26.1.2012 ob 20:29
Pozdravljeni.
Imam peč na drva (navadno) ki mi ob topli zimi kot je letošnja povzroča težave!
Zato se odločam, da bi bilo pametno zraven dodati še zalogovnik.Ker imamo ob toplem vremenu v hiši pretoploo, ali mi pa peč kuha drva z zaprto loputo in temp. 60-65 drugače imamo savno.
Zanima me ali je smiselno dodati zalogovnik, če kateri in koliko velik? Peč je do23kW ogrevamo 90m2, hiša zelo stara z deeebelimi zidi(upam da kaj akumulirajo
).
Zalogovnik bi tudi sam montiral zato me zanima kaj še rabim zraven za povezavo(prosil bi za spisek in vezavo).Imam pa še peč na kurilno ki bi jo pusti v sistemu.
Zanima me tudi kakšna je primerna max. temperatura zalogovnika oz. peči?
Prosil bi za čimveč vaših izkušenj-navodil (zadevo bi sam zmontiral).
HVALA.
Imam peč na drva (navadno) ki mi ob topli zimi kot je letošnja povzroča težave!
Zato se odločam, da bi bilo pametno zraven dodati še zalogovnik.Ker imamo ob toplem vremenu v hiši pretoploo, ali mi pa peč kuha drva z zaprto loputo in temp. 60-65 drugače imamo savno.
Zanima me ali je smiselno dodati zalogovnik, če kateri in koliko velik? Peč je do23kW ogrevamo 90m2, hiša zelo stara z deeebelimi zidi(upam da kaj akumulirajo
).Zalogovnik bi tudi sam montiral zato me zanima kaj še rabim zraven za povezavo(prosil bi za spisek in vezavo).Imam pa še peč na kurilno ki bi jo pusti v sistemu.
Zanima me tudi kakšna je primerna max. temperatura zalogovnika oz. peči?
Prosil bi za čimveč vaših izkušenj-navodil (zadevo bi sam zmontiral).
HVALA.

, sem tudi jaz premišljeval da bo 1000l dovolj.
hock: 2000 E!