PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Odkup nepremičnine.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sam nekak si take hiše neznam predstavlat, da ne omenim dejstva, da to pomeni nič prostora pred in za hišo.... na severu in na jugu.
To kar imaš, je trenutno mrtev kapital, dokler si sosed ne premisli in preparcelirata oz. združita in skupaj prodata.
To boš moral pa sam pri sebi razčistiti kaj imaš in kaj ne. Imaš možnost v prihodnosti kupiti drugo parceli IN narediti hišo (služba itd)? Na prodajo te parcele pozabi. Sploh za tak denar. Si želiš hišo? Ali pa si želiš tvojo sanjsko hišo? Koliko ti pomeni prostor okoli hiše? Ali pa je dovolj samo zraven hiše na eno stran?

Širina in dolžina hiše bi bila "zanimiva" vendar nič nepraktična...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Tonchek Napisal:Je tema je resna.

-Sosed s katerim bi najlažje rešili težavo, skupaj bi dali zemljo in enakopravno razdelili, bi imel vsak enako, venadar bi bile parcele kvadratne ne pa tako podolgovate, se noče sploh pogovarjat pa še norca se dela iz mene. Južni sosedje pa tudi nimajo interesa da bi svoje objekte podirali. Zakaj in kako se severni sosed norčuje? Kako pa misli on rešiti dostop do svojih parcel? Oz. kako pravzaprav sedaj dostopa na parcele, če ni javnega dostopa?

-zeleni pas je vrisan na lokacijski informaciji in tudi na PISO Domžale se lepo vidi. Jaz na vseh teh parcelah na PISO vidim stavbno območje za mešano gradnjo.

-hja ja občina od mene zahteva, da cesta mora biti ostalo jih ne zanima, sem jih pa vprašal kaj mi preostane, so pa rekli, da lahko sicer vložim zahtevo za spremenitev pup-a. A so prepričani da mi ne bo uspelo, ker cesta tam mora biti. Sem dal predlog, da če je tako naj potem odkupijo ves travnik, saj je ravno zaradi te ceste vse neuporabno pa pravijo da nimajo denarja... Ja logično, da cesta mora ostati, saj je smiselno odmerjena; kako pa se bo drugače dalo dostopati na parcele?!?
Podajajo si me kot žogo, nihče pa ne želi nič rešit.
-Ta moj sosed drži nad mano zamero še iz časov njegovega očeta in mojega starega očeta, jaz mu nikoli nisem namenil žal besede. Niti nevem kaj so imeli 60 let nazaj... Njemu ni v interesu razparcelacija ker to parcelo uporablja za grmovje in drevesa (ukvarja se z vrtnarjenjem). Je rekel da je preveč dela presaditi vso to rastlinje. Ima dostop s svoje parcele kjer ima hišo malo proti zahodu.

-pojdi na piso, na parcelo izberi tematski sklopi nato prostorski plan in varovanja in omejitve pa se ti bo mreža pokazala.

-se popolnoma strinjam da je cesta res logična vendar oni zahtevajo 6m za cesto in še 3.75 odmika. to me pa moti. Zakaj 6m?
firefly Napisal:To boš moral pa sam pri sebi razčistiti kaj imaš in kaj ne. Imaš možnost v prihodnosti kupiti drugo parceli IN narediti hišo (služba itd)? Na prodajo te parcele pozabi. Sploh za tak denar. Si želiš hišo? Ali pa si želiš tvojo sanjsko hišo? Koliko ti pomeni prostor okoli hiše? Ali pa je dovolj samo zraven hiše na eno stran?

Širina in dolžina hiše bi bila "zanimiva" vendar nič nepraktična...

Oh saj vem da nimam nič. Ne nimam priložnosti, ker nimam tako dobre službe, lahko samo zgradim hišo ali pa kupim parcelo, obojega finančno ne bom preživel. Ceno je postavil moj oče. Seveda si želim hišo, če ne bi se ne bi s tem obremenjeval. Veliko mi pomeni da imam prostor saj rad vrtnarim in ustvarjam in uživam v naravi. Vem pa da svojih želja nebom mogel uresničiti.
Meni se zadeva sploh ne zdi tako črna. Če pogledaš dve ulici nižje (npr. parcela 873/1) so parcele enako ozke. Z pametno zasnovo se da narest celo boljše udobje, kot je v večini slovenskih bajt. Hiša mora biti ozka, in odpirati se mora na stran, z druge strani pa narediš dostop in uvoz.
Imaš pa 5 zazidljivih parcel, če prav razumem, zadnji dve (865/4,2) sta pod naravovarstvenim soglasjem, zato mogoče nista zazidljivi, čeprav po PUPu sta.
Večja težava je po mojem mnenju komunalna neopremljenost, glede tega bi se šel na občino oz. upravljalce pozanimat, kakšna je možnost priključevanja.
Torej: zagotovo ne prodajat parcel na vrat na nos, jaz bi prodajal parcele posamič, po nepremičninskih oglasih se parcele na tem koncu prodajajo po 100.000, kar pomeni, da bi morala biti realna cena za posamezno parcelo, če ni problema z priključki, in upoštevajoč rahlo neugodno obliko, okrog 50-70.000.
Bi pa pri prodaji precej pomagala vsaj kakšna skica, kako se da postavit hiša na parcelo.
Tonchek Napisal:-Ta moj sosed drži nad mano zamero še iz časov njegovega očeta in mojega starega očeta, jaz mu nikoli nisem namenil žal besede. Niti nevem kaj so imeli 60 let nazaj... Njemu ni v interesu razparcelacija ker to parcelo uporablja za grmovje in drevesa (ukvarja se z vrtnarjenjem). Je rekel da je preveč dela presaditi vso to rastlinje. Ima dostop s svoje parcele kjer ima hišo malo proti zahodu.

