Objave: 245
Teme: 39
Ocena:
0
Izbiram način ogravanja v novogradnji in zelo mi je všče kombinacija TČ na zemeljski kolektor in pa toplovodni kamin. Po izračunih projektanta, naj bi hiša imel toplotnih izgub 9kW.
Na netu sem našel podoben kamin, ki bi omogočal dogravnje vode za centralno gretje in sicer EDIL KAMIN. Nikjer pa nisem našel slovenskega zastopnika za navedene kamine, zato vas sprašujem ali kdo ima takšen kamin, kje ga je kupil oz. ali ve kdo je zastopnik.
Hvala!
Objave: 16
Teme: 2
Ocena:
0
Zastopnik je Az international d.o.o
Kolesrska 1 (vižmarje)
Ljubljana
kamini-slo.com
041-698029
Aleš KOŠUTA
(p.s. vpiši Aquatondo in želeni model kamina v googlu pa poglej cene na češkem in slovaškem za tako ceno grem s kombijem po njega)
Povej, kaj si se odločil!
Le najboljše je dovolj dobro!
Objave: 245
Teme: 39
Ocena:
0
Hiša bo klasično grajena s porothermom debeljine 30 cm, 10 cm izolacije, kar veliko oken, velikost 11X8, P+M. Informacijo o izgubi mi je posredoval prodjektant. Čakam še na dokument.
Lp
Brzi
Objave: 7
Teme: 0
Ocena:
0
kako je s kombinacijo TČ + kamin. Je v tem čaasu uspelo
lep dan
mitja
Objave: 414
Teme: 6
Ocena:
0
Vsekakor je mogoča kombinacija, pri čemer pa je potrebno upoštevati za izračun toplotnih potreb 25 do 30 w/m2 +0,2kW za potrebe priprave tople sanitarne vode po osebi.
To je izračun pri novogradnji, kamin pa ti bo predstavljal rezervo - za pokrivanje špice pri porabi toplotne energije.
Bodi pozoren za kvalitetno izvedbo horizontalnega kolektorja ( izkop naj bo dvojna ogrevalna površina).
Za toplotno črpalko 7-8 kW zadostuje običajno ena vrtina z geosondo do 100m. Seveda pa je vse odvisno od geologije lokacije.
termal
čista energija