PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave ne dela talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dovod v talno je direktno iz sistema F , povratek talnega pa gre preko ventila R ( rtl ventil )
lp
kot vidim tudi vas zajebava talno gretje jaz sem v soboto prvic zakuril v centralno vendar dosedaj se mi se ni segrelo talno gretje centralist pravi da je v ceveh zrak zanima me koliko casa ste vi greli da ste dobili zrak ven jaz imam priblizno 100 kvadratnih metrov talnega
hvala
Vedno isto!
Centralist pa to!!!
Mi smo rabili cca. 15 min, da je šla ven glavnina zraka.
Ostalo, kar je šlo v nadaljnih 2 letih, je zanemarljivo.

Seveda smo delali sami, bolj po kmečko; zadeva dela, pa čeprav je bila zastonj (vsaj delo).
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pred vsakim zagonom je potrebno vsako zanko posamezno prezračiti oziroma pretočiti da se izloči ves zrak iz sistema talnega in stvar deluje kot mora!! Če se prej tega ne naredi so potem problemi ki niso potrebni če se izvede vse po protokolu!
Čez lončke je kar težko prezračiti oziroma zadeva kar nekaj časa traja da se zrak izloči.

Vsaj tako izvajamo mi ko delamo talno ogrevanje.

Lp
No, da še jaz prosim za pomoč. Prvo da povem kako imam montirano zadevo. Topla voda mi gre peko mešalnega ventila do ventila za zapiranje sistema talnega gretja v razdelilec talnega gretja. Na dovodnem delu razdelilca imam navaden ventil za zapiranje veje, na odvodnem delu pa ni nič. Odzračevanje je narejeno na dovodni cevi z lončkom in na razdelilcu z pipcem, al kako se temu strokovno reče. Nimam nobenih regulatorjev pretoka, merim samo dovodno temperaturo in na odvodnem delu razdelilca tlak.
Sedaj pa vprašanje. V najdaljši veji cca. 90 m, oz. maksimum ki je še dovoljen, im verjetno zračni mehur. Za odzračit ninam ne lončka ne pipce, ker je mojster ki mi je to delal montiral samo na dovod, na odvod je pa očitno pozabil. Tako sem zaprl vse veje razen tiste ki sem jo želel odzračit. Odprl sem ventil na odvodu pa sem matico s katero je pričvrščena cev odvijačil do konca, vendar se ni nič zgodilo, niti je zrak pihal niti je voda tekla. Čakal sem in čakal pa nič. Mogoče še tole. Ko imam vse veje odprte, mi zadeva dela na 40 stopin, ko pa sem druge veje zaprl, mi je temperatura pa za 10 stopin, kar je verjetno posledica tega da je mešalni ventil preusmeril toplo vodo drugo vejo kjer imam radijatorje. Lepo prosim, če je slučajno tule kdo ki montira talno gretje, oz. če je slučajno kdo imel kako podobno zadevo, če mi lahko pove, kaj storiti, ker mi ta veja ogrea dnevno sobo, ki je tudi največji prostor v hiši.
Slikaj omarico, da bomo sploh vedeli o čem govoriš.
Zapri vse veje, na pipico daj šlauf in preteraj tadolgo vejo (se pravi, da jo odvijačiš na mrzli strani in počakaš, da kaj priteče). Ali pa odpri vodo in počakaj, da v kleti zmeče ven preko varnostnega.
Vsekakor mora voda priteči čez vejo in to kar nekaj časa, če se da. Ker drugače, vse skupaj kaže na pretisnjenost cevi.
Kje pa je centralnar?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Uh sem pozabu povedat, da je ta zadeva za silo delala 4 leta, zdej eno 2 leti pa me zrak zeza, k mi je spustila ekspanzija, takra mi je verjetn tudi zrak prišel v cevi, ker je ropotl po ceveh kot am vrag
lona Napisal:evo danes sem malo počaral v mansardi. In sicer sem predel sem zakuril snel ventil na odvodu, tako da je bil prost pretok. Potem sem zakurail, dal črpalko na max hitrost in zadeva je delovala. Nato sem namestil termostatski ventil(danfoss), ter ga nastavil na 3, odprl sem vse radiatorje za mansardo in čez 1 ure sem preveril, spet hladen odvod. Pa sem nastavil glavo na 2 in je zadeva vse do pred kratkim lepo delovala...res pa je da ko je delovalo talno gretje se je precej slišalo pretakanje, verjetno še vedno prisoten zrak v sistemu.
Samo, tole pa meni najbolj diši na neuravnotežen sistem. Torej, dokler so radiatorji zaprti, se pretaka topla voda skozi talno, ko pa odprete radiatorje, pa gre voda pač po liniji najmanjšega upora skozi radiatorje, skozi talno pa ne oziroma verjetno zeloooo malo.

Zato bi se bilo verjetno potrebno malo poigrat s spodnjimi ventili (inbus) na radiatorjih in jih nekoliko pripret, da prisiliš pretok tudi skozi talno. Morda bo potrebno zaradi tega tudi črpalko gonit na stopnji več, kot do sedaj!?
Ma ne vem če je glih to. Glede na to da je to najdaljša veja, je verjetno tudi izhodna temperatura manjša, ampak ne razumem kako je možno, da ko odvijem matico na odvodnem delu razdelilca in teram vodo samo skozi to vejo, ne pritečevoda skozi.To mi ni jasno, a pol če zrak noter ne teče al kaj, men to ni logično. Da pa bi bila stisnjena cev pa tudi ni možo ker od začetka je delalo.
1 2 3
Iskanje po temi