2.7.2012 ob 19:27
Sam nekak si take hiše neznam predstavlat, da ne omenim dejstva, da to pomeni nič prostora pred in za hišo.... na severu in na jugu.
Tonchek Napisal:Je tema je resna.
-Sosed s katerim bi najlažje rešili težavo, skupaj bi dali zemljo in enakopravno razdelili, bi imel vsak enako, venadar bi bile parcele kvadratne ne pa tako podolgovate, se noče sploh pogovarjat pa še norca se dela iz mene. Južni sosedje pa tudi nimajo interesa da bi svoje objekte podirali. Zakaj in kako se severni sosed norčuje? Kako pa misli on rešiti dostop do svojih parcel? Oz. kako pravzaprav sedaj dostopa na parcele, če ni javnega dostopa?
-zeleni pas je vrisan na lokacijski informaciji in tudi na PISO Domžale se lepo vidi. Jaz na vseh teh parcelah na PISO vidim stavbno območje za mešano gradnjo.
-hja ja občina od mene zahteva, da cesta mora biti ostalo jih ne zanima, sem jih pa vprašal kaj mi preostane, so pa rekli, da lahko sicer vložim zahtevo za spremenitev pup-a. A so prepričani da mi ne bo uspelo, ker cesta tam mora biti. Sem dal predlog, da če je tako naj potem odkupijo ves travnik, saj je ravno zaradi te ceste vse neuporabno pa pravijo da nimajo denarja... Ja logično, da cesta mora ostati, saj je smiselno odmerjena; kako pa se bo drugače dalo dostopati na parcele?!?
Podajajo si me kot žogo, nihče pa ne želi nič rešit.
firefly Napisal:To boš moral pa sam pri sebi razčistiti kaj imaš in kaj ne. Imaš možnost v prihodnosti kupiti drugo parceli IN narediti hišo (služba itd)? Na prodajo te parcele pozabi. Sploh za tak denar. Si želiš hišo? Ali pa si želiš tvojo sanjsko hišo? Koliko ti pomeni prostor okoli hiše? Ali pa je dovolj samo zraven hiše na eno stran?
Širina in dolžina hiše bi bila "zanimiva" vendar nič nepraktična...
Tonchek Napisal:-Ta moj sosed drži nad mano zamero še iz časov njegovega očeta in mojega starega očeta, jaz mu nikoli nisem namenil žal besede. Niti nevem kaj so imeli 60 let nazaj... Njemu ni v interesu razparcelacija ker to parcelo uporablja za grmovje in drevesa (ukvarja se z vrtnarjenjem). Je rekel da je preveč dela presaditi vso to rastlinje. Ima dostop s svoje parcele kjer ima hišo malo proti zahodu.
-pojdi na piso, na parcelo izberi tematski sklopi nato prostorski plan in varovanja in omejitve pa se ti bo mreža pokazala.
-se popolnoma strinjam da je cesta res logična vendar oni zahtevajo 6m za cesto in še 3.75 odmika. to me pa moti. Zakaj 6m?
McBobo Napisal:Tonchek Napisal:-Ta moj sosed drži nad mano zamero še iz časov njegovega očeta in mojega starega očeta, jaz mu nikoli nisem namenil žal besede. Niti nevem kaj so imeli 60 let nazaj... Njemu ni v interesu razparcelacija ker to parcelo uporablja za grmovje in drevesa (ukvarja se z vrtnarjenjem). Je rekel da je preveč dela presaditi vso to rastlinje. Ima dostop s svoje parcele kjer ima hišo malo proti zahodu.
-pojdi na piso, na parcelo izberi tematski sklopi nato prostorski plan in varovanja in omejitve pa se ti bo mreža pokazala.
-se popolnoma strinjam da je cesta res logična vendar oni zahtevajo 6m za cesto in še 3.75 odmika. to me pa moti. Zakaj 6m?
Lahko tole malo bolj razložiš?
Drugače pa vidim čisto lepe parcelce za skromne ljudi. Res so bolj podolgovate in s tem bo tudi hiša morala biti bolj podolgovata. Samo 5,5m široka niti ni tako slabo-ni sicer idealna, ampak se da zrisati prostore. Res je treba računati verjetno-nisem iskal v LI 4m odmike na vsako stran, ampak hišo stisneš v en kot parcele, da v drugem pridobiš čim več prostora. In to na sončni strani. To je za prve 3 parcele. Tiste 2, ki so pa v zelenem pasu, se je pa treba pozanimati na občini, kaj se sploh da tam postaviti. Je pa zanimivo postavljena hiša na parcelni številki 861/12. Streha hiše poteka prav po črti zelenega pasa. Zanimivo.
Kot vidim imata parceli 864/11 in 865/5 tudi dostop-služnost na cesto-parcelo 864/8. Naj ti da oče še parceli 865/4 in 865/2 pa tam imej vrt, če rad kmetuješ. Je potem veliko prostora za zelenjavo. Po moje tam ne moreš nič postaviti, tako da so vredne par evrov za kvadrat kot pravo kmetijsko-kmetovalno zemljišče.