PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izselitev hčere iz moje hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlog da naj jo hči odplača, ne bo šla skozi saj ima hči z družino trenutno celo hišo na razpolago in to zastonj. Tam si je ustvarila gnezdece in ji je lepo. Ko bote na sodišču, kar po vsej verjetnosti bote, lahko pravno gledano zahtevaš od hčerke "uporabnino in najmnino za nazaj", ampak to ni to.

Poskusita z mediacijo bo za obe ceneje. Če imate rs slabe odnose, po končani prodaji potalajte po sistemu mama 4/6 in otroka po 1/6.

1. mož se pa verjetno v grobu obrača.

Lp
Papež je napisal najboljši komentar.
(kar se za papeža tudi spodobi ;-))
Žal ste se zapletli v čiste pravne bitke. Hčer nima nobenega upravičenja do hiše v tem trenutku. Seveda pa ima kot potencialni dedič vso pravico do premoženja, ki sta ga ustvarila verjetno ne samo vidva z možem ampak tudi vajini starši in vajini stari starši... Torej delite premoženje ne samo, ki sta ga ustvarila z možem ampak premoženje vseh vajinih prednikov. Glede na to, da bo hčeri slej kot prej itak pripadal delež bi bilo po mojem mnenju najbolj smiselno sedaj z njo doseči dogovor po kateri ji odstopite njen delež v zameno za vašo mirno prihodnost. Kakšen smisel ima zapenjati s hčerjo glede deleža, ki ga bo tako ali tako dobila po vaši smrti? S tem ta problem samo prenašate na vašega sina. To da vas podpira še ne pomeni, da imate prav saj konec koncev ima verjetno tudi on svoje interese, tako kot vaša hči. Po vaši smrti (ta nas pa tako vse čaka) pa se bo šele začela vojna. Jaz kot starš si gotovo ne bi želel, da se moji otroci po moji smrti stepejo oz. da sedim na premoženju, ki ga ne potrebujem (poudarjam samo na tistem delu premoženja, ki ga ne potrebujem) tako, da bi vsi čakali kdaj me pobere. Videno že prevečkrat pa se ljudje še nič niso naučili. Mogoče bi bila res smiselna mediacija.
jaki79 Napisal:...Glede na to, da bo hčeri slej kot prej itak pripadal delež bi bilo po mojem mnenju najbolj smiselno sedaj z njo doseči dogovor po kateri ji odstopite njen delež v zameno za vašo mirno prihodnost. Kakšen smisel ima zapenjati s hčerjo glede deleža, ki ga bo tako ali tako dobila po vaši smrti?
Ok ... ne poznam ozadja pa zakaj kdo hoče koga na cesto, kdo se je čemu odpovedal itd. Samo na zgornje imam komentar ... ja hči bo prej ali slej upravičena do svojega deleža po materi ... ampak upravičena bo do deleža premoženja, ki ga bo imela mati ob smrti in ne že sedaj ... do takrat pa lahko mati dela s svojim premoženjem kot se ji zahoče ... pa če bi rada uživala svojo penzijo nekje na toplem, valjda da bo prodala to kar ima tukaj in šla kamor hoče ... zdaj kaj bo s tem naredila svoji hčerki in kakšni so njeni oz. hčerkini motivi pa boksigavedi ... je pa žalostno vse skupaj.
Več glav, več ve ...
Anja Napisal:
jaki79 Napisal:...Glede na to, da bo hčeri slej kot prej itak pripadal delež bi bilo po mojem mnenju najbolj smiselno sedaj z njo doseči dogovor po kateri ji odstopite njen delež v zameno za vašo mirno prihodnost. Kakšen smisel ima zapenjati s hčerjo glede deleža, ki ga bo tako ali tako dobila po vaši smrti?
Ok ... ne poznam ozadja pa zakaj kdo hoče koga na cesto, kdo se je čemu odpovedal itd. Samo na zgornje imam komentar ... ja hči bo prej ali slej upravičena do svojega deleža po materi ... ampak upravičena bo do deleža premoženja, ki ga bo imela mati ob smrti in ne že sedaj ... do takrat pa lahko mati dela s svojim premoženjem kot se ji zahoče ... pa če bi rada uživala svojo penzijo nekje na toplem, valjda da bo prodala to kar ima tukaj in šla kamor hoče ... zdaj kaj bo s tem naredila svoji hčerki in kakšni so njeni oz. hčerkini motivi pa boksigavedi ... je pa žalostno vse skupaj.
Anja se strinjam. Samo pozabljaš pa da je s sinom pa v dobrih odnosih. Zato ni verjetno, da bo vse skupaj "zakockala". Je pa seveda res žalostno. Kot rečeno to premoženje z moralnega vidika ni samo njeno. Premoženje je soustvarjal tudi njen mož pa njegovi starši in njeni starši, pa njegovi stari starši in njeni stari starši... In vprašanje kakšno stališče so oni imeli do delitve premoženja. Gotovo je premoženje tudi odgovornost. In zelo žalostno se mi zdi, če človek ki dobi to odgovorno nalogo, da med potomce razdeli premoženje (saj konec koncev ne deli premoženja samo med hčero in sinom ampak med njune otroke, vnuke, pravnuke...) tako slabo opravi svojo nalogo. Konec koncev starši vzgajamo otroke tako, da si moramo del "zaslug" za njihova ravnanja pripisati tudi sebi.
Saj sem napisala, da nimam pojma kaj se vse kuha še v ozadju ... le tisto kar sem citirala sem želela pokomentirat. Je pa res da mogoče preveč iz svoje družine in naše situacije izhajam ...
Več glav, več ve ...
1 2 3
Iskanje po temi