PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Graditi ob pomoči sorodnikov - da ali ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz imam s delom sorodnikov na žalost kar slabe izkušnje.Sorodnik ima obrt Zaključna dela v gradbeništvu. Prosil sem ga za predračun. Dogovorila sva se da mu ne bom pomagal (zdravstveni problemi), da bo naredil predelne stene iz knaufa, stropove, mansardo, električno napeljavo -je pripeljal podizvajalca-, položil panelni parket in laminat, in prebelil do vselitve.
Naredil mi je predračun in pri tem sem poudaril, da hočem realne cene, ne pa kakšnih sorodstvenih popustov. Strinjal se je.
Ko je delo opravil, sem mu plačal in naštel pomankljivosti, za katere sem pričakoval, da jih bo odpravil. Saj ni bilo nekih večjih napak. Slabo skitane stene, slabo pobeljeno.
Pa sem jih slišal, da mi je delal skoraj zastonj, da se zapičim v vsako malenkost, da je normalno, da se vidi kje so spoji knauf plošč....
Odšel je in od takrat nimamo več stikov. Parkrat sem jih poskusil navezati, a ob hladnem sprejemu sem se kar slabo počutil in počasi obupal.

Noben sorodnik ne bo več delal pri meni, razen mogoče pomagal kaj pri roštilju ali praznjenju pločevink.
Hm, pavel, tvoja izkušnja da misliti, da.

Pa tudi ideja, da moj partner delo pusti, mogoče ni tako slaba. Ko odšteje še denar za bencin, mu ostane, ehem... Skoraj nič. Dela praktično zastonj.
Vendar, tudi on rabi družbo. V službo bi lahko rekla, da hodi zgolj še zato, ker se malo podruži s sodelavci, ki so postali tudi njegovi kolegi. Je rekel, da bi bilo skoraj bolje, da njih prosi za kako pomoč, tudi on je že šel okoli kaj pomagat drugim.

Sorodniki, ki so gradili dve hiše teh bratrancev plačila NISO želeli. Menda so rekli, da se bo že poglihalo kje drugje.

In to je en tak mali hakeljc.

Jaz pa tudi, žal, ne morem vsem zrihtat tega s čimer se ukvarjam. Drugega pa ne znam nič :-) S čim naj jim torej vrnem uslugo. Je ne morem. Težko.

Hm, mah, mislim, da v bistvu že sama vem odgovor. Iščeva bolj neko potrditev najinih razmišljanj.

Zaupava pa midva samo drug drugemu in nikomur več.
Očeta bom porabila za knauf (ge ne bo tolk velik), položit les po tleh in tistih 15 m2 ploščic v kopalnici, pa vrata imam tudi pri njemu 'nagledana' Pa seveda pobiram nasvete pri njem Big Grin Mami bom porabila pri urejanju vrta oz zasaditvi. Se jima bom oddolžila s kakšnim dnem v toplicah potem Wink Kar bo lesa za barvat lahko sama. No mogoče bom porabila kolegici, take vrste uslug so pri nas redno na sporedu. Z obveznim piknikom na koncu. Ostalo pa raje kredit ali pa kakšen m2 manj, kot da bi pa žlahto prosila... ne vem. Oče je celi žlahti bajte pomagal postavit, bil tam od a do ž. Ko pa rabi uslugo nazaj pa... :? Očitno je res, odvisno od tega kakšna je žlahta.
Brez pomoči sorodstva in kolegov tudi pri nas hiše še nebi bilo.
Sam sem še pred gradnjo svoje hiše velikokrat pomagal kolegom, tako da sem to izkoristil pri gradnji svoje hiše. Je pa tako kot pravi Fery, če se v tej družbi "samograditeljev" počutiš dobro, potem je vsaka delovna akcija majhen žur.
vsaj jaz sem te stvari tako zastavljal, da ni bila samo "tlaka" 12 ur, ampak je vse bilo naravnano bolj sproščeno.
Pa še nakaj se mi zdi pomembno: pomočniki se ne smejo počutiti da jih preveč izkoriščaš.
težko boš našel junaka, ki bi žrtvoval vse sobote in proste popoldneve za tvoj projekt.
V času gradnje je vsak tako prišel na vrsto 1x, max 2x, kar je verjetno še sprejemljiva žrtev.
1 2
Iskanje po temi