Kako pa rešiti digitalno televizijo - v dnevni sobi imam optični kabel in naslednji teden naročim še priklop/kišto s katere gre kabel v televizijo. sedaj bi pa moral napeljati še do otroške sobe kar mi predstavlja kar problem.Niti še ne vem ali pride še ena kišta ali bodm moral vleči s te. kako imate priklopljenih več televizij? nekje sem videl brezžični prenos? to vzdrži?
vsak TV ima svoj STB - od "modema" do STB j epotrebno potegniti UTP kabel.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img] JOHN COOPER WORKS evolucija
Malce bi obudil to staro temo. Skratka v novogradnji moram predvideti vtiče za elektriko, UTP in koaks kabel na steni, kjer bo televizor. Lahko se vgradi v steno kanal ali se zadeva nadometno zakrije skakšno rešitvijo, ki so na trgu. Kaj pa, da se vse vtiče postavi tako visoko, da so za TV-jem in se tako skrijejo?
Kakšno je vaše mnenje oz. kako ste vi rešili zadevo s kablovjev za TV in ostalo elektroniko?
Jaz sem vzidal odtočno cev fi50 s koleni 90 na vsaki strani. Ena luknja pride za TV, druga pa spodaj v omarico, kjer imam dvd player, vtičnice, router ipd.
Pri nas je TV bolj za okras kot za gledanje programa, zato sem želel narediti čim lepše.
Jaz sem dal vse priklope za TV sprejemnik.
Vendar pozor, če bo TV na zidu, je prostor omejen, odvisen od nosilca in samega TV.
Ob montaži na zid je treba upoštevati tudi STB ponudnika, ki mora biti zaradi IR postavljen tako, da je "viden".
TV sem dal nekoliko višje in uporabil nosilec z nagibom. Tako sem pridobil dovolj prostora, da sem lahko STB dal na vrh TV (spalnica)
V dnevni sobi je TV na omarici v kateri je vsa ostala elektronika.
Vtičnice so za omarico, zadnja stena omarice pa je na mestih vtičnic razrezana.
Torej vsi priklopi (220V, LAN, zvočniki, antene, .........pridejo v omarico in so nevidni)
Povezave s TV so pritrjeni na zadnji strani ob stojalo in praktično nevidni.
Sodobni današnji TV imajo nogice, tako je morda nekaj malega vidno v "špranji" pod TV, a če uporabiš kak soundbar je tudi to nevidno.
Jaz imam vtičnice za TV na normalni višini (tako kot vse vtičnice po hiši), sem pa ko sem napeljeval elektriko od ene 6M doze (TEM) speljal cevi za kable še malce višje, kjer imam zdaj TV, kot cevi sem uporabil kar pravokotne cevi za prezračevanje, cca 20x5cm
Če je zadeva še v "izgradnji" predlagam spodnjo rešitev. Spodnja doza je lahko bodisi skrita za pohištvom (regalom) če se bodo čreva od hišnega kina nahajala tam. Skozi zadnjo steno regala se pač naredi izrez za kompletno dozo. Lahko se se nahaja npr. tudi nekih 5 do 7cm nad polico regala (kako bo pohištvo nimam predstave) in bo skrito za hišnim kinom, fršterkerijo. Zgornjo dozo v kateri bodo vse potrebne povezave (230V, RJ45, RF antenski konektor) pa bi skril za televizor in sicer nad spodnji rob televizorja pod konzolo. Med obeh dozah pa se položi cev RBT40mm, običajno je dovolj za take potrebe. Morda namig: cev naj bo na začetku ali koncu doze in ne na sredini. Na modularnem nosilcu pa se eno mesto pusti enostavno prazno, za prehod kablov. Spet na začetku oziroma koncu doze, odvisno od cevi RBT. V cev se praviloma uvleče najprej tiste kable, ki imajo večje konektorje (kak VGA, potem HDMI nato pridejo na vrsto drobnejši, RJ45, kak audio kabel. Lahko pa se modularno dozo za televizorjem tudi opusti in se RBT cev zaključi v navadno okroglo SM dozo. V tem primeru se najprej u cev uvleče napajalni kabel 230V od televizorja (na eni strani ima tisti euro vtikač, katerega se da enostavno prevleči preko cevi od spodaj navzgor in potem se nadaljuje z preostalimi kabli kot sem prej omenil, od debelejših proti tanjšim. Vtičnico RJ45 pa v tem primeru zamenja navadni patch kabel, UTP ali FTP, cat 5 ali 6. In jasno, cev se vzida v steno.
Citat:Lahko pa se modularno dozo za televizorjem tudi opusti in se RBT cev zaključi v navadno okroglo SM dozo. V tem primeru se najprej u cev uvleče napajalni kabel 230V od televizorja (na eni strani ima tisti euro vtikač, katerega se da enostavno prevleči preko cevi od spodaj navzgor in potem se nadaljuje z preostalimi kabli kot sem prej omenil, od debelejših proti tanjšim. Vtičnico RJ45 pa v tem primeru zamenja navadni patch kabel, UTP ali FTP, cat 5 ali 6. In jasno, cev se vzida v steno.
Uh ta ideja mi je res super in še več svobode s kabli ponuja. A bi bil lahko tako nesramen in prosil še za slikico te variante?
Jaz imam tako vendar je to za TV tako da slika nikakor ne uspe:[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/sites/all/files/laso/DSCN4698unichr("46")JPG[/img]
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.