PodSvojoStreho.net
Peč na pelete Extraflame LP 20 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peč na pelete Extraflame LP 20 (/showthread.php?tid=39432)

Strani: 1 2

Peč na pelete Extraflame LP 20 - marelja - 5.9.2011

Se mi zdi da vlada nekakšna zaspanost na forumu zato odpiram pa jaz novo temo.Zadnjič sem videl ,da so spraševali o peči LP 20.Ravno jutri bomo zagnali tretjo v Velenju tako ,da lahko vsem ki jih zanima karkoli o teh pečeh povem kar jih zanima.Peč je predvidena za montaže v kotlarne in ima vso potrebno osnovno elektroniko že vgrajeno,vključno z regulacijo tople vode v bojlerju.Sama peč ima vgrajeno črpalko,expanzijo in vse potrebne varnostne in regulacijske elemente.Čiščenje peči poteka avtomatsko tako čiščenje kurišča kot tudi izmenjevalca.Čiščenje kurišča se vrši avtomatsko pred vsakim zagonom peči ,čiščenje izmenjevalca kurišča ,ki poteka preko vzmeti in vzvodov pa lahko poljubno nastavljaš v programu.Količina saj ,ki se nabirajo v posodi za pepel je minimalna.Po dveh urah gorenja jih skorajda ni,komaj da kaj pade na dno posode.Izkoristek naprave pa se po meritvah giblje čez 94%,kar se vidi tudi po dimnih plinih saj se dimno cev lahko dotakneš z roko.
Skratka če koga kaj zanima okrog teh peči lahko vpraša.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - xgego - 6.9.2011

Zdravo,

Kakšen je gorilec oz. sedlo gorilca (šamot ali jeklo ali litoželezo)?
Kolko je cca. celotna investicija z vsem kar še pride zraven za kotlovnico oz. kaj vse je še potrebno imeti zraven te zadeve, da laufa. Mi bi recimo vzeli to zadevo in vezali gor bojler recimo 500 l na steno z možnostjo gretja vode z solarnimi kolektorji.
Iz kod celja pa ste a imate firmo (na zs).

LP

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - brankec - 7.10.2011

Od 15 septembra imam to peč LP20 na pelete, rad bi vprašal glede regulacije peletov, kaj pomeni regulacija -30....+20? Ali pomeni -30 manj dodajanja peletov in +20 več dodajanja peletov? Hvala za odgovor kdorkoli ima to peč LP20.
Pa še odgovor na prejšno vprašanje sedlo gorilca je litoželezno.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - chaly2012 - 24.1.2012

LP,kako se vam obnese ta peč-LP 20?Kolikšen zalogovnik ima-koliko kg peletov? Hvala za odgovor tom

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - brankec - 24.1.2012

Meni deluje čisto v redu, do zdaj še nisem imel nekih problemov. Potrebno je pač nalagati, posesati pepel najbolje kar vsak dan, da se ne nabere preveč pepela, ker ga sicer potisne preko dimnika ven. Pri nalaganju peletov, če jih nalagaš iz 15 kg vreče se potem malo kadi prah, za katerega pa bom probal narediti nekakšno sesalno šobo, da posesa tisti prah pri nalaganju, da ne gre po prostoru. Ker pa je to kurilnica pa mi ni niti tako hudo. Peč sama ima 70 kg zalogovnik. Jaz naložim 4 vreče oz. 65 kg in mi traja pri zdajšnjih temperaturah 2-3 dni.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - mfclasic - 24.1.2012

Kako lahko nastavljaš v programu čiščenje izmenjevalca kurišča :?:

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - brankec - 25.1.2012

Ta izmenjevalec še nisem probal nastaviti, bi pa moral pogledati v navodila. So seveda v angleščini ker za ta model še ni prevoda. Lahko pa pogledam jutri popoldne , če želiš.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - mfclasic - 25.1.2012

brankec Napisal:Ta izmenjevalec še nisem probal nastaviti, bi pa moral pogledati v navodila. So seveda v angleščini ker za ta model še ni prevoda. Lahko pa pogledam jutri popoldne , če želiš.
Se priporočam ,zanima me še,če kdo ve, kako se skrajša čas zagona ali pa kako se nastavi temperaturo pri kateri se peč zažene kadar ugasne zaradi previsoke temperature.
Končno temperaturo imam nastavljeno na 70 stopinj in ko se ohlaja se začne zagon pri 60 stopinjah vendar temperatura pade pod 50 stopinj predno se dokončno vžge.

