PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete Extraflame LP 20

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sicer zelo nerad komentiram, ker sam nimam LP, lahko povem samo kako je pri meni, ko voda v peči pade na 59 stopinj, se ustavi črpalka in dokler voda ne doseže ponovnih 61 je ne premakneš več in vse to v smislu varovanja peči pred kondenzacijo...
Lp 20 ima že vgrajeno črpalko, katera se ne ustavi dokler temperatura ne pade pod 50 stopinj, na izhodu imam montiran 4-potni ventil ki je nastavljen na 50 stopinj. Ko temperatura pade pod te stopinje se zapre tako da ni problem v tem.Problem nastane, ker si peč "vzame "svoj čas za čiščenje ob neprimernem času in ko se cikel čiščenja konča, rabi še dodatnih 18 min za zagon. Ko vse to sesteješ dobiš soliden padec temperature. Sicer to ni prepogosto, težava je,ker se to dogaja zjutraj, ko sistem še ni prav ogret, popoldne teh težav ni.
Jaz imam LP 20, ki je tudi novejša od te za katero so slovenska navodila. Tukaj prilagam povezavo do navodil v večih jezikih razen slovenskih za ta novejši LP20. :roll: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")extraflameunichr("46")it/support/indexunichr("46")php?option=com_docman&task=cat_view&gid=450&Itemid=27[/url]
Sem pogledal.Očitno imam drugo verzijo softwera, ker mi tega menija ne pokaže Sad .Pokaže mi samo set chrono.set clock,languages.
Ja za languages pa je treba spet pritisniti tipko P3, da prideš v (HEAT EXCHANGER CLEANING) pri meni piše namesto tega CHRONO BOILER sem šel pogledati na svojo peč, tukaj pa nadaljuješ s tipko P5 tako kot imaš napisano v navodilih.
ipozdravljeni!
imam peč na pelete lp30.Zanima me kako se zniža temperatura dimnih plinov.
V podatkih je med 68,9do 105,8,moja pa je okoli 250 stopinj
hvala!
Pozdravljeni, po dolgem času se spet oglašam. Rad bi Vas vprašal za izkušnje s pečjo LP20, meni se je že pokvarila tuljava za vžig peletov. Od takrat ko mi je zamenjal tuljavo imam stalno probleme z vžigom peletov. Ugotovil sem, da mi ob zagonu ne naloži dovolj peletov za vžig nato začne spet prazniti pepelnik in spet od začetka. Mi je serviser nekaj štelel po svoje na servisnem meniju v katerega sem sam ugotovil ne morem priti. Tako mi še vedno vsake toliko časa ne vžge. Potem pa je pepelnik poln peletov.
Me zanima ali ima kdo navodila za ta servisni meni in geslo, kako urediti nastavitve za doziranje peletov. V tem meniju so nastavitve za zagon - doziranje, vžig in začetek samega delovanja kotla. v njem so neki časi koliko časa nek proces deluje do dokončnega zagona, ko začne normalno dozirati pelete. To je tam kjer nastavljaš moč peči od 1-5.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni lastniki Extraflame LP20 peči. Pri meni deluje že deveto zimo in tudi s kar nekaj problemi.
Zanima me kako ste kaj zadovoljni z delovanjem te peči, ste jo morda že zamenjali?
Vprašal bi vas ali imate na peč priklopljen zalogovnik vroče vode za radiatorsko ogrevanje. Kaj priporočate?
1 2
Iskanje po temi