20.6.2012 ob 13:38
Prezračevanje bo, preboji v plošči so že pripravljeni.
darijo Napisal:@tomice kako se obnese podhlajevanje v teh vročih dneh?Zunaj je trenutno 34, v hiši pa med 24 in 25 (klet 22). Klimo imam nastavljeno na 27 st. Latentno kocko imam sedaj tudi poleti v rekuperatorju, da se nekaj vlage že tam odvede iz svežega zraka.
smrekca Napisal:@Tomice, povej več in če lahko predstaviš shemo tvojega sistema.Nekaj sem napisal že na spletniku:
Torej ti klima vpihuje po prezračevalnih ceveh, prbl. kot pri Berghausu?
smrekca Napisal:@Tomice - aha razumem, torej si prezračevalne cevi (za spalnice) na koncu radelil in po njih distribuiraš medij iz klime. Nad stopniščem pa zase. Kot vidim na slikah si to naredil naknadno, sprva najbrž nisi mislil na to?Tako je. To sem naredil naknadno. Nad vpihovalne rešetke sem dodal Y člen, da lahko dovajam zrak iz prezračevanja in iz klime, nad stopniščem pa je samo vpih iz klime.
smrekca Napisal:Dobro si rešil, ni kaj. Koliko pa imaš dolge dovode od klime do vpih. rešetk?Klima je nameščena na sredini hiše (nad galerijo), tako da so cevi dolge 7-8 metrov. Rešetke so povsem na zunanjem robu hiše, nad okni.