-pojdi na piso, na parcelo izberi tematski sklopi nato prostorski plan in varovanja in omejitve pa se ti bo mreža pokazala.

-se popolnoma strinjam da je cesta res logična vendar oni zahtevajo 6m za cesto in še 3.75 odmika. to me pa moti. Zakaj 6m?

Lahko tole malo bolj razložiš?
Drugače pa vidim čisto lepe parcelce za skromne ljudi. Res so bolj podolgovate in s tem bo tudi hiša morala biti bolj podolgovata. Samo 5,5m široka niti ni tako slabo-ni sicer idealna, ampak se da zrisati prostore. Res je treba računati verjetno-nisem iskal v LI 4m odmike na vsako stran, ampak hišo stisneš v en kot parcele, da v drugem pridobiš čim več prostora. In to na sončni strani. To je za prve 3 parcele. Tiste 2, ki so pa v zelenem pasu, se je pa treba pozanimati na občini, kaj se sploh da tam postaviti. Je pa zanimivo postavljena hiša na parcelni številki 861/12. Streha hiše poteka prav po črti zelenega pasa. Zanimivo.
Kot vidim imata parceli 864/11 in 865/5 tudi dostop-služnost na cesto-parcelo 864/8. Naj ti da oče še parceli 865/4 in 865/2 pa tam imej vrt, če rad kmetuješ. Je potem veliko prostora za zelenjavo. Po moje tam ne moreš nič postaviti, tako da so vredne par evrov za kvadrat kot pravo kmetijsko-kmetovalno zemljišče.
No priključki so vsi speljani do začetka poti na zahodu.
Ja v lokacijski inf. piše da je obvezna ohranitev zelenga pasu. Torej tisti dve parceli ni možno pozidati.

Spodaj sem prilepil kako zgleda kotirano z vsemi odmiki.

Priložene datoteke
.jpg   Kotirana.jpg (Velikost: 220,7 KB / Prenosi: 355)
McBobo Napisal:
Tonchek Napisal:-Ta moj sosed drži nad mano zamero še iz časov njegovega očeta in mojega starega očeta, jaz mu nikoli nisem namenil žal besede. Niti nevem kaj so imeli 60 let nazaj... Njemu ni v interesu razparcelacija ker to parcelo uporablja za grmovje in drevesa (ukvarja se z vrtnarjenjem). Je rekel da je preveč dela presaditi vso to rastlinje. Ima dostop s svoje parcele kjer ima hišo malo proti zahodu.

Lahko tole malo bolj razložiš?
Drugače pa vidim čisto lepe parcelce za skromne ljudi. Res so bolj podolgovate in s tem bo tudi hiša morala biti bolj podolgovata. Samo 5,5m široka niti ni tako slabo-ni sicer idealna, ampak se da zrisati prostore. Res je treba računati verjetno-nisem iskal v LI 4m odmike na vsako stran, ampak hišo stisneš v en kot parcele, da v drugem pridobiš čim več prostora. In to na sončni strani. To je za prve 3 parcele. Tiste 2, ki so pa v zelenem pasu, se je pa treba pozanimati na občini, kaj se sploh da tam postaviti. Je pa zanimivo postavljena hiša na parcelni številki 861/12. Streha hiše poteka prav po črti zelenega pasa. Zanimivo.
Kot vidim imata parceli 864/11 in 865/5 tudi dostop-služnost na cesto-parcelo 864/8. Naj ti da oče še parceli 865/4 in 865/2 pa tam imej vrt, če rad kmetuješ. Je potem veliko prostora za zelenjavo. Po moje tam ne moreš nič postaviti, tako da so vredne par evrov za kvadrat kot pravo kmetijsko-kmetovalno zemljišče.

