Malo sem pobrskal po tem forumu in naletim na to temo. Kako sem je bil vesel, saj imam natanko take težave, kot jih ima simo2 in še nekateri. Vse sem prebral, od začetka pa do konca in ....
Na WCju imamo le umivalnik in WC školjko (poleg ogledala, luči in ploščic). Ni nikakršnega dodatnega odtoka ali sifona. Vode v sami školjki jé je vedno dovolj, da je sifon prekrit za cca 5 cm. Tudi, ko spustim vodo, je niti najmanj ne posesa. Oduh imamo speljat skozi streho in je fi 125 mm.
Tudi pri mojem primeru se to dogaja le ob nizkem zračnem tlaku.
Pa še moje nedokončane raziskave.
Nos mi pravi, da smrad prihaja skozi luknjice školjke, kjer teče voda iz splakovalnika.
Odprl sem pokrov
podometnega kotlička (LIV Postojna), pa tudi iz njega ni nič vonjati. Ravno tako iza školjke je vse OK.
Šel sem še dalje.
Popolnoma sem zatesnil odprtino v ventilu v kotličku za izpust vode, tj. varnostno cev, ki je v sredini samega izpusta, in na koncu jo še zalil z vodo.
Vzel sem dovolj veliko PE vrečko, jo nataknil na školjko, okoli in okoli sem jo malo obrezal in jo tesno prilepil ob njo. Skozi vrečko sem vstavil še cevko za napihovanje vrečke.
In zanimivo, pri malem tlaku, ko sifonska voda se še premakne ne, je zrak ponikoval s pretokom, kot da bi dihal skozi usta.
Šel sem v bližnjo trgovino na ogled razstavljenega kotliča od LIVa, pa na njem nisem našel prav nobene hibe v tesnenju.
Torej ne tesni školjka!!!!!
Imam prav????