![]() |
|
El.bojler varnostni ventil pusca - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: El.bojler varnostni ventil pusca (/showthread.php?tid=45390) |
El.bojler varnostni ventil pusca - Hanzi - 8.7.2012 Bojler 50l gorenje mi ob gretju vode na varnostnem ventilu pusca vodo. Kaj sem narobe naredil ob montazi rabljeega bojlerja? Varnostni ventil je bil zabasan z neko usedlino-zemljo, vendar sem pred montazo ga ocistil. Ali samo zamenjam varnostni ventil ali moram narediti kaj drugega in je varnostni ventil OK? Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Žerjavar - 8.7.2012 - Možnost, da je vse v redu, le zraka v bojlerju (deluje kot ekspanzijska posoda) je premalo - varnostni pušča samo ob segrevanju vode. Odvisno od izvedbe priključkov je lahko različen poseg. Pri vseh pa je uspešno, če bojler odmontiraš, da iz njega odteče del vode in jo nadomesti zrak. - Možnost, da si pri čiščenju poškodoval tesnilo varnostnega ventila - stalno puščanje. - Možnost, da si pri čiščemju spremenil max tlak varnostnega ventila- pušča samo ob segrevanju vode Re: El.bojler varnostni ventil pusca - piknik - 8.7.2012 Tukaj sploh ni debate...novi ventil kupi in basta...itak je samo en par evrčku. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - javr - 8.7.2012 ali pa je pri števcu vgrajen protipovratni ventil Re: El.bojler varnostni ventil pusca - szolnir - 8.7.2012 skoraj sigurno bo treba vgraditi ekspanzijsko posodo, če je bojler 50 l vgradiš 5 l posodo Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Merlin1 - 8.7.2012 Možno je napravit, kot jw predlagal @žerjavar. Samo držalo ne bo dolgo in bojler bo sčasoma pre rjavel. najbolje bo vgradit raztezno posodo za SV. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Žerjavar - 8.7.2012 Citat:Samo držalo ne bo dolgo in bojler bo sčasoma pre rjavel.Vsak bojler sčasoma prerjavi. Ta bojler je delan velikoserijsko in je znotraj ustrezno zaščiten, da mu zrak in voda ne prideta do živega. Saj je namenjen, da je v njem zrak, ki se malce obnavlja, z dovajanjem kisika iz vode in občasno zmanjkanje vode. Zaradi predlagane polnitve z zrakom ne bo nič prej prerjavel. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - psimcic - 8.7.2012 Ni druge raztezno posodo jaz sem jo tud dal. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Žerjavar - 8.7.2012 Citat:Ni druge raztezno posodoTo je edina rešitev, če je dejanski pritisk vodovoda višji od tistega s katerim so računali ob projektiranju bojlerja. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - dolsina - 8.7.2012 Rešitev je tudi, da odmontiraš povratno varnostni ventil in ga prevrtaš z 1 ali 2 mm svedrom. Ko se voda segreje, pritisk rine skozi luknjico, obenem pa ni bojazni, da bi vroča voda stekla iz bojlerja v vodovodno omrežje. Prav to je funkcija nepovratnega ventila. Če nekje popravljajo vodovod, ti lahko vroča voda steče v omrežje, ki je (lahko) iz alcaten cevi in jih omehča in sname. Pri luknjici 2mm te bojazni ni. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Hanzi - 8.7.2012 Žerjavar Napisal:- Možnost, da je vse v redu, le zraka v bojlerju (deluje kot ekspanzijska posoda) je premalo - varnostni pušča samo ob segrevanju vode.spusca samo ob segrevanju, pa se to sem opazil sele danes, ceprav je ze prej nekajkrat vodo segrel. Dopuscam pa moznost da sem to spregledal. Bom ob naslednjem obisku spet pozoren. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Hanzi - 8.7.2012 edit spodaj Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Hanzi - 8.7.2012 Sicer pa prvic slisim da bi moral pri obicajnem bojlerju montirat se ekspanzijo. Ce ne drugega bo gorenje dobil en mejl kjer bo vprasanje napisano. najbrz pa bom res prej zamenjal varnostni ventil ker je bil ob nakupu sumljivo zapacan z nekaksnim blatom, bojler pa ni segrel veliko vode ,saj sem ga pred montazo odprl in vzel grelec ven in je bil notri prakticno "sterilen" z minimalnimi sledmi kamna in drugih smeti. Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Zaspanc - 8.7.2012 Unitas povratnovarnostni reši vse tegobe, če le ni sistemski tlak v vodovodu večji kot 4÷4.5bar ter ni nepovratnega ventila pri števcu. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?controller=product&path=1015_1066&product_id=449">http://www.instal.si/index.php?controll ... uct_id=449</a><!-- m --> Ekspanzija pri bojlerjih pod 120 litrov je le redka izjema (če se ga redno zelo hladi in znova ogreva v celoti na zgornjo dovoljeno temperaturo). Kar pa se zračnega žepa tiče, če je bojler količkaj kvalitetno konstruiran, ne more v njem ostati niti 1 liter zraka, kar pa se pri par barih tlaka spremeni v zanemarljiv mehurček. Pa še 1 liter sem morda preveč rekel... Re: El.bojler varnostni ventil pusca - Žerjavar - 9.7.2012 Citat:Kar pa se zračnega žepa tiče, če je bojler količkaj kvalitetno konstruiran, ne more v njem ostati niti 1 liter zraka, kar pa se pri par barih tlaka spremeni v zanemarljiv mehurček.Si pa zelo skromen v svoji oceni. Če 120 l vode segreješ od 20 na 60 C se volumen poveča za 2,5 l. Pri dovoljenem porastu pritiska plinskega mehurja od 4,5 na 6 bar ob zmanjšanju volumna za 2,5 l moraš imeti 11,5 l plina pri 4,5 bar. Pri 6 bar (varnostni ventil) bo volumen plina 9 l. Pri normalnem zračnem tlaku je to 63 l plina. |