No v PUPu je vrisano 6m široka pot od nje pa še 3.75m sedaj nevem ali je to uraden odmik ali toliko hočejo še za pločnik, mislim da je to samo odmik koliko stran je lahko objekt. Samo to je.
Najbolje je, da se greš na občino pozanimat, kaj točno pomenijo odmiki in če se da zmanjšati cesto na 4m. Pri nas imamo 3,5m široko cesto, ki smo jo dali geodetu zrisati in odmeriti, pa na občini niso nič komplicirali-še. Občina Žirovnica. No vsaj pri pogovoru z županom ni bilo nobenih nesoglasij in zahtev po širši cesti in tudi pločnikov ne bo. Bo pa to slepa ulica, tako kot pri vas. Aja imaš kakšno povezavo do PUP-a na netu? Kot sem videl na PISO-tu pod "poročilo za lokacijo" prostorski plan naj bi bilo to vaše območje M3/a-N3 pod prostorsko presojo. Tako da po moje PUP še ni dokončno sprejet.
Pa čez parcelo 565/6 teče javna kanalizacija, čez 564/11 in 564/9 pa elektrika. Rabite še vodovod pa ste na konju. Oz. kaj vam v LI piše pod zahtevane pogoje; a je to še telefon, plinovod itd. Čeprav tudi za ostale hiše ne vidim-ni vrisano, kje poteka vodovod.
No ceste se ne da zmanjšat, sem jih to že prosil pa se ne da nič.
Drugače je 4.2m široka pot že odmerjena.
Hja naš župan -kako naj rečem- nima nobene besede.
Kolikor vem je bil ta PUP sprejet že leta 2006... Nič nevem da bi bil ponovno v presoji..
Nimam nobenga linka. Hm slepa ulica ne bo, ker planirajo povezavo z unimi ulicami na jugu (sicer nevem kdaj bo to).

Moti me stavek v LI. :Območje pozidati z oblikovno enotnimi objekti. Urediti je potrebno navezave novih prometnic na obstoječe prometnice območij, ki mejijo na območje presoje. obvezna je ohranitev zelenih pasov proti kamniški bistrici in obvezna peš in kolesarska povezava do kamniške bistrice.

To vse piše z debelimi črkami.

Aja pa FSI=0.4 FZ=35%
Zdaj šele vidim, kje je cesta široka 6m; tam pri tvoji parceli med tvojo in 865/4. Se pravi, da bodo to cesto povezali z zgornjim priključkom in bo šla čez sosedovo parcelo 862/1; jo bo presekala na pol. Torej bo tudi sosed potegnil ta kratko, ker ne bo imel enotne parcele. Zdaj pa vidim, da situacija ni več tako rožnata. Samo zakaj je zdaj zgornji del ceste širok 6m, spodnji pa 4m? Kdo je to risal? Pa potem naprej 864/8 bodo tudi širili na 6m.
Kaj pa spodnja cesta-898/4? Zakaj je pa ta lahko samo 3,5m široka in je že obstoječa? Pa tudi ostale okoliške vidim tam okoli 4m širine. Pojdi do župana in naj ti razloži? In naj ti najde rešitev za vaše parcele. Ker hiše 3m široke pa res ne morete imeti zaradi trmarjenja župana in njegovih 6m. A bodo tam na veliko tovornjaki vozili? Zakone se da tudi prilagajati na minimalne zahteve. Kot sem že napisal, tudi naša cesta bo samo 3,5m široka in za avtomobile pa še kakšen tovornjak zadosti široka.
4 leta nazaj je oče delal razparcelacijo in se je informiral na občini da je 4m dovolj ker naj bi bila enosmerna. Sedaj ta dogovor ne velja več.
Hja tudi tam kjer je sedaj cesta široka 4.2m bo morala biti 6m.
Ne 864/8 in 898/4 sta pa že izven tega PUPa in sta lahko taki kot sta.
Saj ravno zaradi tega bi oni radi mel cesto še tukaj da bi razbremenili tisti dve ulici na jugu.
Saj pravim da ne sledijo nobeni logiki.
Am saj pravim da naš župan ni človek za katerega bi lahko rekel da pomaga ljudem. On je ves srečen v gostilni. Občino pa vodijo ljudje s lastnimi interesi... Obupal sem nad njim.
Sem mnenja, da se z nekaj pogajanja, dobrimi predlogi in ob poznavanju prostorskih aktov aktov območja da zadevo ustrezno rešiti za vse vpletene, seveda z iskanjem ustreznih kompromisov.

Nekje je že bil predlagan dober način za začetno izboljševanje medseboljnih odnosov: pikniki, na katere se povabi sosede.

Mislim, da bo najbolje, da s severnim sosedom najdeta skupno besedo in se spogajata za parcelacijo tako, da bosta oba na profitu;
na parcelah /2, /4 je varovalni pas (to ni avtomatično nezazidljivo oz. zeleno območje, veljajo pa posebni pogoji in omejitve), ne zeleni pas (ta je določen na JV parcelah)

znotraj tega varovalnega pasu vodotoka pa so že objekti, tudi industrijski, tako da morda obstaja možnost, da je določena gradnja dopustna tudi tam (se mi sedaj ne da iskati in preučevati PUP-ov)

če pa območje vzhodnih parcel ne omogoča gradnje objektov, pa se s sosedom skušajta spogajati za zamenjavo parcel tako, da on dobi več parcel v zelenem pasu, saj bo tam tudi v bodoče najverjetneje lahko gojil rastline, hkrati pa bosta oba dobila uporabnejše oblike parcel

in če imaš ti večjo korist od preureditve parcel, se ponudi, da boš kril vsaj večino stroškov, če ne vseh.
1 2 3
Iskanje po temi