Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
V mojem primeru sem dobil gradbeno dovoljenje. Pot je kategorizirana, asvaltirana vendat razdeljena na več lastnikov. Nisem imel služnosti na eni parceli, ker se ni vpisala s pogodbo iz pred 20 let. Soseda se je prtožila nad mojim Gradbinim dovoljenjem ko smo začeli zidat. Na koncu je dosegla da so mi pravnomočno gradbeno dovoljene odvzelei trajalo je 4 leta. Gradbeno dovoljenje je bilo izdano za nadzidavo že na obstoječi hiši. Stanovanje sem zgradil v 1 letu tako da zdaj že 5 let živim v njem. Skratka zdaj ko nima več Grdbenega sem preko odvetnice vložil za nujno pot. Kako se bo končalo bomo pa še vidl. Lp
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
kako dostopaš do hiše?
Predvidevam, da po poti in če imaš pot že, je ta nujna.
Mislim, da boš dosegel vpis v ZK.
Objave: 140
Teme: 1
Ocena:
0
Imo podoben problem, MZP, nam je določilo sosedovo pod kot našo nujno, ker hočemo zidati za tablo in nam ne pustijo priključka, no in te ceste so tštirje lastniki, z dvema sem se vse lepo dogovorila,tretje je Ministrstvo za promet-katerim sem plačala enkratno služnost za 16m2, četrti pa ne dovoli, da bi se vozila po tej cesti....tako da smo imeli na MZP sestanek.
In kaj mi gospa predlaga, malo v hecu naj postavim rampo, ker sem jaz plačala oni pa ne, ker ko so oni zidali tega še ni bilo potrebno plačati, zdaj pa je. In ker sem edina upravičenka oz. imam edina služnostno pravico zapisano v ZK, bi jih tako lahko prisilila da mi dajo služnost še oni.
Potem je druga varianta , da ker niso ceste naredili po predpisih bi jim ona lahko priključek ukinila.
Ampak ker ne spadam v povprejčje slovenkse fovšalne kulture se z predlaganim nisem strinjala, saj vseeno bomo pa nekoč sosedje, oz jih že od malega poznam....pustimo to.....po sestanku kjer smo iskali rešitve smo prišlli do edine možne. Jaz že imam pot (kolovoz) ampak ni pravi prključek....tako da mi bodo dali soglasje za priključek samo če nam fizično uspe premakniti krajevno tablo za našo parcelo...no mal off topic...