Objave: 204
Teme: 27
Ocena:
0
Zdravo
Sem pred nakupom stanovanja in imam vprašanje. Za stanovanje bi dal polovico gotovine druga polovica pa bi bila hipotekarni kredit na dobo 5 let. Na stanovanju ni kakršnega koli bremena. Ker sem pred prvim svojem nakupu me zanima kakšen je postopek za nakup le tega. kaj potrebujem iz strani sedanjega lastnika, da lahko pridobim kredit, kdaj se podpiše kupoprodajna pogodba, itd...
hvala za odgovore
LP, mitja
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Kredit pridobiš na podlagi kupoprodajne pogodbe.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ja se prej pa se zasiguraj na banki da ti bodo dali kredit.
Objave: 204
Teme: 27
Ocena:
0
ja kredit ni problema. A kupoprodajna pogodba je stvar prodajalca in kupca kako jo pač napišeta ali se že dobi kje kakšna vnaprej pripravljjena in da je že spisana v osnovi ti pa potem samo podaš podatke.
Objave: 43
Teme: 0
Ocena:
0
Obstajajo 'vzorci - primeri' kupoprodajnih pogodb, klasična oblika - v kolikor pa imata z lastnikom kakšne dodatne/posebne pogoje, pogodbo samo primerno dopolnita. Nisem čisto sigurna, ampak se najdejo primeri na internetu.
Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Nepremičninarji ti vzamejo do 4% da ti vse uredijo. Pojdi do notarja, naj sestavi pogodbo (odgovornost za vsebino) in so ti stroški sprejemljivi...
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Vzemi odvetnika/notarja, da preveri pravno stanje in sestavi kupoprodajno pogodbo ... Da ne bo na naroku za posojilo kakšnih neprijetnih presenečenj. Naj ti ne bo škoda tega stroška.
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Mimogrede samo eno vprašanje, 4% vem da je zakonsko določeno da ti lahko nepremičninar maksimalno zaračuna če gre posel preko njega, kakšna je pa praksa če ti uredi samo papirje in ti kupca že imaš? Se to gleda običajno isto, se pravi 4% (oz. kolikor pač je) od vrednosti celotne kupnine?
Ker če ti najde kupca in uredi vse papirje mi je logično, če pa kupca že imaš in potrebuješ samo "njegovo" pogodbo ter mogoče preveritev nepremičnine v smislu hipotek in vseh ostalih možnih bremenitev, se mi zdi pa za tako storitev kar lepa marža (pri stanovanju za recimo 200k€ je to 8000€ + notar.
No... veliko ali pa tudi ne, glede na to kakšne probleme imaš lahko, če se v pogodbo pozabi kaj napisat ali pa nepremičnina ni tako zlata kot se zdi na prvi laičen pogled.
Objave: 79
Ocena:
0
zakaj pa tega ne narediš sam oz. odvetnik?
ta storitev se ne more računat v %.
lp
Ocena:
0
Priporočam nakup s posredovanjem agencije. Če sta se s prodajalcem dogovorila sama, ti agencija lahko zaračuna le provizijo za posredovanje pri pogodbi.
Ocena:
0
To pa moraš vprašati agencijo.
Objave: 27
Ocena:
0
Prti notarju te bo notaski zapis prišel po tarifi tam okol 600-700€ in boš imel zadevo ruejeno dosti bolje, kot neki šušmarji pri agenciji. Drugače pa, če ustrajaš na agenciji se pač lahko pogajaš o procentu oziroma plačilu. Greš tja poveš,da rabiš pomoč pri prodaji nepremičnine, kupca že imaš in da si pripravljen plačat 500€. Če hočejo naj vzamejo drugače greš drugam.