24.12.2011 ob 10:02
zelenec Napisal:Ravno te dni polagam cevi na sistemske plošče. Ja, je enostavno, ali pa tudi ne. Mojster neverjetno hiti s pritrjevanjem, je čist zašvical kljub mrazu. To pa prinese posledice, da cev (pex-al-pex) rada uhaja. Dvigujejo se cele skupine plošč. Soba izgleda kot valovito morje. Sva naredila pavzo po dveh položenih vejah, ker se mi zdi, da to ni to. Bom čez dan pripopal kako fotko.
Danes bom poskusil z enim ostankom cevi "pačas inu z abčutkm" kot pravimo Dolenjci, položiti par 10 m, da vidim, če bi jih sam položil bolj natančno. Povezavo na razdelilec pa bom prepustil mojstru, ker pač nimam primernega orodja.
Sicer pa ja, če ne boš našel ugodnejše variante, lahko pomagam s cenejšim nakupom materiala. Rabati so ostali od pomladi, ko smo nekateri skupinsko kupovali potrebščine za talno.
pred nekaj dnevi sem položil 100m/2 talnega sistem Valsir ,zunaj je bila tem. pod nič pa se mi ni nič posebnega dogajalo, cevi so lepo ostale v "rasrerjih " ,sistemske plošče so ostale lepo na tleh brez vsakega dvigovanja,tako da ne vidim v čem je problem če je bolj mrzlo,samo vedeti moraš kako začeti in končati z polaganjem :lol:

da o zemeljskih kolektorjih sploh ne govorim:/