahko kdo tele nakupe prejko spleta še malce pojasni.

Kupil bi nekaj preko dhgate iz kitajske (vrednost cca 30 EUR).
Poštnine za Slovenijo ni (to pomeni, da ti pripeljejo na dom brezplačno). Je znesek, ki ga plačam prodajalcu oz. dhgate vse, ali s k temu še kaj doda?!
pri 30€ je to vse ja, mislim da carina ne bo komplicirala z dajatvami.

Odvisno je tudi od velicine paketa..
Ne to ni vse. Nad 22€ je še DDV. Če ga pa slučajno carina ne bo obračunala, toliko boljše...

LP
Ponavadi ce je majhen paket mi ga posta direktno dostavi, do zdaj se nisem placal nobene carine..
Paket (dostava in pooblastilo za carinjenje via DHL) iz Kitajske je "obvisel" na slo carini. Koliko casa (izkustveno) traja carinjenje v SLO?

hvala
Ene par dni. Če so te obvestili oz. zahtevali račun, jim ga pošlješ... Pri meni navadno traja še ene 3-4 dni od dneva, ko pošljem račun (da je roba pri meni) - ampak nikoli nisem naročal fizično velikih stvari (vse tam nekje do 5 kg in max 300€)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ko je roba startala iz carine v Hong Kongu (sreda), me je dhl pozval, naj jim posljem racun, ter pooblastilo. Vceraj je roba bila ze v LJ na carini - gre pa za ene 4kg in <150€.

Ok, torej jo lahko pricakujem v prvi polovici naslednjega tedna. Hvala.
Lp. bom samo spremljal. Smile
Ko kupujete s kitajske prosite prodajalca naj vam stiska račun in ga doda pošiljki, saj vam v primeru pregleda s strani carine, nato pošta zaračuna okoli 2,3€ pa čeprav je kupnina nižja kot 22€ (v teh 2,3€ zaračunajo tiskanje potrdila, ki jim ga pošlješ po pošti in neki dodatni stroški).

LP
1 2
Iskanje po temi