Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Nja, pa spet prideš do tega, da v času recimo dveh ur, kolikor rabi 2kW grelec da segreje 50l za ene 50 stopinj, ne bo nihče odprl pipe? Ali blizu 5 ur pri 100-litrnem? Težko verjetno.
Če se mejne vrednosti redno dogajajo, daš večjo raztezno, jasno. Za občasno lulanje 10 kapljic pa se pač ne sekiraš, ako ni prostora za vgradnjo večje raztezne. Razlika v ceni pa dvomim da je komu merilo, ker vse kar je pod ene 18 litrov je drobiž.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
mater da me tale nepovratni ventil na vododu matra. Moram zhohat ce ga slucajno imam. Sicer mi ocitno res ostane sami se nebodigatreba ekspanzija.
Sicer oa je precej verjtno da po vecernem tusiranju celo noc ne bo nihcw odprl tople vode, bojler bo pa celo volumen vode grel.
50l bojler zna po vcerajsnji izkusnji pridelat kak dober liter viska. Bijler bo redko kdaj na 50+C.
Objave: 161
Teme: 2
Ocena:
0
Tudi jaz imam v kopalnici 50 l bojler.
Šele po branju te teme sem spoznal, da sem v smrtni nevarosti.
Zelo poceni lahko dobim 110 l ekspanzijsko posod.
Sedaj pa me zanima, če jo lahko montiram v tuš kabino ali je bolje zunaj na zunanji steni hiše.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Namcu, ekspanzijo montiraj v obbetonirano jamo, z ustjem obrnjeno nekam v naravo, kamor se bo sprostila morebitna eksplozija. Zaradi zamrzovanja pozimi jo pokrij s stekleno volno, ki je mehka in jo bo lepo po koščkih odneslo v naravo. Morebitni stiropor z velike višine lahko prileti na mimoidočega in ga ubije. Na vseh štirih straneh neba postavi opozorilne table ter skleni pogodbo s številko 113, za redno poskusno alarmiranje in odpravo drugih, še neznanih velikih nevarnosti ter prednostno obravnavanje ob eksploziji.
Hanzi, daj številko tvojega TRR-ja, da ti nakažem 1 EUR mojega sovlaganja za nakup novega ventila. Ostalo bodo prispevali drugi člani foruma.
Še resno: z vgradnjo raznih povratnih ventilov na vodovodih, voda, ki se greje in širi, nima nikamor, razen skoz ventil ven. Z novim vodovodom je bil pri nas enak problem, po vgraditvi bele ekspanzije že nekaj let ni prav nobenega kapljanja in curljanja. Če hočeš imeti problem rešen, kupi nov ventil in ekspanzijo (ali pa eksperimentiraj in odleti v luft).
Lp J.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Nobene. Ko ti dajo enkrat nov števec z nepovratnim ventilom, bosta oba puščala brez vgradnje ekspanzije. Pa je lahko bojler 50, 80 ......ali pa 1000l. Ventil pa lahko stane 4 ali pa 50 eur. Ko bo tlak zaradi širjenja pri segrevanju vode narastel se bo ta odprl
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Tnx. Sicer pa si me zjutraj ravno zmotil ko sem ekspanzijo sravfal pa mi je zivce zrla ker mi je en stik okol T kosa puscal. Ampak na koncu mi teflona na sreco ni zmanjkalo. Si bo treba firmez in predivo omislit. Se dobro da sem na dopustu
pikniku in ostalim pa sporocam trr st 021400015556761 kamor lahko nakazejo 13 evrov kolikor sem dal brez potrebe za nov varnostni ventil.
Objave: 21
Teme: 4
Ocena:
0
Upam da lahko uporabim to temo;
Boljer je pri varnostnem ventilu ob segrevanju puščal, tako da je bila montirana ekspanzijska posoda. Pod boljerjem imam pralni stroj, na katerega bi rad postavil še sušilca.
Problem pa je ker zaradi eks. posode to ni izvedljivo.
Zanima me, ali je možno imeti posodo višje, in ne pod boljlerjem?
Recimo idealno bi bilo da bi bila zgornja robova boljlerja in posode v enaki višini (pod stropom).
Če obstaja še kakšna rešitev, pa lepo prosim za kakšen nasvet.
Lp
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Ekspanzijska posoda je brez problemov lahko kaka 2 do 3 m višje ali nižje ter tudi do 10 m vstran od bojlerja.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 100
Teme: 8
Ocena:
1
Imel sem iste težave. Ker sem bi odsoten, je stvari vzela v svoje roke žena. Poklicala mojstra, najprej so menjali varnostni ventil, potem vgradili tlačni redukcijski ventil, potem pri vodovodu naročili meritve tlaka vode v sistemu,...potem je mojster obupal in izginil, seveda pa vse sproti zaračunal. Ko sem se vrnil iz tujine, sem zavil v prvo trgovino, kupil 11 l raztezno posodo, montiral v kleti, kjer sem na instalaciji pustil T komad (za vsak slučaj, če bi hotel tam ineti še toplo vodo) in težava je bila po cca 200 porabljenih E za vodovodarja rešena.
Je pa mi letos po 5-ih letih raztezna podsoda pričela puščat (zanimivo, prerjavel plašč in ne crknil meh, kar bi prej pričakoval) in smo pač morali menjat.
Če ste menjavali bojler (večji, drugačen način gretja,...) in prične spuščat varnostni ventil, brez razmišljanja po raztezno posodo. Če pa začne točit na obstoječih zadevah, potem pa zna biti težava v ventilu.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
To se dogaja vsem, saj so vodovodna podjetja vgradila nove števce z nepovratnim ventilom. Zato bodo morali vsi vgraditi ekspanzijska posode, kar pa do nekaj časa nazaj pri malih bojlerjih ni bila praksa. Narobe pa je predvsem to, d vam vodovodna podjetja to ob zamenjavi ne povedo. Oni so odgovorni le dio števca naprej pa ne, zato jih prav briga, če komu in ne malo njim zaradi tega poplavi hišo. Je bilo v zadnjih letih kar nekaj izlivov na to temo zaradi počenih cevi. Reducirni ventil je dobrodošel zaradi vhodnega nižanja tlaka vendar pa v teh primerih prav nič ne pomaga!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 62
Teme: 9
Ocena:
0
Telmos, imam podoben primer. Ne sam, da voda iz ventila kdaj pušča, tudi piskanje je nevzdržno pri odpiranju HLADNE vode. Se lahko vse to poveže z menjavo števca? Torej, nov števec povzroči lahko tudi piskanje?
In ali bi mi ekspanzijska posoda odpravila ta problem?
Objave: 90
Teme: 12
Ocena:
0
Tudi meni unitasov ventil malo kaplja ob segrevanju vode (80l bojler)
Glede na to da ima majhen dulček bi mogoče montiral cevko in jo speljal v kotliček wc-ja pa naj kaplja. Ali pa obesil kozarček in pač občasno zlil stran?
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Dolgoročno bo ekspanzijska odpravila problem (glej telmosov prispevek malo višje).
Mi o avionu, pilot iz gozda....