PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Inverter TČ vklop el.grelcev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prasuvse Napisal:Podatek iz slike velja za Estio.

Ima pa Estia še precej funkcij, ki jih proizvajalec uradno ne podaja/navaja v nobenem prospektu ali komercialnem tehničnem listu :wink: podobno velja tudi za ostale proizvajalce TČ
Pa tudi to ni vse. Je še kar nekaj zadev, kii se jih nastavlja vendar ne vem, zakaj hudiča bi se stranke mučile s tem, če jim pa instalater za to poskrbi.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ko je že debata o grelcih je Estia zopet izjema med TČ na trgu.... v zunanji enoti nima vgrajenega odtaljevanja Confusedhock:

"Dobre" TČ naj bi imele rešeno odtaljevanje kondenza (el.grelec, bypass vročega plina itd.), le kaj razmišjajo razvojniki pri Toshibi :?: :lol:

Tudi pri novi Daisekai 6.5 ni rešenega klasičnega odtaljevanja kondenza ... za ta denar bi moral biti serijsko vgrajen :lol: :lol: :lol:

... mal se moramo šaliti tudi na račun drugih proizvajalcev, ki spretno prodajajo in vgrajujejo največkrat "nepotrebno" navlako, ki jo končni uporabnik 2x drago plača - prvič ob nakupu in drugič v času uporabe :oops:
Toshiba ima rešen sistem sprotnega odtaljevanja že več kot desetletje. Bila je edini sistem, ki za to ne potrebuje elektrogrelnikov. Sedaj capljajo za njo počasi tudi ostali.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
A to pomeni, da Estia sploh nikoli ne rabi delat motečih defrostov?
Defrosti so, ampak naj ne bi bili tako pogosti ker se spodnji del uparjalnika ogreva s pomočjo povratka plina. A bo držalo Telmos?
Sicer pa vidim, da se kar komplicira okrog vklopa el. grelcev. Jaz sem poleti zadevo rešil tako kot je že predlagal glavca. Nastavil sem vklop TČ nekje v jutranjih urah, ko zunanja T ne preseže 20 st. C. Vsaka klinčeva TČ mora delat v takih pogojih pa še manjšo tarifo lahko koristimo. Enostavno brez komplikacij, teorij, izračunov, ipd.
Pozimi sem pa enostavno premaknil parameter vklopa el. grelcev iz -2 na -15 st. C.
Basta. Deluje vse!
točno tako. Te povabim na divjega prašiča izpod peke.... Je že v skrinji in čaka
edid Napisal:Defrosti so, ampak naj ne bi bili tako pogosti ker se spodnji del uparjalnika ogreva s pomočjo povratka plina. A bo držalo Telmos?

Pogostost defrostov je glavni "problem" vseh TČ - proizvajalci so omejili max.število defrostov na uro iz preprostega znanega razloga.

Na žalost so zaradi (pri določenih modelih TČ brez "hot-bypasa") tega določene zunanje enote glasne npr. modeli do leta 2012 - Waterstage, Altherma HT idr.
Ne vem kaj je za tebe glasna naprava .Ampak naš Daikin HT 2010 ni bil nikoli glasen pri defrostih za sosede in ne za nas. Lahko bi rekel,da se ga vsaj 50% manj sliši kakor prej ko smo imeli v klet oljni gorilec,ki se ga je pa slišalo 2 nadstropji više.

Če že govoriš o glasnosti omeni db da lahko sodimo katere naprave so glasnejše o drugih,ker drugače je vse subjektivno kakor tudi jaz ocenjujem da za mene in bližnje sosede ni glasna...
Bom malo pogrel tole staro temo...get it? grelci? ok, nevermind
Torej imam daikin lt 6kw, grelce vklopljene in vidim, da mi takle čas lepo papajo po nekaj ur na teden in sicer samo v primeru gretja sanitarne vode. Temperatura bojlerja je nastavljena na 45 stopinj, reheat only - se pravi dogrevanje ko pade za kake 3 stopinje, vklop pomožnih grelcev pa pri -5. Ogrevanje prostorov je talno, izolacija solidna. Zanima me, ali lahko tole mejo -5 prestavim na -10 brez kakšnih posledic oz. v primeru moje zgornje konfiguracije? Če prav razumem, naj bi kompresor v trenutnih temperaturah lahko bp sfolgal gretje sanitarne vode in tisti prekinitveni čas ogrevanja prostorov zaradi talne akumulacije in izolacije naj ne bi nekaj vplival na notranje temperature...Ali je še kakšna druga logika tukaj zadaj, recimo da tč "izbere" boljšo varianto? Hvala za pomoč Smile
6 KW ima pač prešvoj kompresor za 100 % ogrevanje sanitanre vode v takšnih pogojih. No tudi pri moji HP 11kw varianti so se že vklopli, če je bila v tihem režimu. Vendar samo pri ogrevanju sanitarne vode, za ogrevanje še nikoli, pa če prav imam mejo pri 0 C.
Tako, da pusti, da grelci opravijo svoje delo. To je cena, ki jo plačaš za manjšo moč, ki pa se vrne, ko so normalni pogoji z celotno nižjo porabo kot pri močnejšem modelu.
Saj sam vidiš, če se črpalka muči, pusti grelce tako kot so. Če pa dela na lahko, pa poskusi spustit na -10 , pa boš videlkaj bo.
xavi Napisal:za ogrevanje še nikoli, pa če prav imam mejo pri 0 C.
.

Tako sem tudi jaz pustil in (v našem primeru)8457 je 0 (vklop grelcev za pomoč gretju objekta)

AAAAmpak zanimivost: 8843 (kolikokrat so se grelci vklopili za SV) je pa pri meni 2 Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock: kako za vraga, če pa cel janur že ne grejem vode s TČ - bilo je z 28.12.14 vse zresetirano na nulo (parametra 8840 in 8841)
....grem še v Fujitsu temo Arrow
Pri nas jih ni (grelcev) pa zaenkrat vse stima. Pa sem vseeno sel na ziher in njihov vklop nastavil na -30 Wink
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
xavi Napisal:6 KW ima pač prešvoj kompresor za 100 % ogrevanje sanitanre vode v takšnih pogojih. No tudi pri moji HP 11kw varianti so se že vklopli, če je bila v tihem režimu. Vendar samo pri ogrevanju sanitarne vode, za ogrevanje še nikoli, pa če prav imam mejo pri 0 C.
Tako, da pusti, da grelci opravijo svoje delo. To je cena, ki jo plačaš za manjšo moč, ki pa se vrne, ko so normalni pogoji z celotno nižjo porabo kot pri močnejšem modelu.

Tudi jaz bom grelec v bojlerju od SV imel priklopljen (želel bi le, da dela le ponoči). Saj se to da zrihtat, ne? (SV še ne ogrevam, pa sprašujem)

Mi pa ni jasno, kako naj bi bilo 6kW od kompresorja premalo, če pa ima grelec sam "le" 2kW? So tisti od kompresorčka kaj manj vredni? Smile
1 2 3 4 5
Iskanje po temi