Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
kako pa bi naj pumpa delala pri minusu?
namreč, moja je kao deklarirana da dela tudi pri -7 še brez grelcev... postavljena je v neogrevani prtilični kotlovnici, pozimi so temp alhko tudi pod 7 st....
300 l pa sem vzel, ker imam zgoraj predvideno eno večjo kad, pa sem malo cviknil da ne bo dovolj tople vode...
je pa res da 300l grejem na dobrih 40 st. in nič več....tudi s 5 stopinjami manj se zlo fino tušira....seveda pa vroče vode ni pri tako prednastavljeni temp., ampak nam zadostuje že topla ....
Objave: 498
Teme: 26
Ocena:
0
No saj, važno, da boš zadovoljen.
Kar se pa garancije tiče, pa pomoje ni kakšnih večjih težav, ker so zadeve preproste in zanesljive. Doma mi gorenjeva deluje že 7 leto, komaj vem, da jo imam. Sicer je letos začelo nekaj klokotati po ceveh, dela pa še vedno.
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.internetnatrgovina.com/merilnik-porabe-elektricne-energije-fht-9999-suko-p-4813.html">http://www.internetnatrgovina.com/meril ... -4813.html</a><!-- m -->
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
Vidiš csamo , to je to, kar sem omenjal (v drugi temi), odvisno je od več reči in navad (razvad) uporabnikov vode.
Ko gre pod tuš sestra pri nas, pade temp. tudi do 10stC in to pri 300 L. STČ (tipalo malo pod polovico- na pamet). Ko prideš za njo v kopalnico, skoraj v najhujši vročini teče od ploščic- sauna! (Za primerjavo- ko greva jaz in žena, drug za drugim je to nekje cca.5stC !?-najini in njeni otroci so zopet poglavje zase!) To je šele en uporabnik od 9tih na STČ, zato sem navajal svoj dvom (o litraži).
Očitno ste vseeno normalni porabniki.
Pri nas je cikel tuširanj (predvsem) zvečer v roku cca. treh ur (če je razlike več ni "težav").
Lp
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
@csamo001
Me prav zanima poraba dogrevanja 100 literske TČ. Mi pokurimo na 300 literski med 50-60 Kwh mesečno (pa smo samo trije). Voda se dogreva iz 41 na 43 C,
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Nekoč davno, približno 40 let nazaj; v familiji nas je bilo 5, tuš kabin takrat še sploh nismo poznali, tako, da se je voda trošla večinoma za kopanje v bani, vsak vikend smo imeli na obisku kakšne sorodnike, ki si niso mogli privoščit svoje kopalnice in so hodili k nam, ki smo živeli v bloku, da so se konkretno umili. Za vse to je zadostoval stari Tikijev 80 L bojler, ki je zgledal tako glomazno, kot da zaseda pol kopalnice. Včasih bojlerjev večjih volumnov sploh nismo poznali, pa smo preživeli. Res, da se navade spreminjajo, pa vseeno mislim, da se pretirava.
Mene v tej temi izključno zanimajo podatki o stroških ogrevanja z to toplotno črpalko.
Zato poročaj še naprej.
PS
Zanima me, če Ekosklad računa povračilo subvencije 25% na ceno investicije ali od cene investicije. Razlika je namreč v tem primeru 50 eurov (mehrversteuer se je obračunaval od cene izdelka).
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Pobrisano 4. strani, bolj ali manj kregarij... Dajmo biti na nivoju in predvsem slediti temi.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 2376
Teme: 50
Ocena:
0
dvema najbolj zagretima pa želim lepo nedeljo, brez uporabe foruma...
Jao, ko mala deca...
Če ne suza, pa kdo drugi....
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
Xavi, tud pr nas je blo vode zmeraj dost ,pa je bil bojler isti kot pri vas. Sam s to razliko da je grel izključno el. grelec, temu primerno hitro se je tud voda segrevala in seveda sukal el. števec.
Ravno zato pa so STČ, da se el. števec počasneje giblje- vendar se tud voda počasneje segreva. Se pa globoko strinjam, da se z vodo pretirava, zato pa sem že dejal -da je odvisno od discipliniranosti- navad uporabnikov tople vode, tu se žal toplejše ne da odkrit.
Tko da se mora ob nakupu velikosti STČ, vsak vprašat poleg oseb tudi o navadah potrošnje vode uporabnikov le te.
Pri nas za 9 oseb pri 300 l STČ porabimo povprečno 180kWh, mesečno.
Pa lep preostanek nedelje vsem
Lp