Objave: 683
Teme: 2
Ocena:
0
Čisti naj se načeloma le tam, kjer so kovinske (izmenjevalne) površine. Sam se komore, praktično ne dotikam, razen kadar podstavim lopatico, ko čistim nakladalni prostor, da ujamem kar pade z vrha.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
jaz sem nazadnje malo postrgal, ko mi je začelo žlindrat pepel. potem sem pa od spodaj lepo z lopatko zajel malo pepela in potresel po komori.
Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Ja sem se sedaj spomnil, da nam je že bios (kafer1) na ingeniumu pred več kot letom, "zelencem" nekaj podobnega napisal, ko nam je svetoval, kako naj kurimo v teh kotlih.
Objave: 330
Teme: 16
Ocena:
0
Jaz v prostoru za nalaganje drv, puščam okoli 4 cm pepela. Tako je priporočeno tudi v navodilih. Po letnem čiščenju kotla, ko počistim vse, se ta plast počasi sprime. Potem samo skozi odprtino za izgorevanje odstranim odvečni pepel (pade v izgorevalno komoro). To izpraznim pri vsakem nalaganju. Točneje podrzam pepel iz komore, v prostor pod komoro, ki je namenjen pepelu.. Pepel iz prostora pod komoro, potem očisti enkrat na teden. V teku je četrta kurilna sezona. Ves šamot je dobesedno tak kot nov! Kotel je ETA SH-20.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
pri eti ti že v navodilih piše, da v izgorevalni komori puščaj pepel, stran 14.
komora naj bo takole zapepeljena
[img]httpunichr("58")//s1unichr("46")mojalbumunichr("46")com/11268341_17410893_19397721/les/19397721unichr("46")jpg[/img]
v nalagalni komori naj bo vsaj 5 cm pepela, v izgorevalni 1 cm, spodaj lahko očistiš.
Objave: 491
Teme: 12
Ocena:
0
Tavbi kaj si nehal kuriti.
Objave: 5
Ocena:
0
KWB CF28. Najprej na vsako stran šobe nekaj drobnejšega, gor en kos kartona in eno stran cajtng papirja. Spet dve, tri trske in nato normalno naložim do vrha komore. Zaprem vrata in spodaj prižgem. Pometem in pospravim metlo, zaprem vrata in pozabim na peč.
Lp
P.S.: Ali <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ingenium.si">www.ingenium.si</a><!-- w --> ne deluje več? Ve kdo kaj?
Objave: 723
Ocena:
6
Ingenium že nekaj mesecev ne deluje več. Ja verjetno so ga ukinili. Sicer je pa zadnja leta precej sameval.
Je pa svoje poslanstvo dobro opravil. Nas je kar nekaj kurjačev, ki smo svoje znanje črpali in izmenjevali izkušnje na tem forumu.