Objave: 22
Teme: 4
Ocena:
0
Obvezna je ohranitev zelenih pasov proti kamniški bistrici in obvezna peš in kolesarska povezava do kamniške bistrice. -> Lepo piše v PUPu.
Aja še to objekti znotraj tega pasu so bili tam še preden so začrtali ta pas.
Ah saj imajo vsi probleme s tem človekom, in je splošno znano da se ne da pogovarjat z njim.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Upam, da zastopim situacijo. Če je parcela cca.15,5m široka -8m zaradi nujnega odmika od mejnih parcel pride hiša široka 7,5m. Torej pri 5,5m široki hiši zunanje mere je teh 6m široka cesta že vključena in ne pri 4m sedanje širine ceste. Se pravi ti praviš po novi širitvi ceste bi te prišlo 5,5m široka hiša.
Če pa vkalkuliraš odmik od ceste 3,75m in ne 4m, potem ti ostane 5,75m. Treba je računati na obeh straneh odmik od najbolj odaljenega dela hiše-napušča. Se pravi, bo treba napušče minimalizirat. Ja arhitekt bo imel kar nekaj dela, ampak se še vedno da. Recimo mi imamo dnevno sobo široko 4m, kar je čisto dovolj+1,5m zunanje terase-pa smo tudi mi na tvoji širini 5,5m, s tem da bi ti imel ta ves prostor notri. Kaj pa klet, a je možno jo delati, bi jo jaz naredil? Pa stopnice iz kleti bi bile na ožji strani hiše. Tako da za silo bi šlo. Boš pač naredil hišo samo zase in ne še za otroke. Jaz mislim, da bi vseeno šlo.
Lahko pa poizkusiš še soseda prositi in prepričati, da lahko to sago zamer zaključite in ti da manjši odmik od meje recimo 2,5m. Tako bi lako imel že 7m široko hišo z napušči, kar je pa že kar normalna hiša. V nasprotnem primeru pa če sosed niti tu nebi popustil in ti dal pisnega soglasja za gradnjo bližje meji, mu pač poveš, da ko bodo njegovi otroci ali kdorkoli, ki bo bodoči lastnik njegovih parcel potrebovali soglasja, naj ne računa nate. Ampak jaz bi najprej totalno požr svoj ponos (ja vem najtežji del) in ga povabil na pir, pa še kakšen piknik bi priredil njemu na čast in mu lepo razložil situacijo. Pa če bo prvič zavrnil ne vrzi takoj puške v koruzo in ga še povabi 2x,3x.
Objave: 22
Teme: 4
Ocena:
0
Ubistvu je širina 5.5m z vračunanim 3.75m odmika.
Kleti žal ni mogoče narediti, ker je podtalnica previsoka.
Tako ali tako nisem mislil zidati še za otroke. Morda kako sobo več pa že ne.
Ah sj res mislm d ga bo treba podkupt, oče je že tok obupan d mu bi mu dal dve parcele za njegovo eno. Sj sm ga že prosil če mi dovoli d grem bližje meji ni bil ne za 3m ne za 2m ne za 1m je rekel, da bi mu moja hiša metala senco na grmovje, da tega si pa nemore prvošt, ker je to njegovo preživetje.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Če se res toliko sekirate zaradi širine, pa mu ponudite 1:2 m2 njegove za vašo parcelo. Pač treba je vedeti, če si nekaj zares želiš, je treba ponavadi iti v lastno škodo. Drugače bi mu pa povedal svoje, kar sem o bodočih služnostih napisal zgoraj. Potem pa iti v gradnjo hiške 5,5x10 recimo ali pa maksimalno, kolikor je možno in se ne obramenjevati več zaradi soseda. Življenje je prekratko in življenje je en sam kompromis. Raje se posveti družini in kako boste preživeli skupni čas, ne pa premlevali kaj pa kako zdaj zajeb.. soseda. Za to bo še čas in vsak kdaj pa kdaj potrebuje sosedovo pomoč.