No pa mi je uspelo prevesti in napisati kako se nastavi vklop čiščenja izmenjevalca kurišča. Bom pa moral še sam poizkusiti po tem postopku. Upam, da ti bo jasno, kar je napisano.

Procedura
-Pritisni tipko P5 za 3 sekunde, nato s tipko P3 preklapljaj toliko časa, da prideš do (na desnem displeju) USER MENU
-nato pritisni na tipko P5, prideš do SET CLOCK
-nato pritisni na tipko P3 toliko časa, da prideš do (kjer piše) HEAT EXCHANGER CLEANING (to je za nastavitev čiščenja kurišča)
-da pridete v pod-meni pritisni na tipko P5
-na displeju se prikaže START CLEANER (začetek čiščenja)
-tukaj reguliraš čas z uporabo tipk P2 ali P3 (ko imaš nastavljen želeni čas začetka čiščenja pojdi naprej)
-pritisneš na tipko P5
-na displeju se pokaže STOP CLEANER (ustavitev čiščenja).
- tukaj reguliraš čas z uporabo tipk P2 ali P3
-za shranitev nastavitve in izhod večkrat pritisneš na tipko P1, tukaj se postavi v položaj delovanja.

Glede skrajšanja začetka vžiga pa ne moreš regulirati časa vžiga je pač 15 min. V navodilih piše, da je čas od izklopa termostata pa nato ko termostat zazna padec temperature do vklopa preteče čas 8 min. Takrat pa začne ponovno z vžigom.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - domaci mojster - 25.1.2012

Lep pozdrav.

Jes sem lasnik timexove peči zadnje leto, in moram reči da sem navdušen. Ker še gradimo kurim samo vso svinarijo kar pride pod roko in peč vse "požre". Pri tem pa ostane gorilnik za pelete gor, kar mi je bistvo. Edino kar je slabše je ko priklopimo na pelete za toplo vodo je časovno kot bi zakurili na drva, kar pa ima novi gorilnik baje rešeno in bistveno hitreje.

Pohvala gre še Teotu (monterju) sinu od lasnika in se vidi, da je družinsko podjetje, ter drugemu monterju (nevem imena) za zelo konkretno opravljeno delo!!!!!!

Jih povabim na kavo sigurno letos ko se selimo, ker bomo šeenkrat pregledali, nafilali,....

Skratka zadovoljen zelo.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - mfclasic - 25.1.2012

Brankec tnx.Kje pa si dobil ta navodila?

Ta navodila sem dobil s pečjo, ko so mi jo dostavili in namontirali.
domaci mojster rad bi te vprašal koliko časa pa pri tebi ta gorilnik na pelete potrebuje, da začne s polno močjo goreti, da začne gret.

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - domaci mojster - 26.1.2012

Na grobo rečeno cca. 7 minut, zdajšni gorilec ima pou krajši časovni interval (kot mi je bilo rečeno z strani monterja). sej to ni sedaj da bi bil eno uro brez vode!!!!

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - stepski - 26.1.2012

Poznam kar nekaj peči na pelete in v glavnem gre takole...temperatura v peči pade za 5 stopinj in se vklopi gorilec, približnjo še naslednjih pet stopinj izgubi da je delovanje gorilca že toliko močno da se voda prične temperaturno vspenjati...

@mfclasic

mislim da je razlika absolutno prevelika, kajti pri 50 stopinjah že začne kondenzirati in sploh nevem kako ti lahko temperatura pade v peči na toliko, saj sam proizvajalec priporoča obvezno montažo varovanja povratka vode (55stC)

pa še nekaj navodil v slovenščini, da se ne boste mučili z angleščino :mrgreen: pa navodil ne takoj "skenstlat" na naslovnici... Arrow

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.extraflame.it/support/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=759&Itemid=3">http://www.extraflame.it/support/index2 ... 9&Itemid=3</a><!-- m -->

Re: Peč na pelete Extraflame LP 20 - mfclasic - 26.1.2012

Če peč ne gori temperatura pade pod 50 stopinj, tu ni pomoči.Navodila, ki si jih pripel imam tudi jaz,hvala vseeno. Moja peč ima novejši (drugačen display),mislim pa ,da ima Brankec lp 30, zato jaz ne najdem kje se nastavi čas, čiščenja, ali pa se motim?Prav zato bi tudi rad skrajšal čas zagona.