Objave: 62
Teme: 19
Ocena:
0
A je res potrebno plačati pri novogradnji vse kar spada v elektro omarico, števce in varovalke. Samo omarico pa elektro da zastonj.
Ocena:
0
O madonca, pa to nanese 500e, če ne več. Mi imamo gromno tudi za izkopati in za prebiti pod asfaltom poznate mogoče, koga ki bi se lotil tudi tega dela???
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Glede na napisano je težko soditi o bilo čemu. Prvo vprašanje je od kdaj je GD in koliko je bil komunalni prispevek (pa lokacija tudi ni za brez veze). Po drugi strani - če je 500€ go for it, jaz bi 3x podpisal za tak denar.
LP,
Samojed
Ocena:
0
Ampak mi imamo 500e samo za omarico, izkop in podbijanje pa še 2000e, tko da to ni glih mal denarja.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Potem pa kramp v roke in davaj

podbijanje pa je ranga 120€/m (baje)
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 39
Teme: 4
Ocena:
0
Tudi sam sem se zanimal za prekop pod cesto in tukaj je odgovor:
Tomaž Šubic: <!-- e --><a href="mailto:fajanca@gmail.com">fajanca@gmail.com</a><!-- e -->
Pozdravljeni
Izvedba podboja je možna do 25m iz ene strani , potem je potrebno odpreti 2m in spet 25m. Seveda pa je odvisno od materjala. Problematična sta ilovica mehka in sipki vodni pesek vendar se kljub temu da izdelati tja do 10-12 mali več. Na uhodni strani je potrebno izkopati cca 3-4m dolg kanal in 1m globine, na izhodni pa 2m in 1m globine. Podboj se izdela z ustavljeno plastično cevjo fi 110 mm ki ostane v luknji. cena podboja je 21 eur/mt , Zaščitna cev 6m pa pride okoli 26 evrov. Če gre vse po sreči je opravljeno v 1-2 ur-h. Prevoz se obračuna ali pa tudi ne odvisno od količine in odaljenosti do delopvišča.
Ostale informacije lahko dobite na tel. 040 997 000
Želim vam lep dam Tomaž
Ocena:
0
Lokacija Črnivec pri Radovljici. Očitno bomo zapravili ogromno denarja okoli elektrike.
Objave: 59
Teme: 15
Ocena:
0
Nisem še mel problemov s tem da si nebi mogo sam nabavit stvari za v glavno elektro omarco,in te tak pride najbolj poceni,,,,sam kajs e je treba pozanimat kako omarco zahtevajo al je to z enim okencem al dvema,,,ter kakšen števec potrebuješ,to pa itak preveriš v soglasju.
Tak da če že imaš električarja se naj pozanima o tem,,,,in bo brez problema lahko sam nabavo glavno omarco,,,števec,podnožje,ter prenapetostne odvodnike če jih elektro zahteva.
Če ti bo dalo vse te stvari elektro te bo prišlo dosti dražje,,,govorim pa iz izkušenj,pa ne malih :=)
Objave: 84
Teme: 7
Ocena:
0
Imam vprašanje
Imam trofazni vod do kurilnice oz. do prve razdelilne omarice. Od tukaj bom v 2 etaže potegnil 5x6m2 kabel, kjer bo vsak štuk imel svojo razdelilno omarico.
Glavno vprašanje je, ali obstaja kaksno stikalo za razdelilno omarico za kurilnico, ki mi glavni vod razdeli na 2 dela za naprej v svojo razdelilno omarico?
Hvala.
Objave: 14
Teme: 0
Ocena:
0
Delitve doovdne instalacije se običajno ne delajo s stikali, običajno se izvede varovanje etažnih razdelilcev z varovalkami za vsak razdelilec posebej brisano - EPP ELMK.
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Jaz imam za vsako etažo v omarici v kleti vgradna stikala ETI SV340/40 - tudi za klet.
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....